Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Újabb lépéssel közelebb az állatotthon kiépüléséhez

2022. október 22. 14:22
Szerkezetkész állapotban van az Otthont az Állatoknak Alapítvány és az Állatvédő Egyesület közös állatotthonának központi épülete a gyepmesteri telep mellett található területen.

34-35 millió forintból épült fel a kiszolgáló épület a két civil szervezet közös állatotthonának területén. A forrásokat adó 1%-os felajánlásokból és adományokból, harminc év alatt gyűjtötték össze – tudtuk meg a helyszínen Sigmond Istvántól, az alapítvány elnökétől, aki megköszönte a kivitelezőknek a munkát.  

Halmay Gábor önkormányzati képviselő felelevenítette a két civil szervezet kapcsolatának hajnalát a várossal: az együttműködés 2009-ben kezdődött, a napokban elhunyt Debreczenyi János korábbi polgármester volt az, aki felkarolta a kezdeményezést. A képviselő úgy látja, az állatvédelemben tevékenykedő civil szervezetek munkája révén a város is gazdagodik, nap mint nap elvégzett munkájukért mindannyian hálásak lehetünk.

Ovádi Péter, az állatvédelemért felelős kormánybiztos jelezte: a kormányzat is nagyban támaszkodik a civil szervezetek több évtizedes tapasztalatára és szakértelmére. A politikus méltatta az érintett két szervezet munkáját, akik minden akadályt leküzdve keresik a megoldást a felmerülő nehézségek kezelésére és az ötletek megvalósítására. Megjegyezte: a kormányzat külön, kifejezetten e területen tevékenykedő szervezetek részére kiírt pályázatokkal igyekszik segíteni az állatvédelem ügyét magukénak érző kezdeményezéseket. 

Az épületben ezután még az áram és vízvezetékek telepítése, a padlózat kialakítása van hátra. Az állatotthon további kiépítéséhez, a kennelek kialakításához új források bevonására lesz szükség, ezek előteremtésének lehetőségeit az előttünk álló időszakban mérlegelik.

Mindeközben a körgyűrű átellenes oldalán zajlik egy másik témába vágó projekt, az állatvédelmi kompetenciaközpont építése: a területen előrehaladott állapotban van a beruházás, csupán az odavezető út kialakítását lassítják az időigényes kisajátítások – vázolta a helyzetet Ovádi Péter.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.   2024. július 2. 13:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.