Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

A magyar futsalválogatott újabb győzelmet aratott Kuvait ellen

2022. augusztus 28. 21:36 // Forrás: MLSZ
A két veszprémivel felálló magyar futsalválogatott 4-3-ra nyert Kuvait ellen a budaörsi Aramis Csarnokban rendezett felkészülési mérkőzés vasárnapi felvonásán.

A magyar férfi futsalválogatott szombaton szoros meccsen diadalmaskodott a vendég kuvaiti együttes felett, amelynek vasárnap délután lehetősége nyílt a visszavágásra a budaörsi Aramis Csarnokban.

Kapcsolódó cikk
Kuvait ellen nyert felkészülési mérkőzést a magyar futsalválogatott
A világbajnoki selejtezősorozatra készülő, Spandler Mátyás és Tatai József személyében két veszprémi játékossal a kezdőcsapatában pályára lépő magyar futsalválogatott 2-1-re legyőzte Kuvait legjobbjait felkészülési mérkőzésen.

A vendégek nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe: Altawel szabadrúgásával már az 1. percben megszerezték a vezetést. A magyar válogatottnak szüksége volt néhány percre, mire felpörgött a megfelelő fordulatszámra, előbb Suscsák Máté, majd Sipos Gergő járt közel az egyenlítéshez.

A kuvaitiak kontrákra építettek, és egy ellentámadásból Alabasi révén a 4. percben megduplázták az előnyüket. A folytatásban sem sikerült átvenni az irányítást, nem voltunk kellően pontosak és határozottak a labdakihozataloknál, míg a vendégek hatékonyan védekeztek ellenünk.

Jót tett Turzó József időkérése, a 12. percben sikerült átjátszani a vendégek védelmét, és Pál Patrik higgadtan értékesítette az adódó lehetőséget. Egy perccel később Pál Patrik szabadrúgását Büki Baltazár továbbított a hálóba, 2-2-re alakítva az részeredményt.

A félidő hajrájára emberelőnybe kerültünk, sikerült ziccerig játszani egy akciót, de Rábl János közelről a kapufát találta el, így döntetlennél ért véget a játékrész.

A veszprémi csapatkapitány, Tatai József és Spandler Mátyás is tagja volt a keretnek - Fotó: MLSZ.huA veszprémi csapatkapitány, Tatai József és Spandler Mátyás is tagja volt a keretnek - Fotó: MLSZ.hu

Az mlsz.hu beszámolója szerint a fordulás után közel egy percig emberelőnyben játszottunk, ekkor még nem találtunk be, de azonos létszámban sikerült átvenni a vezetést: Pál Patrik lőtt 10 méterről a hálóba (3-2).

A második félidő pörgős játékot, sok helyzetet hozott, és az indokoltnál kissé feszültebb volt a hangulat a pályán. Mindkét oldalon volt kapufa, sárga lap, de a mieink több lehetőséget hagytak kihasználatlanul, mint az ellenfél.

A 31. percben Harnisch Ákos megduplázta a magyar előnyt, de egy perccel később Aloushabi gondoskodott arról, hogy izgalmas maradjon a meccs, és közelről 4-3-ra alakította az állást.

A kuvaitiak hét perccel a vége előtt átálltak támadásban az öt a négy elleni játékra, és komoly nyomás alatt tartották a kapunkat a hajrában, több nagy gólszerzési lehetőséget is elhibázva. A vereséget azonban nem tudta elkerülni a rivális, a magyar csapat a szombati 2-1-es siker után ezúttal 4-3-ra győzött.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Kuvait 4-3 (2-2)
Magyarország: Krajcsi Bence - Fekete Márk, Dávid Richárd, Pál Patrik, Suscsák Máté
Cserék: Spandler Mátyás, Rábl János, Tatai József, Harnisch Ákos, Komáromi Péter, Nagy Imre, Vas Ádám, Bíró Attila, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Büki Baltazár
Szövetségi kapitány: Turzó József

 

A mieink legközelebb szeptember 19-én lépnek pályára: Izraelt fogadják Szombathelyen világbajnoki-selejtezőn.

Edzői értékelés

Javultunk a szombati mérkőzéshez képest, de még mindig messze nem volt az igazi a játékunk. Az első félidőben a rutinosabb játékosokat pihentettem, ez is közrejátszott abban, hogy a mérkőzés elején kétgólos hátrányba kerültünk. A csapat megmutatta, hogy van tartása, megfordítottuk a mérkőzést, és ha nehezen is, de ismét sikerült nyernünk. Az első vb-selejtezőnkig még három hét van hátra, bízom benne, hogy a most szerzett tapasztalatokat is felhasználva jelentősen javulni tudunk az Izrael elleni összecsapásig 

– mondta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.