2023. május 30.
//
Zsanett, Janka névnap

Rekord nevezés, veszprémi győzelem a Balaton-átúszáson

A férfiaknál a Balaton Úszó Klub Veszprém válogatott kiválósága, Barabás Imre volt a leggyorsabb a 40. Balaton-átúszáson szombaton, amelyen rekord született a 12 ezres nevezéssel.

Két válogatott úszó, Vas Luca és Barabás Imre volt a leggyorsabb a 40. Balaton-átúszáson szombaton. A szervezők tájékoztatása szerint a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot Vas 1:06:19 óra, míg Barabás 1:02:46 óra alatt tette meg.

Barabás Imre, a Balaton Úszó Klub Veszprém sportolója (k) a balatonboglári célban a 40. Lidl Balaton-átúszáson 22022. július 23-án. Az úszó a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot 1 óra 2 perc alatt teljesítette. MTI/Varga GyörgyBarabás Imre, a Balaton Úszó Klub Veszprém sportolója (k) a balatonboglári célban a 40. Lidl Balaton-átúszáson 22022. július 23-án. Az úszó a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot 1 óra 2 perc alatt teljesítette. MTI/Varga György

A megméretésre 12 ezren jelentkeztek, ez volt a maximális létszám, amelyet a rendezők engedélyeztek. Magyarország 1073 településéről érkeztek résztvevők, külföldről 43 ország közel ötszáz úszója indult.

A 40. Lidl Balaton-átúszás résztvevői a balatonboglári célban 2022. július 23-án. MTI/Varga György A 40. Lidl Balaton-átúszás résztvevői a balatonboglári célban 2022. július 23-án. MTI/Varga György

A klasszikus táv ezúttal is 5,2 kilométer volt, amit SUP-pal is lehetett teljesíteni, de megrendezték a 2,6 kilométeres féltávot is. A klasszikus viadalnak 9835-en, a féltávnak 985-en, a SUP-os számnak pedig 458-an vágtak neki. Ez összesen 11 278-as létszám.

Fotó: MTI/Vasvári TamásFotó: MTI/Vasvári Tamás

A legidősebb induló mindkét nem esetén 85 éves volt. Gurbán Béla idén is úszott, így elmondhatja magáról, hogy mind a negyven átúszáson részt vett.

Fotó: MTI/Vasvári TamásFotó: MTI/Vasvári Tamás

A Balaton-átúszás öt kiemelt jótékonysági akciójára összesen 5,5 millió forint gyűlt össze.

vehir.hu

További cikkek

Elindult a nevezés a Balaton-átúszásra
Elindult a nevezés a Balaton-átúszásra
Már lehet nevezni a július 22-i, 41. Lidl Balaton-átúszásra.
A hideg nem az ellenségünk, az emberi test pedig sokkal többre képes, mint hinnénk
A hideg nem az ellenségünk, az emberi test pedig sokkal többre képes, mint hinnénk
Nem profi sportolók, hanem édesanyja tanította meg úszni, miután gyermekkorában egy „balatoni sellő” miatt beleszeretett az úszásba. Ő a hatodik ember, aki hosszában is átúszta a Balatont, mindezt úgy, hogy korábban az orvosa élethosszig tartó vérnyomáscsökkentőkre ítélte. Zimányi András nem hétköznapi életvitelében a jeges víz is fontos szerepet játszik és vallja, a hideg nem veszélyforrás, sőt, szüksége van rá a testünknek.
Megtartják szombaton a 40. Balaton-átúszást
Megtartják szombaton a 40. Balaton-átúszást
Szombaton megtartják a 40. Balaton-átúszást, a várható időjárás miatt érdemes lesz minél előbb startolniuk a résztvevőknek - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel csütörtökön.
Közel hétezren vettek részt az idei Balaton-átuszáson
Közel hétezren vettek részt az idei Balaton-átuszáson
Közel hétezren vettek részt szombaton a 39. Lidl Balaton-átúszáson.
Kerekesszékből a Balaton túlpartjáig
Kerekesszékből a Balaton túlpartjáig
Dacára annak, hogy lábai segítségére nem számíthat, a tizenkét esztendős veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond szombaton azért száll a magyar tengerre, hogy átússza azt. Kérdésünkre elmondta, a táv cseppet sem riasztja, attól sokkal jobban tart, hátha lehúzza egy hal.