Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A veszprémi Betlehem Dávid aranyérmes a junior nyíltvízi úszó vb-n

2022. szeptember 17. 12:17 // Forrás: MTI
Betlehem Dávid és Fábián Bettina is aranyérmet nyert a junior nyíltvízi úszók világbajnokságának 10 kilométeres versenyében, a Seychelles-szigeteken.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA hivatalos eredményközlője szerint Betlehem az olimpiai számban elképesztő fölénnyel nyert, több mint négy és fél perccel hamarabb ért célba, mint a dobogón mellette lévő olasz riválisai.    

Fábián Bettina óriási csatában 2.10 másodperces különbséggel utasította mögé spanyol ellenfelét, ugyanebben a számban pedig 6.60 másodperc hátránnyal a győztes mögött honfitársa, Szimcsák Mira lett a harmadik.

Betlehem Dávid és Fábián Bettina - akik a parton egy párt alkotnak - a magyar szövetség közleményében kifejtették: mindkettőjük azt a taktikát követte, hogy már az elején elhúzzon a mezőnytől. A Balaton Úszó Klub Veszprém kitűnősége, Betlehem Dávid hozzátette: kicsit meglepődött, hogy az olaszok még így is ott akartak maradni a rajt után.

Fotó: Magyar Úszó Szövetség FacebookFotó: Magyar Úszó Szövetség Facebook

"Még izmoztak is kicsit, de aztán az első egyenesen leszakítottam őket, és még az itatásnál ugyan a közelben voltak, utána viszont már hallottam, hogy fokozatosan nő a távolság" - mondta. Kiemelte: nagyon örül, hogy a végén sikerült ugyanazt átélnie, amit a felnőtt Európa-bajnokságon csak egy darabig volt lehetősége.

"Mert most be is tudtam fejezni a versenyt úgy, ahogy már ott is szerettem volna" - hangsúlyozta.

Fábián Bettina elmondta: őt már az első itatásnál utolértek a többiek, azaz terveivel ellentétben nem sikerült túl nagy előnyt szereznie.

"Utána azonban egész jól tudtam menni a többiekkel. Akadt néhány verekedősebb rész, voltak nehezebb és könnyebb körök, összességében egész okosan tudtam versenyezni. Az utolsó háromszáz métert meghúztam, ahogy tudtam. Az volt bennem, hogy erősebben edzettem, mint valaha, és nem azért jöttem ide, hogy a negyedik, ötödik vagy a tizedik helyen végezzek, én igenis nyerni akartam, bár ezt nem mondtam senkinek, de talán lehetett látni rajtam" - nyilatkozta. Hozzátette: bár nem minden úgy alakult, ahogy tervezte, végül párja és az edzői segítettek neki abban, hogy kikerüljön a negatív buborékjából, és nagyon boldog, hogy végül ez így összejött.

A bronzérmes Szimcsák Mira kifejtette: nagyon nehéz verseny volt, amelyen "az első kilométerektől kezdve verekedés ment".  

"Nagyon meg vagyok elégedve magammal. Vétettem egy-két hibát persze, csak az első kör után mentem ki például frissíteni, ami a végén visszaütött, eléggé meghaltam a hajrára, de így is nagyon jó verseny volt, és elégedett vagyok a bronzéremmel" - közölte.

A korosztályos világbajnokságon pénteken 7,5 kilométeren a 16-17 éves fiúk között Kovács-Seres Hunor gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva, óriási fölénnyel lett aranyérmes, míg Hartmann Máté nagy csatában harcolta ki a bronzot. A lányoknál ugyanebben a korosztályban Csulák Lia szintén harmadik lett ugyanezen a távon.

vehir.hu
további cikkek
Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban úszás Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid ötödikként ért célba a nyíltvízi úszók idei Világkupa-sorozatának nyitóversenyén, amelyet 10 kilométeren az egyiptomi Soma Baynél rendeztek meg szombaton. Klubtársa, a világbajnoki címvédő és szintén párizsi olimpiai kvótás Rasovszky Kristóf betegségéből épphogy felépülve a 13. helyen zárt. 2024. március 23. 17:52 Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid 1500 méteren is nyert úszás Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid 1500 méteren is nyert A pénteki 10 000 méter után a vasárnapi 1500 méteres versenyt is Betlehem Dávid és Mihályvári-Farkas Viktória nyerte meg a Veszprémben rendezett medencés hosszútávúszó országos bajnokságon. 2024. március 10. 18:20 Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren úszás Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Betlehem Dávid címét megvédve diadalmaskodott 10 ezer méteren az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán. Klubtársa, Barabás Imre harmadik lett. 2024. március 9. 16:56 Betlehem Dávid óriási egyéni csúccsal negyedik 1500 méter gyorson úszás Betlehem Dávid óriási egyéni csúccsal negyedik 1500 méter gyorson A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid óriási egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett 1500 méter gyorson a dohai úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján. 2024. február 18. 17:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.