Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK

2022. augusztus 9. 11:49 // Forrás: Veszprém MRFK
A lakosság visszatérhet otthonába, az üzemeltetők és a szolgáltatók folytathatják tevékenységüket.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írja, hogy "a Magyar Honvédség tűzszerész alakulata sikeresen hatástalanította az Egyetem utcában földmunkálatok során felszínre került II. világháborús eredetű bombát.

A művelet végrehajtásának idejére elrendelt lezárások megszűntek, a lakosság visszatérhet otthonába, illetve az üzemeltetők és szolgáltatók is folytathatják a területen tevékenységüket.

Köszönjük a hatóságokkal történő együttműködésüket, támogatásukat és a biztonsági intézkedés ideje alatt tanúsított fegyelmezett magatartásukat!"

A hatástalanítással kapcsolatban hamarosan további részletekkel is jelentkezünk.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Második világháborús robbanóeszközök kerültek elő Balatonfőkajár külterületén Második világháborús robbanóeszközök kerültek elő Balatonfőkajár külterületén Nagy mennyiségben kerültek elő második világháborús robbanóeszközök Balatonfőkajár külterületén a közelmúltban - közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede szombaton a Facebook-oldalán. 2023. június 17. 12:54 Testközelben a pusztító bombával – interjú a tűzszerészek szóvivőjével bomba Testközelben a pusztító bombával – interjú a tűzszerészek szóvivőjével Néhány hete Veszprém lakossága is megtapasztalta azt, milyen kockázatokkal kell szembenézni, ha előkerül egy II. világháborús légi bomba. A robbanóeszköz hatástalanítását végző tűzszerészek viszont hivatásszerűen néznek szembe ilyen helyzetekkel. Cikkünkben a tűzszerészek kommunikációs tisztjével beszélgettünk erről a nem mindennapi hivatásról, speciális helyzetekről, a veszprémi bomba különlegességéről és a helyes magatartásról olyan helyzetekben, ha valaki ilyen robbanóeszközt találna. 2022. augusztus 24. 3:56 Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása Látványos videón mutatja meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred, hogyan történik az I. és II. világháborús - köztük a Veszprémben talált - bomba hatástalanítása. 2022. augusztus 12. 13:49 A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról Gajdos Milán, hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs vezetője elmondta, a bomba hatástalanítása sikeres volt, valamint kitért a robbanótest későbbi sorsára is. 2022. augusztus 9. 13:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.