Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Betlehem Dávid bronzérmes, Rasovszky negyedik Kanadában

2022. augusztus 28. 9:24 // Forrás: MTI
A Balaton ÚK Veszprém fiatal tehetsége, Betlehem Dávid megszerezte első érmét nagy nemzetközi versenyen felnőtt pályafutása során, miután harmadik lett a Lac-Méganticban tartott nyíltvízi úszó világkupaversenyen. Klubtársa, Rasovszky Kristóf összetettben átvette a vezetést.

A viadalt mindössze hat nappal a római Európa-bajnokságot követően rendezték meg, a 18 éves Betlehem és honfitársa, az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf az első három körben felváltva vezetett, azonban a verseny ezúttal is a hajrában dőlt el.

Ekkor érkezett meg a magyarokra a 10 kilométeren a kontinensviadalon is győztes olasz Domenico Acerenza, aki végül lesprintelte a többieket, valamint az ausztrál, a júliusban a magyar elittel Veszprémben készült Nicholas Sloman is bekerült a magyarok elé. Az első három helyezett között mindössze 1.17 másodperc volt a különbség.

Betlehem Dávid - Fotó: MÚSZ FacebookBetlehem Dávid - Fotó: MÚSZ Facebook

Betlehem a magyar szövetségnek elmondta, nem esett jól a 21 fokos vízben úsznia, ezért nem is merte megkockáztatni azt a szökést, mint Ostiában az Eb-n:

Előre mentem azért, aztán cserélgettük a vezetést Rasóval. A harmadik körben Acerenza nem jött ki inni, akkor ment be elénk, plusz egy kanadai is, azzal kellett egy kicsit bunyózni, míg végre sikerült leszakítani. Ekkorra már eléggé átfáztam, kicsit zsibbadtak is a karjaim, de azért Rasó mögül indulva próbáltam egyet hajrázni. Hát, sokkal jobban sikerült, mint gondoltam volna, hirtelen fel is értem a többiekre, legközelebb előbb kell indítanom, mert még így elgémberedve is elég gyorsnak éreztem magam.

Rasovszky Kristóf - Fotó: MÚSZ FacebookRasovszky Kristóf - Fotó: MÚSZ Facebook

Negyedik helyével Rasovszky átvette a vezetést a vk összetett pontversenyében, így ő is elégedett lehet:

Rögtön előre is álltam, mert úgy éreztem, diktálnom kell a tempót, hogy a végére jó legyek - hárman gyorsabbnak bizonyultak aztán, de nem bánkódom. Fő, hogy végre megvan a "Gyerek" első egyéni dobogója a felnőtt mezőnyben, én meg átvettem az összetettben a vezetést. Kicsit kár, hogy megint nem tudtunk mindketten érmesek lenni, erre már várunk egy ideje, de talán nincs messze az idő, amikor végre összejön.

A világkupa október első hétvégéjén Puerto Ricóban folytatódik, majd novemberben Eliatban zárul, ugyanakkor Betlehemnek addig még szeptemberben a Seychelles-en sorra kerülő junior világbajnokságon lesz jelenése.

vehir.hu
további cikkek
Ekkor szoríthatunk a veszprémi sportolókért az olimpián Párizs 2024 Ekkor szoríthatunk a veszprémi sportolókért az olimpián Péntek este hivatalosan is kezdetét veszi a XXXIII. nyári olimpia Párizsban. A magyar olimpikonok között természetesen külön figyelmet szentelünk a veszprémieknek – összeállításunkból megtudhatja, hogy városunk négy kitűnősége mikor méretteti meg magát a világ első számú sporteseményén. tegnap 12:06 Párizs 2024: hatvanöt hazai klub sportolói alkotják a magyar küldöttséget Párizs 2024 Párizs 2024: hatvanöt hazai klub sportolói alkotják a magyar küldöttséget Összesen 82, ebből 65 hazai sportegyesület 180 versenyzője képviseli a magyar színeket a pénteken kezdődő párizsi olimpián Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke szerint. Veszprémből négy magyar olimpikon utazhat Párizsba. 2024. július 25. 13:58 Több mint tízezren átúszták a Balatont! Balaton-átúszás Több mint tízezren átúszták a Balatont! A tavalyinál is többen, 11 ezren vettek részt a 42. Lidl Balaton-átúszáson vasárnap Révfülöp és Balatonboglár között. A szombati rossz idő miatt egy nappal elhalasztották a rajtot, vasárnap kora reggel tökéletes körülmények fogadták az indulókat, később azonban megélénkült a szél, ami fokozott figyelmet követelt meg az úszóktól és a szervezőktől is. Dél körül nagyjából egy órára a rajtot is fel kellett függeszteni, a legfontosabb szempont a biztonság volt! Profi versenyzők is rajthoz álltak, de szokás szerint nagy többségben voltak a szabadidő-sportolók, akik nem az órával vagy egymással versengtek, hanem fő céljuk az volt, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak.  2024. július 21. 19:26 Elrajtolt a Balaton-átúszás! Balaton-átúszás Elrajtolt a Balaton-átúszás! Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás. Az első indulók – köztük a junior úszóválogatott tehetségei – pontban hét órakor rajtoltak Révfülöpről, hogy teljesítsék az 5,2 kilométeres távot. Az eseményt az eredeti tervek szerint szombaton rendezték volna, de a bizonytalan időjárás miatt egy nappal el kellett halasztani. Vasárnap közel ideális körülmények várták az indulókat, rajtolni 12 óráig lehet, a szervezők 11 és fél ezer nevezőt várnak.  2024. július 21. 9:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.