Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csonka Anikó világcsúccsal lett világbajnok

2022. október 3. 13:00
A veszprémi Lovassy László Gimnázium történelemtanára, Csonka Anikó a saját világcsúcsát túlszárnyalva megnyerte az elmúlt hétvégén Németországban rendezett erőemelő világbajnokságot.

Azok után, hogy Csonka Anikó a közelmúltban sikeresen megvédte magyar bajnoki címét, a veszprémi erőemelő hölgyre az elmúlt hétvégén nemzetközi megmérettetés várt Németországban.

A hétköznapokon pedagógusként tevékenykedő kétgyermekes édesanya címvédőként mérette meg magát az erőemelő világbajnokságon.

Anikó több, rutinos hölggyel is farkasszemet nézett korosztályában, de egyikük sem tudta kizökkenteni: saját világcsúcsát megdöntve, 150 kg holtsúlyt (!) felhúzva nyerte meg a világbajnokságot.  

Csonk Anikó - Fotó: Németh KrisztaCsonk Anikó - Fotó: Németh Kriszta

Hálával tartozom a veszprémi Ada-Alu Kft.-nek a felkészülésemben nyújtott támogatásért. Köszönetet szeretnék mondani mesteremnek, Kupcsik Lászlónak is, aki hisz bennem és versenyről versenyre kihozza belőlem a maximumot. Gyermekem, Zsigmond Ákos szarkasztikus humora elengedhetetlen volt számomra, ahogy a versenytársak, Bazsó Mónika és Csonka Eszter támogatása is

– fejezte ki érzéseit az erőemelő portálunk megkeresésére.

Hihetetlenül hangzik, de a Lovassy László Gimnázium történelemtanára egyetlen év leforgása alatt szinte mindent bezsebelt, amelyről egy sportoló valaha is álmodhat: a magyar bajnoki címek mellett az Eb-n is diadalmaskodott, a világbajnokságok tekintetében pedig már címvédőként tartják számon.

Csonka Anikó a közeljövőben Szlovákiában versenyez majd csakugyan nemzetközi megmérettetésen.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.