Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A magyar All-Star válogatott nyert Ilyés Ferenc búcsúmeccsén

2022. augusztus 19. 21:49 // Forrás: MTI
A magyar All-Star válogatott 24-14-re legyőzte a házigazda VSK Székelyudvarhely férficsapatát a Határok nélkül elnevezésű kézilabda-fesztivál péntek esti gálamérkőzésén, amely egyben a város szülötte, Ilyés Ferenc búcsúmeccse is volt.

Nagy érdeklődés övezte a találkozót, a kezdés előtt fél órával már szabad állóhelyek is alig akadtak a lelátón. A közönség óriási ovációval fogadta a csapatokat, utolsóként Ilyést szólították a pályára, akinek az édesanyja - Miklós Magdolna ifjúsági világbajnok, felnőtt vb-ezüstérmes, olimpiai negyedik helyezett kézilabdázó -, az édesapja, a felesége és a kisfia gratulált, majd a család a magyar válogatott játékosait is köszöntötte.

Fotók: Beliczay László - szekelyhon.roFotók: Beliczay László - szekelyhon.ro

Ilyés 2000-ben igazolt Magyarországra a szülővárosából. A Szeged és a Veszprém csapatát is két időszakban erősítette, megfordult Makón, illetve a német TBV Lemgo és a lengyel Wisla Plock együttesénél, majd 2016-tól a múlt évig Tatabányán szerepelt. A bajnokságot háromszor, a Magyar Kupát és az EHF Kupát kétszer, a KEK-et egyszer nyerte meg. A válogatottal 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban is olimpiai negyedik volt, világbajnokságon a 2009-es ötödik helyezés a legjobb eredménye. A magyar örökranglistán 229 szereplésével a hetedik, a mezőnyjátékosok között a negyedik helyen áll.    

A Magyar Kézilabda Szövetségben a határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottként, illetve az Együtt növünk fel! alapítvány kuratóriumi elnökeként tevékenykedik, emellett a MOL Tatabánya KC klubmenedzsere. Bár tavaly vonult vissza, a búcsúmérkőzésére mégis idén került sor, mert múlt év májusában egy bajnoki mérkőzésen súlyosan megsérült a térde.

A gálameccs ünnepélyes kezdődobását Csavar Zoltán, a Pick Szeged 1996-os bajnokcsapatának udvarhelyi születésű tagja végezte el.    

A fülledt melegben lejátszott kétszer húsz perces találkozót némileg "rozsdásan" kezdték a vendégek, később azonban egyre látványosabban és eredményesebben játszottak. A szünetben még csak 10-9-re vezettek, a második félidőben azonban a kapus Fazekas Nándor bravúrjaival növelték a különbséget. Végig kidomborodott a mérkőzés barátságos jellege, nem voltak kemény ütközések, így senkit nem állítottak ki a játékvezetők, a sárga lapot is egyszer mutatták fel, és hétméterest is csak egyszer ítéltek.    

A sikerhez Schuch Timuzsin és Iváncsik Gergő öt-öt, Zubai Szabolcs és Ilyés Ferenc négy-négy, Nagy László és Lendvay Péter két-két, Perez Carlos és Császár Gábor pedig egy-egy góllal járult hozzá. Vadkerti Attila és Iváncsik Tamás ezúttal nem talált be. A kaput az első félidőben Szathmári János védte. A magyar keret összesen 2228 válogatottsággal büszkélkedhet.

A mérkőzést követően a nézők ellepték a pályát, hogy aláírásokat kérjenek és közös fényképeket készítsenek a játékosokkal.

Az ifjúsági korosztályú csapatok tornáját a fiúknál és a lányoknál is az FTC Kézilabda Akadémia csapata nyerte meg. A mezőnyt a fiúknál a Szejke SK Székelyudvarhely és a Tatabánya, a lányoknál a Hajdúnánás SK, az ISK Székelyudvarhely, a HC DAC Dunaszerdahely, a Partium és a Halász József NKK Ada alkotta még. A fiatalokat a gálameccs szünetében köszöntötték.

További fotók: ITT

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.