Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két keréken is remekeltek a veszprémi tájfutók

2022. augusztus 6. 10:56
A Veszprémi Honvéd SE (VHS) versenyzői hat arany-, négy ezüst- és hat bronzérmet szereztek a tájkerékpárosok országos bajnokságán, Felsőörsön.

Július 23-24-én rekkenő hőségben rendezték Felsőörsön a Pannon MTBO-t, azaz a tájkerékpárosok országos bajnokságát. Egy hétvégén két külön futamot, szombaton a középtávú, vasárnap pedig a sprint ob-t tartották meg.

– Nemcsak a nagy meleg, de a cseppet sem könnyű terep is kihívás elé állította a versenyzőket, akik erdőn-mezőn, szőlőhegyen, lakott területen keresték a pontokat és szereztek sok defektet is – jegyezte meg Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

Fotó: VHSFotó: VHS

Szerencsére a Veszprémi Honvéd SE – amely tájékozódási futásban az ország egyik legjobb egyesületének számít – sportolói most kerékpáron is megmutatták rátermettségüket, hiszen nem csak tapasztalattal és kilyukadt kerekekkel, de érmekkel és bajnoki pontokkal gazdagon zárták a hétvégét.

Mérlegük hat arany-, négy ezüst- és hat bronzérem, valamint további tizennégy bajnoki pontot érő helyezés lett.

Eredmények

Középtávú ob

N14: 1. Kovács Borbála, 2. Heizer Alíz, 3. Molnár Zulejka
N18-20: 2. Szalontai Sára

F14: 1. Gál Levente Zsombor, 2. Strenner Nimród
F18-20: 1. Kovács Márk, 3. Bálint Benedek
F21E: 3. Molnár Zoltán
F60: 1. Honfi Gábor
F70: 2. Korbély Tibor

Sprint ob

N14: 1. Heizer Alíz, 2. Kovács Borbála, 3. Gál Zoé Napsugár
N18-20: 1. Szalontai Sára, 4. Gaschler Emma

F14: 3. Gál Levente Zsombor
F18-20: 1. Kovács Márk, 3. Bálint Benedek
F50: 3. Kinde Kálmán
F60: 1. Honfi Gábor

vehir.hu
további cikkek
Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen tájfutás Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen A Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai nagyszerűen helytálltak a rövidtávú ob-n és országos rövidtávú váltóbajnokságon. 2023. szeptember 26. 14:55 Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.