2023. február 6.
//
Dóra névnap

Komoly kihívások elé állítja a versenyzőket a Székesfehérvár-Veszprém Rali

Az előttünk álló hétvégén a bajnoki idény leghosszabb raliversenyét rendezi meg Székesfehérvár és Veszprém, immár második alkalommal közösen.

A tavalyi sikeres szervezés után idén újult erővel, ismét közösen rendezi meg Székesfehérvár és Veszprém a nagy múltú raliversenyét július 22. és 24. között. A közkedvelt eseményt megelőzően a szervezők kedden a sajtó számára is ismertették a próbatétel különlegességeit.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere emlékeztetett, megyeszékhelyünk olyan ékkövekkel rendelkezik mind infrastrukturális, mind kulturális szempontból, amelyek alapján a magyar emberek azonnal be tudják azonosítani a várost. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a rali is olyan magasságig és közkedveltségig tört, hogy az országból többen is ellátogatnak miatta Veszprémbe. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a királyok és a királynék városa ismét együttműködik.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere csakugyan üdvözölte a szervezésbeli, a megyeszékhelyek közötti összhangot. Kiemelte, a tavalyi példát látva egyértelműen kirajzolódott, hogy közös erőkkel sokkal hatékonyabb, minden tekintetben látványosabb eseményt rendezhetnek.

Ovádi Péter, térségünk országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Veszprém, illetve Székesfehérvár is büszke lehet arra, amelyet a sport színterén képvisel. A politikus kiemelte, ahogy a versenyautókban, úgy alkotás tekintetében is kell egy megbízható motor, amely a rali esetében a Lakatos család. Ovádi külön köszönetét fejezte ki Lakatos Róbert szervező irányába a lelkiismeretes munkáért.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta, legfontosabb céljuk az, hogy olyan helyekre varázsolhassák a rali szépségét, ahol azt mind a városvezetőség, mind az emberek nagy örömmel fogadják. Rámutatott, Veszprémben és Székesfehérváron valódi otthonra talált a sportág.

A szervezőbizottság vezetője, Lakatos Róbert emlékeztetett, az első közös rendezésű versenyt 2020-ban tartották volna, ám akkor a koronavírus közbeszólt. Tavaly viszont nagy sikere volt a megmérettetésnek, így a városokkal karöltve ismét motivációval telve rendezik meg az idei bajnokság leghosszabb, igazán embert próbáló eseményét.

Lakatos a zárómondatát a leendő szurkolók, nézők irányába címezte; nyomatékosítva kérte, hogy mindenki komoly odafigyeléssel látogassa a versenyt, nem megfeledkezve arról sem, hogy hőség várható.

A verseny részleteiről a linkre kattintva részletes tájékoztatást kaphatnak.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Csányi Sándor: várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott
Csányi Sándor: várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint számos tekintetben várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott, és a sportvezető reméli, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tudatos építkezése a jövőben folytatódik.
Edzőmeccset nyert a Telekom Veszprém
Edzőmeccset nyert a Telekom Veszprém
A házigazda Telekom Veszprém 41-34-re múlta felül a Csurgói KK-t szombaton este zárt kapus edzőmérkőzésen az arénában.
Fazekas a legértékesebb játékosként tért vissza
Fazekas a legértékesebb játékosként tért vissza
A listavezető Orlen Wisla Plock 42-22-re nyert a vendég Chrobry Glogow ellen a lengyel kézilabda élvonalban. A sérülés után visszatérő Fazekas Gergő csapata legeredményesebb játékosaként hét gólt szerzett, a mérkőzés legértékesebb játékosának választották.
Győzelemmel kezdte az évet a BFKA Veszprém
Győzelemmel kezdte az évet a BFKA Veszprém
A BFKA Veszprém házigazdaként három góllal legyőzte az Agrofeed ETO UNI Győr együttesét a férfi kézilabda NB I/B szombati rangadóján.
Máthé Dominik öt góllal mutatkozott be a PSG kézilabdacsapatában
Máthé Dominik öt góllal mutatkozott be a PSG kézilabdacsapatában
A válogatott kézilabdázó Máthé Dominik öt góllal járult hozzá a Paris Saint-Germain 37-35-ös győzelméhez a Chartres Métropole otthonában a Francia Kupa negyeddöntőjének szombati játéknapján.