2023. június 10.
//
Margit névnap

Vereség az első felkészülési mérkőzésen

2022. augusztus 29. 11:40
veszpremkosar.hu
A Veszprém KK négypontos vereséget szenvedett a vendég Agrofeed UNI Győr elleni vasárnap esti felkészülési mérkőzésen.

Az idény eleji formát remekül jelezte, hogy egészen három percet kellett várni az első kosárig a mérkőzésen, amelyet a győri Kámán Bálint szerzett. Viszont erre egyből válaszolni tudott a Veszprém, Birkás révén. A csapatok ezt követően fej-fej mellett haladtak, de a szűk előny a vendégeknél volt a negyed felénél (6. perc: 7:10). Szabó és Orgona pontjaival próbálta tartani a lépést a Veszprém, ám Bakon is betalált. A vendégek valamivel frissebbnek és pontosabbnak tűntek a meccs ezen szakaszában, aminek következtében már nyolcpontos előnyt is ki tudtak alakítani. Kiss azonban jól célzott a vonalról. Kámán Kristóf viszont a fault ellenére is bedobta, ezzel tartva a különbséget (10. perc: 14:22).

A második negyed első kosarát Madár jegyezte egy gyönyörű egyéni megmozdulásból, amikor is három védőn is túljutva szerzett két pontot. Az egészpályás letámadással próbálkozó Veszprém némileg meglepte a vendégeket, nagyban nehezítve azok labdafelhozatalát. A Győr ezt a fajta védekezést viszonozta, ám agresszivitásuk eredményeként már a negyed első felében minden fault után mehettek büntetőzni a veszprémiek, apró lépésekben csökkentve így a hátrányukat. Ezt észlelve, hárompontos hátránynál időt is kért Lóránt Gábor mester (13. perc: 22.25).

A negyed felénél Nagy triplája után ismét jelentős lehetett volna a vendégelőny, ám Szabó is bedobott egy kintit, majd egy duplát is a gyönyörű betörése végén, így már csak két pont volt a bakonyiak hátránya. Majd Madár villant meg igazi klasszis módjára, és egyenlítette ki az állást, az előnyt pedig egy labdaszerzést követően Szeifert vette át (17. perc: 32:30). A győriek kosara után Szeifert dobott egy saroktriplát. A félidő végéig hárompontos előny alakított ki és tartott meg a Veszprém (20. perc: 39:36).

Archív fénykép - veszpremkosar.huArchív fénykép - veszpremkosar.hu

A harmadik etapot a Győr kezdte jobban, és hárompontos hátrányából hamar ugyanekkora előnyt csinált. A Veszprém igyekezett zárkózni, de az egyenlítés nem sikerült, sőt még kicsit távolodott is a vendég gárda (26. perc: 45:50). Jókor jött tehát Szabó hármasa. Az új center, Ratiani blokkolt szépen, majd Madár egalizált elől az ellentámadásból. A következő pár perc viszonylag eseménytelenül zajlott egészen Madár triplájáig. A Veszprém keményebbre fogta a védekezését, aminek köszönhetően az előnye megmaradt a negyed végéig (30. perc: 53:51).

Nagy hármasával egyből magához ragadta az előnyt a Győr, ám Madár azonnal válaszolt neki ugyanebben a műfajban. Ratiani büntetőből szerezte meg első veszprémi pontját, majd Végh növelte tovább az előnyt egy saroktriplával. Ekkor a veszprémiek új igazolása, a tizenhét éves georgiai bedobó, Saba Harimanidze is lehetőséget kapott, hogy aztán már a pályán csodálhassa rutinos társa, Madár újabb gyönyörű megmozdulását (35. perc: 62:58). Végh újabb kosarával igyekezett tartani a piros-szürke alakulat a négypontos előnyt. Néhány kemény ütközéssel tarkított támadást követően Szeifert szerzett kosarat egy kicentizett támadás végén, ám a győriek is betaláltak ekkor Sonyák révén, ráadásul faulttal együtt (37. perc: 66:64).

Szoros végjáték kezdődött, amelynek kezdetén a védekezőjáték járt sikerrel mindkét oldalon, egészen Bakon hármasáig. Majd Kámán Bálint már három egységre növelte a győri előnyt, bő egy perccel a vége előtt. Gosztola büntetői kimaradtak, Madár viszont mindkétszer pontosan célzott a vonalról, minimalizálva a hátrányt. Sonyák azonban elsüllyesztett egy hármast fél perccel a vége előtt. Szabó kinti kísérlete célt tévesztett, így végül győri győzelem született (40. perc: 68:72). A kilátogató szurkolók a vereség ellenére hálásak voltak a csapatnak a mai játékért, tapssal jutalmazva a fiúkat. Folytatás jövő vasárnap 16:00-tól, idehaza, a BKG ellen.

Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés:
Veszprém Kosárlabda Klub – Agrofeed UNI Győr 68:72 (14:22; 25:14; 14:15; 15:21)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 70 néző.
Veszprém: Birkás 3, Orgona 11, Madár 20/6, Kiss 2, Szabó 17/9. Cserék: Végh 5, Szeifert 9/3, Ratiani 1, Harimanidze. 
Edző: Naményi Márk
Győr: Bakon 13/9, Kámán B. 21, Hágen 14, Kámán K. 6, Sonyák 11/3. Cserék: Varga, Bakuniczky, Friedl, Garancz, Kocsis, Gosztola 1, Nagy 6/6. 
Edző: Lóránt Gábor

Nyilatkozat

Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: 

Azt kértem a srácoktól a mérkőzés előtt, hogy játszunk egy nagyon fizikális meccset, és nézzük meg, hogy most, a felkészülés közepén hol vannak a fizikai határaink. Azt gondolom, hogy egy ilyen felkészülési találkozón nem is szabadna nézni az eredményt, éppen ezért ebből nem is akarunk levonni következtetéseket. Még nagyon az elején vagyunk, de egy jó felmérő volt nekünk, hogy fizikálisan hol tartunk. Múlt hét végére értük el a csúcsterhelésünket, azóta picit visszavettünk, de természetesen nem beszélhetünk még friss játékosokról. Amit szerettem volna, azt visszakaptuk a meccstől, és láthattuk, hogy hol tartunk azon az úton, amit megpróbálunk bejárni a felkészülésben. Számomra az első félidő inkább fizikális, míg a második a taktikai felkészültségünket illetően adott visszajelzéseket.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás, 2022/2023 2. 2023. június 6. 18:30 Budafok Budafok Veszprém KK 76-88
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás, 2022/2023 1. 2023. június 1. 18:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Veszprém KK Budafok 83-101
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 3. 2023. május 14. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 91-94
előző események betöltése