Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Komoly kihívások elé állítja a versenyzőket a Székesfehérvár-Veszprém Rali

2022. július 19. 19:44
Az előttünk álló hétvégén a bajnoki idény leghosszabb raliversenyét rendezi meg Székesfehérvár és Veszprém, immár második alkalommal közösen.

A tavalyi sikeres szervezés után idén újult erővel, ismét közösen rendezi meg Székesfehérvár és Veszprém a nagy múltú raliversenyét július 22. és 24. között. A közkedvelt eseményt megelőzően a szervezők kedden a sajtó számára is ismertették a próbatétel különlegességeit.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere emlékeztetett, megyeszékhelyünk olyan ékkövekkel rendelkezik mind infrastrukturális, mind kulturális szempontból, amelyek alapján a magyar emberek azonnal be tudják azonosítani a várost. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a rali is olyan magasságig és közkedveltségig tört, hogy az országból többen is ellátogatnak miatta Veszprémbe. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a királyok és a királynék városa ismét együttműködik.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere csakugyan üdvözölte a szervezésbeli, a megyeszékhelyek közötti összhangot. Kiemelte, a tavalyi példát látva egyértelműen kirajzolódott, hogy közös erőkkel sokkal hatékonyabb, minden tekintetben látványosabb eseményt rendezhetnek.

Ovádi Péter, térségünk országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Veszprém, illetve Székesfehérvár is büszke lehet arra, amelyet a sport színterén képvisel. A politikus kiemelte, ahogy a versenyautókban, úgy alkotás tekintetében is kell egy megbízható motor, amely a rali esetében a Lakatos család. Ovádi külön köszönetét fejezte ki Lakatos Róbert szervező irányába a lelkiismeretes munkáért.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta, legfontosabb céljuk az, hogy olyan helyekre varázsolhassák a rali szépségét, ahol azt mind a városvezetőség, mind az emberek nagy örömmel fogadják. Rámutatott, Veszprémben és Székesfehérváron valódi otthonra talált a sportág.

A szervezőbizottság vezetője, Lakatos Róbert emlékeztetett, az első közös rendezésű versenyt 2020-ban tartották volna, ám akkor a koronavírus közbeszólt. Tavaly viszont nagy sikere volt a megmérettetésnek, így a városokkal karöltve ismét motivációval telve rendezik meg az idei bajnokság leghosszabb, igazán embert próbáló eseményét.

Lakatos a zárómondatát a leendő szurkolók, nézők irányába címezte; nyomatékosítva kérte, hogy mindenki komoly odafigyeléssel látogassa a versenyt, nem megfeledkezve arról sem, hogy hőség várható.

A verseny részleteiről a linkre kattintva részletes tájékoztatást kaphatnak.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Egy híján húsz érmet gyűjtöttek a szumósok küzdősportok Egy híján húsz érmet gyűjtöttek a szumósok A veszprémi Centrum SE növendékei tizenkilenc medált szereztek a nemzetközi viadalokra való kijutás szempontjából sorsdöntőnek számító szigetszentmiklósi megmérettetésen. ma 15:29 Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. ma 12:41 Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.