2023. június 3.
//
Klotild névnap

Negyedik mérkőzését is elvesztette a Veszprém KK

2022. október 15. 21:19
veszpremkosar.hu
A Veszprém Kosárlabda Klub idei negyedik bajnoki mérkőzését is elvesztette, miután szombaton 76-65-re alulmaradt a vendég TF-BP csapata ellen.

Az NB I/B piros csoportjának alapszakaszában három csapat maradt győzelem nélkül a negyedik fordulóra, ebből az egyik a BKG, míg a másik kettő, a Veszprém Kosárlabda Klub és a TF-BP egymással találkozott ma, méghozzá a királynék városában. Egy csapat tehát biztosan bezsebelhetett végre két pontot, megszakítva ezzel a rossz szériáját. 

Anda kosarával indult a találkozó, egy jó elzárás-leválás után, majd Madár süllyesztett el egyből egy triplát a hazai oldalon. Anda azonban egy jó kettő plusz egy pontot érő játékkal jelentkezett ekkor. A túloldalon Orgona majdnem ugyanilyen választ adott rá, a büntetője kimaradt. Anda ismét kosarat szerzett, méghozzá a dudaszó pillanatában. Orgona viszont kintről is betalált, és ugyanígy tett Madár is. Ekkor vendég együttes (3. perc: 11-7). Szántó szerzett egymás után két kosarat a TF-nek, ezzel kiegyenlítve az állást. Ám Madár megszerezte harmadik hárompontosát egy szép akció végén, majd egy kemény betörést után újabb két egységet tett fel a táblára. Simon ekkor egy sima ziccert dobhatott labdaszerzése végén, ám Birkás egyből felelt egy kintivel. Simon viszont egy újabb duplát tett hozzá a vendégek pontjaihoz (8. perc: 19-15). Szeifert is dobott ekkor egy hárompontost. Nagy szerezte meg a TF-ből első kosarát, amit Szabó jó büntetői követtek. A Veszprém zónavédekezése jól működött, és a csapat egykori játékosa, a kiváló pontszerző Dancsecs még pont nélkül állt a negyed végén, köszönhetően többek közt fiatal Varga szívós védőmunkájának is. Szántó viszont betalált még (10. perc: 24-19).

A második etap Végh kosarával indult, amire Simon még válaszolt, ám ezután jött négy veszprémi pont Ratiani és Birkás révén. Dancsecs dobta be ekkor mindkét büntetőjét, majd következett pár eredménytelen támadás, így Naményi Márk időt kért (13. perc: 30-23). Anda két pontjával zárkózott tovább a fővárosi alakulat, ám utána jól védekezett vele szemben Ratiani, amit Orgona hálált meg elől. Anda egymás után bedobott két középtávolija időkérésre késztette a Veszprémet (17. perc: 32-29). A rövid szünet után Dancsecs kiegyenlített egy triplával, de erre Varga is értékestette a kinti kísérletét. Simon egy kettessel minimalizálta a vendégek hátrányát, ám Ratiani nagyot küzdve a palánk alatt újabb pontokat szerzett a bakonyiaknak. A TF-nek három másodperce maradt, és ez elég volt Dancsecsnek, aki a dudaszó pillanatában egyenlíteni tudott (20. perc: 37-37).

Újabb fájó vereséget szenvedett a Veszprém KK - Fotó: veszpremkosar.huÚjabb fájó vereséget szenvedett a Veszprém KK - Fotó: veszpremkosar.hu

Anda majd Dancsecs révén hétpontos előnyt ért el a TF, miután megérkezett a hazaiak első kosara Ratiani révén. Dancsecs erre egy saroktriplával válaszolt, Simon pedig egy ziccert dobhatott egy leindítás végén. Hazai időkérés következett, hiszen már tízpontosra duzzadt a veszprémi hátrány (24. perc: 39-49). Anda azonban ismét eredményes volt a palánk alól. Szabó és Orgona három-három pontjával zárkózott a házigazda csapat, de Simon is betalált. Varga szerzett labdát a veszprémieknek, amit Orgona két jó büntetővel hálált meg. Oroszi és Dancsecs dupláival azonban ismét tíz volt közte. Nagy duplájára Varga válaszolt. Nagy újabb kosarat szerzett, ami a negyed utolsó momentuma maradt (30. perc: 49-61).

Az utolsó tíz perc Madár és Orgona blokkjaival indult, majd Varga szerzett két pontot Ratiani passzából. Anda távoli kettese volt a válasz, amire Szabó replikázott. Ratiani kosarával tíz ponton belülre került a Veszprém, a nagyszerű hangulatot varázsoló hazai drukkerek örömére. Madár hármasa ezen tovább javított. Dancsecs szintén elsüllyesztett egy kintit (35. perc: 58-66). Varga szórt be egy hármast, amire Dancsecs ekkor egy duplával felelt, majd még eggyel. A hazai időkérés után Dancsecs büntetőzött jól, majd Oroszi is betalált. A hazaiak pontnélküli szériáját Végh törte meg, majd Orgona is szerzett egy duplát az utolsó percbe érve. Ez azonban csak némi gyógyírt jelentett a hazaiaknak, akik ezúttal is győzelem nélkül maradtak, hiába küzdöttek végig. A vastaps a szépszámú szurkolótábortól ezúttal sem maradt, a két pont begyűjtése azonban igen (40. perc: 65-76).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakasz, 4. forduló:
Veszprém Kosárlabda Klub–TF-BP 65-76 (24-19, 13-18, 12-24, 16-15)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 360 néző, Vezette: Radnóti, Kéri és Pécsi.
Veszprém KK: Madár 14/12, Varga 10/6, Szabó 7, Ratiani 8, Orgona 14/6. Cserék: Kiss, Szeifert 3/3, Végh 4, Habel, Birkás 5/3. 
Vezetőedző: Naményi Márk
TF-BP: Gémes, Anda 21, Szántó 8, Dancsecs 25/12, Nagy 6. Cserék: Oroszi 4, Hegedűs, Simon 12. 
Vezetőedző: Beák Gábor

Így értékelte a látottakat

Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: 

Mindenekelőtt gratulálok a TF-nek, mert egy kiélezett csatát nyertek meg. Az első félidőben, leginkább az első negyedben, meg tudtuk valósítani, amit akartunk. Utána azonban szétestünk, és nem nagyon tudtunk reagálni a TF rendkívül agresszív védekezésére.

Beák Gábor, a TF-BP vezetőedzője: 

Nagy gát szakadt át ezzel a mérkőzéssel. Az elején kicsit küzdöttünk a Veszprémmel, de hála Istennek, a végére azért egyértelművé tettük a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy egy út kezdetén vagyunk. Köszönjük szépen!

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás, 2022/2023 2. 2023. június 6. 18:30 Budafok Budafok Veszprém KK
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás, 2022/2023 1. 2023. június 1. 18:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Veszprém KK Budafok 83-101
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 3. 2023. május 14. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 91-94
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 2. 2023. május 10. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Nagykőrösi Sólymok KE 79-77
előző események betöltése