2023. május 31.
//
Angéla névnap

Nagy Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója

2022. augusztus 11. 12:48
A szakember, aki Artner Tamás váratlan távozása következtében érkezett az utánpótlásbázishoz, korábban már irányította az akkor még NB II-ben szereplő veszprémi labdarúgócsapatot.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a VFC USE szakmai vezetője, Artner Tamás a nyár közepén váratlanul bejelentette távozási szándékát, amellyel igencsak kellemetlen helyzetbe sodorta az veszprémi utánpótlásközpontot. A szakember visszatért a győri labdarúgó-akadémia élére.

A megüresedett pozícióra a veszprémi születésű, egykor Kaposváron edzőként és akadémia-vezetőként is ténykedő Nagy Tamás volt az USE kiszemeltje, akivel sikerült is megállapodnia Szabó Péter ügyvezetőnek. Nagy az elmúlt hét folyamán már meg is kezdte a munkát Veszprémben.

Az újdonsült szakmai igazgató korábban dolgozott már a Ferencvárosnál is, de Veszprémben sem ismeretlen a neve: a 2013-ban az akkor még NB II-ben szereplő felnőtt alakulat élére nevezték ki. Szabó Péter hangsúlyozta, új vezetőjükkel hamar megtalálták a közös hangot.

Szabó PéterSzabó Péter

Fontos volt számunkra, hogy helyi kötődéssel rendelkező vezetőt találjunk az utánpótlásbázisunk élére. Tamás Veszprémben született és korábban már dolgozott is itt. Bízom a képességeiben, együttműködéssel remek munkát tudunk majd végezni

– vélekedett Szabó.

Az új szakmai igazgató elmondta, örömmel mondott igent a felkérésre, hiszen szeret gyermekekkel dolgozni, akiknek a töretlen fejlődéséért mindent meg fog tenni a jövőben. Példát szeretne mutatni a náluk fejlődő fiataloknak, egyúttal pedig ki is szeretné mozdítani őket a komfortzónájukból.

Nagy TamásNagy Tamás

"Az elsődleges célom az, hogy a fiataljainknak biztosítsam az utat a felnőtt csapatig"

– zárta Nagy Tamás.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Veszprémi hölgyek, akik élnek-halnak a fociért
Veszprémi hölgyek, akik élnek-halnak a fociért
Edzéslesen című videósorozatunkban hétről hétre bemutatjuk, hogyan készülnek versenyeikre a veszprémi sportolók, egyesületek. Legújabb adásunkban a VFC USE női szakágán zajló munkába nyerhettünk bepillantást.
A tehetségek útja a kiválasztástól a profi labdarúgásig
A tehetségek útja a kiválasztástól a profi labdarúgásig
A Veszprémi Foci Centrum a Puskás Akadémiával karöltve tartott szülői értekezletet annak kapcsán, hogy az egyesületben fejlődő gyermekeknek milyen lehetőségeik vannak a jövőre nézve.
Minőségi munka folyik a VFC USE női szakágánál
Minőségi munka folyik a VFC USE női szakágánál
A veszprémi utánpótlás labdarúgó-egyesület kötelékében a leány focistajelöltek fejlesztése is kitűnően halad. Az elmúlt évi eredmények mellett az idei változásokról, célkitűzésekről is beszélgettünk Donát Máté szakágvezetővel.
Artner Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója
Artner Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója
A szakember legutóbb a győri Fehér Miklós Akadémiát vezette. Örömmel, és komoly tervekkel érkezett Veszprémbe, hiszen az utánpótláscentrumot már tehetségközpontként tartják számon.
Bravúros győzelmet aratott a Donát-csapat
Bravúros győzelmet aratott a Donát-csapat
A szakágvezető Donát Máté edzette veszprémi U19-es leány labdarúgócsapat parádés, 3-2-es diadalt jegyzett a nagynevű Ferencváros otthonában a kiemelt csoport vasárnapi mérkőzésén.