Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ifi Európa-bajnok lett a veszprémi tájfutó

2022. július 17. 12:12
Máramarosi Rita aranyérmes lett sprinten, Bálint Gergő pedig ezüstérmet szerzett az F16 váltó tagjaként a salgótarjáni ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon.

Július első hétvégéjén Salgótarján adott otthont az ifjúsági Európa-bajnokságnak, ahol a tizenhat fős válogatott keretbe a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) négy sportolója, Máramarosi Rita, Lantai Lili, Bálint Gergő és Bálint Ádám is bekerült.

A hazai rendezésnek köszönhetően mindhárom nap fantasztikus volt a hangulat a versenyközpontban, a nézők síppal-dobbal, zászlókkal és lelkes szurkolással motiválták a versenyzőket még jobb eredmények elérésére.

A megmérettetés a legkeményebb versennyel, a hosszútávval kezdődött. A pálya mind fizikai, mind technikai szempontból nagy kihívást jelentett, amit a harmincfokos hőség tovább fokozott. Volt olyan versenyző, aki elájult a pályán, és többen feladták a versenyüket, hogy segítségére siessenek – tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől.

Szerencsére a veszprémi fiatalok jól bírták a megpróbáltatásokat, és sikeresen célba is értek. Bálint Gergő az M16-os kategóriában a 16. helyen végzett, Máramarosi Rita W18-ban a táv egyharmadáig vezetett, majd pár hibát követően a 8. helyen érkezett célba, Lantai Lili ugyanitt a 28. lett, míg Bálint Ádám a 80. helyet tudta megszerezni.

Vasárnap Salgótarján belvárosában került sor a sprint futamokra, ahol a kis területen megforgatott pályák jól kihasználták a terep lehetőségeit. Az ifik között Máramarosi Rita lehengerlő teljesítményt nyújtott, a tizenhatból tíz átmenetet megnyerve végül úgy szerzett Eb-aranyat, hogy negyvenhat másodperccel verte a második helyezettet. Ugyanebben a kategóriában Lantai Lili 30. lett, míg M16-ban Bálint Gergő a 26. helyezést érte el, M18-ban pedig Bálint Ádám a 35. helyen futott célba.

Az ifjúsági Eb a hétfőn megrendezett váltókkal ért véget, ahol a hosszútávhoz képest pörgős pályákon izgalmas versenyeket láthatott a lelkes szurkolótábor. A serdülő fiúk váltója (Bálint Gergő VHS, Felföldi Tamás SZVSE, Csoboth Márton SPA) remek futással ezüstérmet szerzett, míg az ifi lánycsapat (Lantai Lili VHS, Kiss Kamilla GKS, Máramarosi Rita VHS) 5. helyezettként léphetett a pódiumra. Az M18-as váltó tagjaként Bálint Ádám egy remekül sikerült futással 5. helyen hozta a váltót, ám végül a 3. futónak csak a 16. helyen sikerült célba érnie.

A befektetett munka meghozta gyümölcsét, a sok jó helyezésnek köszönhetően a magyar csapat a 3. helyet szerezte meg a nemzetek közötti pontversenyben.

vehir.hu
további cikkek
Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen tájfutás Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen A Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai nagyszerűen helytálltak a rövidtávú ob-n és országos rövidtávú váltóbajnokságon. 2023. szeptember 26. 14:55 Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.