Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb lépéssel közelebb az állatotthon kiépüléséhez

2022. október 22. 14:22
Szerkezetkész állapotban van az Otthont az Állatoknak Alapítvány és az Állatvédő Egyesület közös állatotthonának központi épülete a gyepmesteri telep mellett található területen.

34-35 millió forintból épült fel a kiszolgáló épület a két civil szervezet közös állatotthonának területén. A forrásokat adó 1%-os felajánlásokból és adományokból, harminc év alatt gyűjtötték össze – tudtuk meg a helyszínen Sigmond Istvántól, az alapítvány elnökétől, aki megköszönte a kivitelezőknek a munkát.  

Halmay Gábor önkormányzati képviselő felelevenítette a két civil szervezet kapcsolatának hajnalát a várossal: az együttműködés 2009-ben kezdődött, a napokban elhunyt Debreczenyi János korábbi polgármester volt az, aki felkarolta a kezdeményezést. A képviselő úgy látja, az állatvédelemben tevékenykedő civil szervezetek munkája révén a város is gazdagodik, nap mint nap elvégzett munkájukért mindannyian hálásak lehetünk.

Ovádi Péter, az állatvédelemért felelős kormánybiztos jelezte: a kormányzat is nagyban támaszkodik a civil szervezetek több évtizedes tapasztalatára és szakértelmére. A politikus méltatta az érintett két szervezet munkáját, akik minden akadályt leküzdve keresik a megoldást a felmerülő nehézségek kezelésére és az ötletek megvalósítására. Megjegyezte: a kormányzat külön, kifejezetten e területen tevékenykedő szervezetek részére kiírt pályázatokkal igyekszik segíteni az állatvédelem ügyét magukénak érző kezdeményezéseket. 

Az épületben ezután még az áram és vízvezetékek telepítése, a padlózat kialakítása van hátra. Az állatotthon további kiépítéséhez, a kennelek kialakításához új források bevonására lesz szükség, ezek előteremtésének lehetőségeit az előttünk álló időszakban mérlegelik.

Mindeközben a körgyűrű átellenes oldalán zajlik egy másik témába vágó projekt, az állatvédelmi kompetenciaközpont építése: a területen előrehaladott állapotban van a beruházás, csupán az odavezető út kialakítását lassítják az időigényes kisajátítások – vázolta a helyzetet Ovádi Péter.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16 Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre még jauárban, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet.  2024. április 12. 12:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.