Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kékszalag: több mint 600 hajóra számítanak a szervezők

2022. július 13. 16:18 // Forrás: MTI
Várhatóan több mint 600 hajó indul a csütörtök reggel rajtoló 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen Balatonfüredről - hangzott el az esemény szerdai sajtótájék

Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke elmondta, hogy a Kékszalag, Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye nem csupán a profik, hanem az úgynevezett félprofik megmérettetése is, utóbbiak jellemzően a természetközeli élményt keresik.     

Holczhauser András, az MVSZ főtitkára hozzátette, a leggyorsabb hajók, a végső győzelemre legesélyesebb katamaránok már csütörtök délután, este befuthatnak a célba a Balatonfüred-Kenese-Siófok-Tihany-Keszthely-Balatonfüred 155 kilométeres táv megtétele után.    

"Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei esztendőben több külföldi egységet is vendégül láthatunk, amelyek a hazai vitorlázókkal mérik össze tudásukat. A csütörtöki rajt után is számos vízparti program és rendezvény, majd a szombati díjátadó ünnepség, és az azt követő utcabál várja az érdeklődőket" - fogalmazott a főtitkár.    

Vándor Róbert, a kétszeres címvédő RSM kormányosa kiemelte, hogy évről évre egyre korszerűbb hajóval állnak rajthoz, a folyamatos változtatás elengedhetetlen a győzelemhez, illetve az előkelő helyezéshez.

Gémesi Jóka, a csúcstartó Fifty-Fifty csapat képviseletében szintén hangsúlyozta, hogy a jó eredményben nagy szerepe van a folyamatos korszerűsítésnek. A Józsa Márton kormányozta katamarán 2014-ben 7 óra 13 perc és 57 másodperccel ért el tókerülő rekordot.    

Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes vitorlázó elmondta, hogy elindul a Kékszalagon 69F típusú hajójával. Hangsúlyozta a célja nem a győzelem, hanem az, hogy minél több fiatallal megismertesse a legújabb technikát, mert a 69F kimondottan a legfiatalabbaknak szánt modell.

vehir.hu
további cikkek
Kékszalag: a gyorsasági versenyen is az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött Kékszalag Kékszalag: a gyorsasági versenyen is az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön rekordidővel megnyerő MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött az Audi Speed Challenge-en is. 2023. július 7. 21:19 Saját korábbi rekordját megdöntve a Fifty-Fifty nyerte a Kékszalagot Kékszalag Saját korábbi rekordját megdöntve a Fifty-Fifty nyerte a Kékszalagot Saját korábbi rekordját megdöntve, 5:04:04 órás idővel a Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte a vitorlázók 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíját csütörtökön Balatonfüreden. 2023. július 6. 16:23 Kékszalag – Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről Kékszalag Kékszalag – Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről A csütörtök reggeli viharos időjárás miatt kétórás halasztással, az eredetileg tervezett 9 óra helyett 11 órakor elrajtolt az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről. A szervezők tájékoztatása szerint a tókerülő versenyre 2532 vitorlázó nevezett 515 hajóval. 2023. július 6. 11:37 Tizenegy órára halasztották a Kékszalag csütörtöki rajtját Kékszalag Tizenegy órára halasztották a Kékszalag csütörtöki rajtját A várható kedvezőtlen időjárás miatt 9-ről 11 órára halasztották az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtját - közölték a szervezők szerda délután a verseny honlapján. 2023. július 5. 17:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.