2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Premier előtti Nyugati nyaralás a Vehír olvasói részére

Újabb magyar játékfilmet ihletett meg Veszprém és a Balaton, na meg a '80-as évek retro hangulata, amit Tiszeker Dániel–Lévai Balázs–Pataki Ádám alkotótrió a Nyugati nyaralás című krimi-vígjátékukban vittek vászonra. A film hamarosan a mozik műsorfüzetében is szerepel majd, most viszont a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a LITTLE BUS PRODUCTIONS jóvoltából olvasóink egy exkluzív premier előtti vetítésen is részt vehetnek Veszprémben.

A Nyugati nyaralás a Tiszeker Dániel–Lévai Balázs–Pataki Ádám alkotótrió harmadik közös filmje. A krimi-vígjáték Veszprémben és a Balaton környékén játszódik valamikor az 1980-as évek derekán: egy ügyes veszprémi autószerelő családja már épp indulna nyaralni az akkor szinte elérhetetlen Riviérára, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Az akkoriban szinte megoldhatatlan helyzet szüli a fergeteges komédiát: egy német rendszámú „kölcsönvett” csodaverdával hirtelen nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…

A film tehát egy ízig-vérig magyar történelemre és korszakos emlékekre építő fordulatos vígjáték, ami nem nélkülözi a krimikre jellemző izgalmakat sem. Ez persze nem meglepő, hiszen Lévai Balázs, a film egyik rendezője már bizonyította, hogy kezei közül az egész család számára szórakoztató produkció kerül ki.

Ráadásul Veszprém sem ismeretlen a számára, hiszen néhány évvel ezelőtt a #sohavégetnemérős című filmnek is több jelenete játszódott itt, amelyet ugyancsak ő rendezett.

Visszatérve a Nyugati nyaralásra, a szereplők között van Mészáros Máté, Pokorny Lia, Szervét Tibor, Znamenák István. A filmben végig a ’80-as évek nagy slágerei szólnak: Nena, R-GO, Dolly Roll, Trio, Plastic Bertrand, Tarzan Boy és társaik. Soltész Rezső korabeli énje személyesen is feltűnik a vígjátékban, Patkós Márton alakításában.

Hogy ezek a színészek, zenék, valamint a rendezők által megformált történet milyen izgalmakat tartogatnak, arról most szerencsés olvasóink saját maguk is meggyőződhetnek egy exkluzív premier előtti vetítésen szeptember 12-én, hétfőn a veszprémi Cinama City-ben este 19:30 órától.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a LITTLE BUS PRODUCTIONS jóvoltából 10 szerencsés most páros belépőt nyerhet a vetítésre, ehhez nem kell mást tenni, mint még egyszer figyelmesen elolvasni a film történetének leírását és átböngészni a cikkbe beágyazott linkeket, majd megválaszolni a következő kérdéseket:

 

Hova valósi és mi a foglalkozása Mauer Gyurinak, a film egyik főhősének?

  1. Tihanyi bártulajdonos
  2. Almádi vízimentő
  3. Veszprémi autószerelő

Melyik mai zenekar alakítja a Bársony Metró zenekart?

  1. Ivan & The Parazol
  2. Platon Karataev
  3. Carlson Coma

Szőke Abigél melyik karaktert alakítja?

  1. Mauer Katica
  2. Mauer Kriszta
  3. Énekesnő

 

A helyes válaszokat a jatek@vehir.hu címre várjuk most hétvégéig.

vehir.hu

További cikkek

A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
Bár a várban található egyházi épületek felújítása csak 2025-ben készül el, az Európa Kulturális Fővárosa évben szinte minden munkálatot szüneteltetnek majd.
Alvaro Soler és Norah Jones a VeszprémFest 2023-as fellépői között
Alvaro Soler és Norah Jones a VeszprémFest 2023-as fellépői között
Bejelentették a Veszprémfest 2023-as fellépőit, megindult a jegyértékesítés a fesztivál honlapján.
Kulturális negyed felújítása-és a Szent Miklós-szegi Kálvária-domb és környékének infrastrukturális felújítása és funkcióbővítése (Kulcsprojekt)
Kulturális negyed felújítása-és a Szent Miklós-szegi Kálvária-domb és környékének infrastrukturális felújítása és funkcióbővítése (Kulcsprojekt)
A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/13-4046 A projekt támogatás összege: 844.866.626 forint
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Nik West, Rick Astley, a Thievery Corporation, a Dirty Loops és az Incognito is fellép a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztivál 2023. augusztus 3-től 5-ig tart a Balaton-felvidéken - közölték a szervezők kedden.
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
A hazai zeneipar legnagyobb konferenciája, a legígéretesebb magyar előadók ingyenes koncertjei, az UNESCO Zenei Városok találkozója, évadnyitó koncert és zenei nevelésre fókuszáló szeminárium - mindez ezen a héten történik Veszprémben, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.