Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Két keréken is remekeltek a veszprémi tájfutók

2022. augusztus 6. 10:56
A Veszprémi Honvéd SE (VHS) versenyzői hat arany-, négy ezüst- és hat bronzérmet szereztek a tájkerékpárosok országos bajnokságán, Felsőörsön.

Július 23-24-én rekkenő hőségben rendezték Felsőörsön a Pannon MTBO-t, azaz a tájkerékpárosok országos bajnokságát. Egy hétvégén két külön futamot, szombaton a középtávú, vasárnap pedig a sprint ob-t tartották meg.

– Nemcsak a nagy meleg, de a cseppet sem könnyű terep is kihívás elé állította a versenyzőket, akik erdőn-mezőn, szőlőhegyen, lakott területen keresték a pontokat és szereztek sok defektet is – jegyezte meg Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

Fotó: VHSFotó: VHS

Szerencsére a Veszprémi Honvéd SE – amely tájékozódási futásban az ország egyik legjobb egyesületének számít – sportolói most kerékpáron is megmutatták rátermettségüket, hiszen nem csak tapasztalattal és kilyukadt kerekekkel, de érmekkel és bajnoki pontokkal gazdagon zárták a hétvégét.

Mérlegük hat arany-, négy ezüst- és hat bronzérem, valamint további tizennégy bajnoki pontot érő helyezés lett.

Eredmények

Középtávú ob

N14: 1. Kovács Borbála, 2. Heizer Alíz, 3. Molnár Zulejka
N18-20: 2. Szalontai Sára

F14: 1. Gál Levente Zsombor, 2. Strenner Nimród
F18-20: 1. Kovács Márk, 3. Bálint Benedek
F21E: 3. Molnár Zoltán
F60: 1. Honfi Gábor
F70: 2. Korbély Tibor

Sprint ob

N14: 1. Heizer Alíz, 2. Kovács Borbála, 3. Gál Zoé Napsugár
N18-20: 1. Szalontai Sára, 4. Gaschler Emma

F14: 3. Gál Levente Zsombor
F18-20: 1. Kovács Márk, 3. Bálint Benedek
F50: 3. Kinde Kálmán
F60: 1. Honfi Gábor

vehir.hu
további cikkek
2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Tour de Hongrie: Welsford sikere a hajdúszoboszlói nyitányon, Rózsa a legjobb helyen álló magyar ország-világ Tour de Hongrie: Welsford sikere a hajdúszoboszlói nyitányon, Rózsa a legjobb helyen álló magyar Sam Welsford diadalmaskodott a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitányán, az összetett legjobb magyarja pedig Rózsa Balázs az első szakasz után. 2024. május 8. 22:57 Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal ország-világ Tour de Hongrie: világsztárok és 12 magyar a rajtnál, változatos útvonal Peter Sagan és Mark Cavendish révén az országúti kerékpársport elmúlt évtizedét meghatározó két világsztárral, valamint az előzetes rajtlista alapján 12 magyar bringással is találkozhatnak a szurkolók a szerdán kezdődő 45. Tour de Hongrie-n. 2024. május 7. 13:26 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.