Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Premier előtti Nyugati nyaralás a Vehír olvasói részére

2022. szeptember 7. 9:49
Újabb magyar játékfilmet ihletett meg Veszprém és a Balaton, na meg a '80-as évek retro hangulata, amit Tiszeker Dániel–Lévai Balázs–Pataki Ádám alkotótrió a Nyugati nyaralás című krimi-vígjátékukban vittek vászonra. A film hamarosan a mozik műsorfüzetében is szerepel majd, most viszont a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a LITTLE BUS PRODUCTIONS jóvoltából olvasóink egy exkluzív premier előtti vetítésen is részt vehetnek Veszprémben.

A Nyugati nyaralás a Tiszeker Dániel–Lévai Balázs–Pataki Ádám alkotótrió harmadik közös filmje. A krimi-vígjáték Veszprémben és a Balaton környékén játszódik valamikor az 1980-as évek derekán: egy ügyes veszprémi autószerelő családja már épp indulna nyaralni az akkor szinte elérhetetlen Riviérára, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Az akkoriban szinte megoldhatatlan helyzet szüli a fergeteges komédiát: egy német rendszámú „kölcsönvett” csodaverdával hirtelen nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a “kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele…

A film tehát egy ízig-vérig magyar történelemre és korszakos emlékekre építő fordulatos vígjáték, ami nem nélkülözi a krimikre jellemző izgalmakat sem. Ez persze nem meglepő, hiszen Lévai Balázs, a film egyik rendezője már bizonyította, hogy kezei közül az egész család számára szórakoztató produkció kerül ki.

Ráadásul Veszprém sem ismeretlen a számára, hiszen néhány évvel ezelőtt a #sohavégetnemérős című filmnek is több jelenete játszódott itt, amelyet ugyancsak ő rendezett.

Visszatérve a Nyugati nyaralásra, a szereplők között van Mészáros Máté, Pokorny Lia, Szervét Tibor, Znamenák István. A filmben végig a ’80-as évek nagy slágerei szólnak: Nena, R-GO, Dolly Roll, Trio, Plastic Bertrand, Tarzan Boy és társaik. Soltész Rezső korabeli énje személyesen is feltűnik a vígjátékban, Patkós Márton alakításában.

Hogy ezek a színészek, zenék, valamint a rendezők által megformált történet milyen izgalmakat tartogatnak, arról most szerencsés olvasóink saját maguk is meggyőződhetnek egy exkluzív premier előtti vetítésen szeptember 12-én, hétfőn a veszprémi Cinama City-ben este 19:30 órától.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és a LITTLE BUS PRODUCTIONS jóvoltából 10 szerencsés most páros belépőt nyerhet a vetítésre, ehhez nem kell mást tenni, mint még egyszer figyelmesen elolvasni a film történetének leírását és átböngészni a cikkbe beágyazott linkeket, majd megválaszolni a következő kérdéseket:

 

Hova valósi és mi a foglalkozása Mauer Gyurinak, a film egyik főhősének?

  1. Tihanyi bártulajdonos
  2. Almádi vízimentő
  3. Veszprémi autószerelő

Melyik mai zenekar alakítja a Bársony Metró zenekart?

  1. Ivan & The Parazol
  2. Platon Karataev
  3. Carlson Coma

Szőke Abigél melyik karaktert alakítja?

  1. Mauer Katica
  2. Mauer Kriszta
  3. Énekesnő

 

A helyes válaszokat a jatek@vehir.hu címre várjuk most hétvégéig.

vehir.hu
további cikkek
A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. ma 11:10 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.