2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Súlyos vereséget szenvedtek a kosarasok

A bajnokságban eddig pont nélküli Veszprém Kosárlabda Klub negyvenhét ponttal kikapott a Pécsi VSK-Veolia vendéglátójaként az NB I/B piros csoport szombati meccsén.

Az NB I/B Piros csoportjának alapszakaszában két csapat állt a forduló előtt hibátlan mérleggel, azaz öt győzelemmel, mindkettő pécsi illetőségű. Közülük a Pécsi VSK-VEOLIA, amely a tabella élén áll, látogatott ma az ezidáig csupán vereségeket számláló, és így sereghajtó Veszprém Kosárlabda Klub otthonába. A hazaiaktól extra teljesítményre volt szükség ahhoz, hogy meglepetést okozzanak, főleg annak fényében, hogy kezdő centerük, Nika Ratiani kisebb sérülés miatt nem volt bevethető.

Mint az a veszpremkosar.hu tudósításában olvasható, Horti majd Halász dupláival nyitottak a pécsiek, amire Szabó hármasa érkezett válaszként, sőt Orgona is betalált középtávolról. Horti és Juhos kosaraival azonban visszavette a vezetést a vendégcsapat (5. perc: 5-10). Majd jött két eladott labda a hazaiaktól, és máris tízzel vezettek a baranyaiak. Szabó duplájára Horti válaszolt, majd Juhos és Harler következett a pontszerzők sorában. Birkás szép passzából Habel talált be, majd Bíró szerzett két pontot a túloldalon, akit az exveszprémi Tóth követett a sorban. Orgona hárompontosa nyitotta az utolsó percét a negyednek, és egy támadással később Birkás szlalomozott be szépen a védők között, két pontot szerezve. A végén azonban Németh még betalált kintről (10. perc: 14-28).

Fotó: Ulrich Tamás – veszpremkosar.huFotó: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

Madár szép kosarával kezdődött a második felvonás. Bíró is kosarat szerzett ekkor a másik oldalon, majd Birkás is remek megoldásból talált be, akárcsak Tóth válaszként, klasszikus centerjátékot bemutatva. A két irányító, Harler és Szabó duplái váltották egymást, majd egy labdaszerzést követően Kiss is betalált a hazaiaktól, ekkor a vendégek időt kértek (16. perc: 22-36). A megbeszélés után Horti és Harler hét további ponttal növelte a különbséget, ezzel húsz pont fölé nőtt az. Orgona ekkor Szabó szép passzából értékesítette a ziccerét, ám Halász válaszolni tudott. Orgona két büntetőkísérletéből egy volt pontos, Tóth viszont két egységet tett hozzá csapata teljesítményéhez. A félidő utolsó pontjait, méghozzá hármat, Harler szerezte (20. perc: 25-50).

A harmadik tíz perc első kosarát a Veszprém jegyezte Varga révén, amit Juhos két pontos büntetője követett a másik oldalon. Molnár is megszerezte a maga első pontjait, Juhos pedig újabb kettővel növelte a már meglévőket. Halász szép betörése után Naményi Márk időt kért (23. perc: 27-59). Madár szerzett gyorsan öt pontot, majd Molnár triplájára Kiss válaszolt. Horti volt eredményes a palánk alatt ezt követően. Mindkét oldal eredménytelen támadásait Oorgona zárta le egy triplával, majd egy szép blokkot is bemutatott Füzivel szemben. Utóbbi pár támadással később egy saroktriplát értékesített. Szabó szép kétpontosa volt a válasz, majd Orgona is szerzett egy látványos duplát. Tóth kettő plusz egy pontos játéka érkezett feleletként. A negyed utolsó kosarát Bíró szerezte (30. perc: 40-72).

Bíró kettesére Szeifert hármassal válaszolt, de Németh is betalált kintről. Szabó és Harler duplái követték egymást, majd Németh szerzett újabb triplát. Ekkor időt kértek a hazaiak (33. perc: 45-82). A rövid szünet után Tóth szerzett elsőként kosarat, akit Birkás követett a másik térfélen. Pár pontatlan akció után Szabó hármasa törte meg a csapatok pontcsendjét. Füzi faulttal együtt szerzett kosara és pontos büntetője volt a felelet, majd a tavaly még veszprémi színekben szereplő bedobó egy triplát is értékesített. Habel középtávolija, Antoni kettese és Németh negyedik hármasa következett. Kiss értékesítette egyik büntetőjét, majd Antoni is a hárompontos kísérletét. Az utolsó percre pályára lépett a veszprémieknél a tizenöt éves Ráskai is. Antoni újabb triplát dobott fél perccel a vége előtt. Szabó büntetői pontosak voltak, amelyek egyben az utolsó érdemleges momentumokat jelentették a meccsen (40. perc: 54:101).

A Veszprém jövő szerdán Cegléden folytatja a bajnoki szereplését 18.30-tól, majd szombaton a Vasast látja vendégül 18.00-tól.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, alapszakasz, 6. forduló:
Veszprém Kosárlabda Klub–Pécsi VSK-Veolia 54-101 (14-28, 11-22, 25-22, 14-29)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 310 néző. Vezette: Tóth, Szalai, dr. Magyari Tibor
Veszprém: Madár 7/3, Varga 2, Szabó 15/3, Birkás 6, Orgona 12/3. Cserék: Kiss 5, Ráskai, Szeifert 3, Habel 4. Edző: Naményi Márk
PVSK: Harler 17/9, Halász 8, Juhos 8, Molnár 6/6, Horti 12. Cserék: Füzi 9/6, Németh 12/12, Antoni 8/6, Bíró 8, Tóth 13, Kocsis. Edző: Juhász Olivér

Edzői értékelések

Naményi Márk: – Tudtuk, hogy nehéz meccsre számíthatunk a Pécs ellen. Azt gondolom, hogy ők a bajnokság egyik top esélyesei. Ennek megfelelően készültünk a mérkőzésre, próbáltunk mindent beleadni, fejlődni, amiben lehet.

Juhász Olivér: – Nagyon örülök, hogy idegenben ismét tudtunk nyerni. Kicsit gyakoroltunk zóna ellen, és hellyel-közzel megtaláltuk az ellenszert, bár a befejezéseink nem voltak pontosak. Mindenképpen örülök, hogy egy jó hangulatú mérkőzést tudtunk játszani a Veszprémmel.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 3. 2023. május 14. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 91-94
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 2. 2023. május 10. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Nagykőrösi Sólymok KE 79-77
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 1. 2023. május 6. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 67-62
előző események betöltése