Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

150 éves a Székesfehérvár-Celldömölk vasútvonal

2022. október 15. 16:48
150 éve, 1872. október 3-án indult meg a közlekedés a Székesfehérvár-Kis-Cell vasútvonalon.

Az ünnepélyes évfordulót szombat délelőtt tartották. Stílszerűen egy Fehérvárról érkező és Celldömölk irányába tartó vonat gurult be az első vágányra, miközben a fúvósok vasutas dalokat játszottak.

A MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója, Pafféri Zoltán beszédében egy kisebb múltba tekintést adott a megjelenteknek: 150 éve a vasút adta meg az újabb löketet a fejlődéshez Veszprémnek és a térségnek. A vasút hozta el a felvirágzást, s hogy ne csak a múltban és a jelenben legyen egy vonzó alternatívája a közlekedésnek, ezért a fejlődés nem áll meg. Az elkövetkezendő évben számos új ingavonat és új mozdony beszerzése várható. A vezérigazgató kifejtette, a veszprémi vasút a 2023-as évben megújulhat, így még több ember győződhet meg arról, hogy használják a ezt a biztonságos, kényelmes utazási módot.

Hegedűs Barbara alpolgármester hozzászólásában úgy vélekedett, a vonatozásnak ma is rendkívül nagy hagyománya van, sokan döntenek úgy, hogy a környezetbarát közlekedésnek ezt a formáját választják. Hozzátette, bízik abban, hogy a közelgő felújításokkal még többen kedvet kapnak a vonatozáshoz.

Kontrát Károly Várpalota és térségének országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, 150 évvel ezelőtt is az emberek kényelmét, a gazdasági fejlődést szolgálta a vasútvonal, és ma sincs ez másképp. Köszöntetet mondott a társaság személyi állományának, amiért munkájukkal kényelmes és biztonságos feltételeket nyújtanak.

Az ünnepség végén sor került az évforduló alkalmából elkészített emléktáblának felavatására. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, a vasútállomás közelében, ezért Veszprémvarsány és Bakonyszentlászló között szünetel a vonatforgalom, a Győr-Veszprém vonalon késésekre kell számítani csütörtök délelőtt. 2023. november 23. 9:42 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 A hétvégén nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar A hétvégén nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar Komplex karbantartás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a budapesti Déli pályaudvaron november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján szerdán. 2023. november 1. 12:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.