2023. június 3.
//
Klotild névnap

Premier előtti Nyugati nyaralás a Vehír olvasói részére

Újabb magyar játékfilmet ihletett meg Veszprém és a Balaton, na meg a '80-as évek retro hangulata, amit Tiszeker Dániel–Lévai Balázs–Pataki Ádám alkotótrió a Nyugati nyaralás című krimi-vígjátékukban vittek vászonra. A film hamarosan a mozik műsorfüzetében is szerepel majd, most viszont a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a LITTLE BUS PRODUCTIONS jóvoltából olvasóink egy exkluzív premier előtti vetítésen is részt vehetnek Veszprémben.

A Nyugati nyaralás a Tiszeker Dániel–Lévai Balázs–Pataki Ádám alkotótrió harmadik közös filmje. A krimi-vígjáték Veszprémben és a Balaton környékén játszódik valamikor az 1980-as évek derekán: egy ügyes veszprémi autószerelő családja már épp indulna nyaralni az akkor szinte elérhetetlen Riviérára, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Az akkoriban szinte megoldhatatlan helyzet szüli a fergeteges komédiát: egy német rendszámú „kölcsönvett” csodaverdával hirtelen nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…

A film tehát egy ízig-vérig magyar történelemre és korszakos emlékekre építő fordulatos vígjáték, ami nem nélkülözi a krimikre jellemző izgalmakat sem. Ez persze nem meglepő, hiszen Lévai Balázs, a film egyik rendezője már bizonyította, hogy kezei közül az egész család számára szórakoztató produkció kerül ki.

Ráadásul Veszprém sem ismeretlen a számára, hiszen néhány évvel ezelőtt a #sohavégetnemérős című filmnek is több jelenete játszódott itt, amelyet ugyancsak ő rendezett.

Visszatérve a Nyugati nyaralásra, a szereplők között van Mészáros Máté, Pokorny Lia, Szervét Tibor, Znamenák István. A filmben végig a ’80-as évek nagy slágerei szólnak: Nena, R-GO, Dolly Roll, Trio, Plastic Bertrand, Tarzan Boy és társaik. Soltész Rezső korabeli énje személyesen is feltűnik a vígjátékban, Patkós Márton alakításában.

Hogy ezek a színészek, zenék, valamint a rendezők által megformált történet milyen izgalmakat tartogatnak, arról most szerencsés olvasóink saját maguk is meggyőződhetnek egy exkluzív premier előtti vetítésen szeptember 12-én, hétfőn a veszprémi Cinama City-ben este 19:30 órától.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a LITTLE BUS PRODUCTIONS jóvoltából 10 szerencsés most páros belépőt nyerhet a vetítésre, ehhez nem kell mást tenni, mint még egyszer figyelmesen elolvasni a film történetének leírását és átböngészni a cikkbe beágyazott linkeket, majd megválaszolni a következő kérdéseket:

 

Hova valósi és mi a foglalkozása Mauer Gyurinak, a film egyik főhősének?

  1. Tihanyi bártulajdonos
  2. Almádi vízimentő
  3. Veszprémi autószerelő

Melyik mai zenekar alakítja a Bársony Metró zenekart?

  1. Ivan & The Parazol
  2. Platon Karataev
  3. Carlson Coma

Szőke Abigél melyik karaktert alakítja?

  1. Mauer Katica
  2. Mauer Kriszta
  3. Énekesnő

 

A helyes válaszokat a jatek@vehir.hu címre várjuk most hétvégéig.

vehir.hu

További cikkek

A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei.
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Péntek délelőtt a Zöld városban több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte Szarka Tamással, a Ghymes együttes énekesével a Kézfogás című dalt, ami a magyarság összetartozásáról szól. Ez volt az országos és határon túli kezdeményezés központi eseménye idén.
Szent Margit bátor sorsvállalása a mai ifjúságnak is példaértékű lehet
Szent Margit bátor sorsvállalása a mai ifjúságnak is példaértékű lehet
Különleges helyszínen, a Szent Margit romoknál tartja legújabb bemutatóját a Kabóca Bábszínház június 6-7-én.
Veszprémben lesz az Ünnepi könyvhét országos megnyitója
Veszprémben lesz az Ünnepi könyvhét országos megnyitója
Június 8. és 10. között, a Kossuth utcán rendezik meg Veszprémben a könyvhetet.
Nem kell mindenkinek élsportolónak lennie, de egészségesnek igen!
Nem kell mindenkinek élsportolónak lennie, de egészségesnek igen!
Sporttudomány az egészség és teljesítmény szolgálatában címmel tartották meg a XX. Országos Sporttudományi Kongresszust a Pannon Egyetemen. Az országos rendezvény három napon keresztül látja vendégül a szakma jeles képviselőit.