Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A nehézségek ellenére is javítottak Eb-eredményeiken a szumósok

2022. október 16. 11:31
A hosszú felkészülést és sok nehézséget hozó időszak után eredményes Európa-bajnoki részvétellel zárták az időszakot a veszprémi szumósok.

Az országos bajnokság eredményei alapján tizennégy fő jutott be a válogatott keretbe a veszprémi csapatból, azonban az állami támogatások és a pályázati források beszűkülése miatt csak hét fő utazhatott az Európa-bajnokságokra.

Az U21-U23 és felnőtt korosztályok a lengyelországi Krotoszynban csaptak össze az Eb-címekért. Laczkó Benedek az U23 és a felnőtt korosztályban is az ötödik helyen végzett. Barnóczki Boldizsár kiesett mindkét versenyből.

Az U12-U14 és U18-as korosztály viadalát az észtországi Rakverébenrendezték meg. Az oroszokat leszámítva minden erősebb csapat képviseltette magát.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

– A sportolók elhelyezése és élelmezése nem volt kifogástalan, továbbá a bíráskodást is számtalan kritika érte, sajnos nem is alaptalanul – fogalmazott Janku Ferenc elnök, aki kiemelte: mindezek ellenére remek eredmények születtek.

A magyar csapat első mérkőzését az újonc Csejtei Zoárd vívta. A versenyzést gyönyörű győzelemmel kezdte, azonban a második fordulóban kétszer is ellene döntöttek a bírók és az észt versenyzőt hozták ki győztesnek. Így már nem volt lehetősége, hogy a későbbi győztes lengyel versenyzővel összekerüljön. Az utolsó fordulóban ismét győzött, így újoncként harmadik helyen végzett.

Jámbor Levente nagyon elszántan és koncentráltan küzdött végig a versenyen. Csak egyetlen egyszer, egy pillanatra hagyott ki a figyelme és ezt könyörtelenül ki is használta az ellenfele a döntőben, így a második helyen végzett.

Szalay Adrián tavaly szerepelt először Eb-n, akkor az ötödik helyet szerezte meg. Megfogadta, hogy idén másképp lesz, és céltudatos fiatalemberként be is váltotta ígéretét. Évközben egy súlycsoporttal feljebb lépett, hogy ne kelljen fogyasztania a kontinenstorna előtt. Az új súlycsoportjában keményen küzdött és meg is nyert minden hazai versenyt, hogy válogatott lehessen. Hiánytalanul végig edzette az egész évet, beleértve a nyarat is. Meg is lett az eredménye, miután bronzéremmel a nyakában térhetett haza.

Az U16-os és 18-as korosztályokban erős mezőny jött össze és már a selejtezőkben is elcsattant egy-két pofon, amely előre jelezte, hogy a döntőkben kemény harc várható. Jámbor Kristóf nagy harcos és bátran beleáll a keményebb adok-kapokba is, így nem féltette őt Schvarcinger Zsolt edző. Kristóf nagyon éretten, megfontoltan küzdött, csak akkor ment bele a belharcba, ha arra feltétlenül szükség volt. Ez meghozta gyümölcsét, hiszen egészen a döntőig jutott. Ott érdi ellenfelével került össze, aki ellen alulmaradt, így a dobogó második fokára állhatott.

A csapatból Kék Milán volt a legnehezebb helyzetben. Tavaly harmadik helyen végzett az Eb-n, azonban idén két súlycsoportot és egy korosztályt feljebb lépett. Milán elszántan küzdött az U16-os korosztály 85 kilós súlycsoportjában és a kilenc fős mezőnyben az ötödik helyig jutott.

A csapat vezetői az eredmények alapján optimistán tekintenek a jövőbe. Bíznak abban, hogy jövőre egy vagy akár több versenyzőjük a dobogó legfelső fokára állhat majd.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.