Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
26°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
26°C

Napirend előtt: iskolaösszevonás, szélenergia, zászlók és kertek

2022. október 27. 11:17

Miért nem állítjuk az energiaellátás szolgálatába a szelet? – kérdezte interpellációjában Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-Párbeszéd). A képviselő rámutatott: 2016 óta a települések 12 kilométeres körzetében nem állítható fel szélturbina, ez a magyar településszerkezet miatt azt jelenti, hogy az országban sehol se lehet ilyet létesíteni, így városunkban sincs napirenden a téma. Gerstmár arra volt kíváncsi, hogy a városvezetés támogatná-e a szélenergia hasznosítását, ha feloldanák a tilalmat? Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) kijelentette: az energiatanács javaslatára az alternatív energiaszerzési körét is megvizsgálja az önkormányzat, ennek a felmérésnek az eredménye mutatja majd meg az utat, hogy milyen irányt választhat Veszprém az alternatív energiaforrások terén. Megjegyezte, hogy elsősorban olyan lehetőségeket kell számba vennünk, amelyeknek nem ütköznek anyagi és jogi akadályokba.

Katanics SándorKatanics Sándor

Katanics Sándor frakcióvezető (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) a Veszprémi Szakképzési Centrumnak a Jendrassik-Venesz Technikumot és a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumot összevonó döntését kritizálta. Azt kérdezte a polgármestertől, tájékoztatta-e őt a szakképzési centrum a döntésről? A polgármester azt válaszolta, hogy a szakképzésnek nem az önkormányzat a fenntartója. A jelenlegi rendkívüli helyzetben az állam is rákényszerül az energiafelhasználást csökkentő racionális döntések meghozatalára. Megjegyezte: a szakképzési centrum önálló szervezet, nem kell kikérnie a polgármester véleményét a működésükről.

A városrészi zászlókról és kendőkről beszélt napirend előtti felszólalásában Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP). Mint mondta, a Közösség Kádártáért Egyesület, az Európa Kulturális Fővárosa program pályázatának keretében valósította meg elképzelését, melynek célja az volt, hogy Veszprém minden városrésze rendelkezzen címerrel és zászlóval. A pályázat célja az volt, hogy feléledjenek a hagyományaink, újrateremtsük közösségi identitásukat, együttműködésre és együtt gondolkodásra ösztönözzük a városrészek lakóit a városrészi egyesületek, baráti körök segítségével. A zászlók a 2022-es Gizella-napi felvonuláson debütáltak elsőként, majd az október 16-án megrendezett Völgyhíd pikniken is megjelentek

Brányi MáriaBrányi Mária

Kovács Áron (Fidesz-KDNP) a Mester utcában kialakított közösségi kertekről számolt be. A közösségi kertnek elsősorban nem gazdasági haszna van, hanem a – létrehozók szándékának megfelelően – közösséget kovácsol, összehozza a közelben élő fiatalokat és időseket, családokat és egyedülállókat. Kapcsolatok alakulhatnak ki és mélyülhetnek el a kertészkedés közben, élettel és vidámsággal tölti meg a lakóházak rideg tömegét.  A képviselő megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak a kert kiépítéséhez. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya A májusi, rövidre szabott közgyűlésen sem maradtak el a napirend előtti interpellációk, kérdések és felszólalások csütörtökön. 2024. május 23. 20:16 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.