Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C

Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban

2022. szeptember 30. 12:00
Péntek este mutatják be Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas művész rendezését.

A Veszprémi Petőfi Színház és a Pesti Broadway Alapítvány közösen mutatja be a LéviStoryt. A klezmer musical zenéjét Jávori Ferenc „Fegya”, Kossuth-díjas művész szerezte és Kerényi Miklós Gábor, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, Kiváló művész rendezésében kerül színpadra; címszerepben Kerényi Miklós Máté, a rendező fia látható. A történet Kállai István és Kállai Gábor ötlete alapján született meg, melyhez Müller Péter Sziámi írta a szöveget.

A darab Lévi Strauss, vagyis a Levi’s farmerek névadójának ifjúságáról, kalandjairól szól, arról, hogy egy kis német falutól New Yorkon keresztül az aranyásók városkájáig vezető úton miként született meg a farmernadrág ötlete. Vidám, és egyben fájdalmas játék a kivándorlás kényszeréről, valamint az új világba való beilleszkedés gyötrelmeiről, az „állva maradási” képesség örök szükségességéről. A drámai összecsapásokkal és humoros pillanatokkal fűszerezett történet a tehetségről, a kitartásról, és a képzelőerő diadaláról szól – ígéri a plakát.

Davidovics rabbi szerepében Szabó P. Szilvesztert láthatjuk, aki kérdésünkre elmondta, jó hangulatban telt a próbafolyamat, néhány veszprémi művészt már korábbról is ismert. A szerepről úgy fogalmazott, ismerős neki a rabbi karaktere, hiszen ő az, aki Istennel beszélhet, más még a szót sem ejtheti ki: mint elmondta, a nagypapája lelkész volt, így a színművész templomkertben nőtt fel, s amikor ma belenéz Davidovicsként a tükörbe, mintha három generáció találkozna benne. Hozzátette, a klezmer zene önmagában is fantasztikus, és olyan humorral, iróniával, dallammal tör be, amibe a nézők könnyedén beleélhetik magukat, a történet pedig véleménye szerint ma is aktuális.

További információk az előadásról.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
"Az operett műfaját ellenünk fordították, ideje látni, milyen jó is az!" "Az operett műfaját ellenünk fordították, ideje látni, milyen jó is az!" A Veszprémi Petőfi Színház december nyolcadikán mutatja be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. A rendező Mészáros Árpád Zsolt színművész, akinek ez élete első rendezése. Részletesen beszámolt arról, hogyan látta megvalósíthatónak a színpadra állítást, és kiemelte a Veszprémi Petőfi Színház egész társulatát a műszakkal együtt, véleménye szerint az ország teátrumai példát vehetnének a csapatról... 2023. december 7. 22:20 Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28 Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.