Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Súlyos magyar vereség a németek elleni főpróbán

2022. október 31. 19:00 // Forrás: MTI
A pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 31-20-ra kikapott Németországtól a Tatabányán rendezett hétfői edzőmérkőzésen.

Eredmény:
Magyarország-Németország 20-31 (12-17)
Magyarország: Szikora - Schatzl, Vámos 3, Hornyák, Bordás 4, Klujber 8, Faluvégi, cserék: Kácsor 1, Kuczora 1, Albek, Töpfner 2, Füzi-Tóvizi, Korsós 1, Szemerey, Debreczeni-Klivinyi, Tóth E., Planéta
lövések/gólok: 50/20, illetve 44/31
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/1
kiállítások: 4, illetve 8 perc

A magyar csapat minden játékosa egészséges, de taktikai okok miatt Janurik Kinga, Márton Gréta, Pásztor Noémi és Győri-Lukács Viktória ezúttal kimaradt a keretből.    

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány már a kilencedik percben időt kért, mert csapata pontatlan volt támadásban, és ezt az ellenfél rendre lerohanásokkal és gyors gólokkal használta ki (2-5). A rövid pihenő után sem változott a játék képe, továbbra is rendkívül pontatlanok voltak a támadások, ezért a szakvezető irányítót cserélt. A védekezés és a kapusteljesítmény sem működött megfelelően, a hátrány tovább nőtt (3-10), ezért a hazaiak a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át.

Kácsor Gréta (j), valamint a német Emily Bölk (k) és Xenia Smits (b) a Magyarország - Németország női kézilabda felkészülési mérkőzésen a tatabányai sportcsarnokban 2022. október 31-én. MTI/Bodnár BoglárkaKácsor Gréta (j), valamint a német Emily Bölk (k) és Xenia Smits (b) a Magyarország - Németország női kézilabda felkészülési mérkőzésen a tatabányai sportcsarnokban 2022. október 31-én. MTI/Bodnár Boglárka

A meccs harmadánál átmenetileg pontosabban, kevesebb hibával kézilabdázott a magyar válogatott, egy 5-1-es sorozattal felzárkózott, de mivel az első félidőben összesen 12 lövést hibázott, a szünetben ötgólos hátrányban volt.

Szikora Melinda 16 német kísérletből csak egyet védett ki, ezért a második felvonást Szemerey Zsófia kezdte a kapuban, de ez sem segített a csapaton. Előjöttek a meccs első felében látott hibák, és a 43. percben Golovin ismét időt kért (16-23), de ezúttal is hiába, mert minden csapatrészében gyengélkedett a válogatott. Az 52. percben már tízgólos előnyben voltak a németek, akik taktikusan, pontosan, felkészülten játszottak, a magyarok viszont négy nappal az első Európa-bajnoki csoportmérkőzésük előtt harminc kihagyott lövéssel zártak, és aggasztó főpróbát produkáltak.

Szikora egy, Szemerey öt védéssel zárt, a túloldalon Katharina Filter 19 lövést hárított, 51 százalékos hatékonysággal.    

A két csapat 33. egymás elleni mérkőzésén 19 magyar győzelem és két döntetlen mellett a 12. német siker született. A statisztikába az NDK és az NSZK elleni 80, illetve 42 találkozó nem számít bele.

A lefújás után Golovin Vlagyimir az MTI-nek úgy fogalmazott, sok pozitívumot nem lehet elmondani a meccsről, talán az egyetlen, hogy a második félidőt úgy kezdte a csapat, mint két nappal korábban a románok ellen.

Ott talán elindult valami, de csak hét percig tartott. Volt lehetőségünk felzárkózni két gólra, de nehezen dolgoztuk ki a helyzeteinket, és nagyon sok lövés maradt ki, ez pedig sokat kivesz a játékosokból. Utána ugyanabba a hibába estünk, mint az első félidőben, védekezésben nagyon körülményesek voltunk, és egy idő után úgy éreztem, a játékosok sem hiszik el, hogy ebből még bármi lehet

- nyilatkozta a kapitány.

Hozzátette, ha csak a kihagyott ziccereik felét bedobják, nem 11 góllal kapnak ki, hanem nagyjából öttel, ráadásul a németek nem tudtak volna a gyors indítások fegyverével élni.    

Az Európa-bajnokságon - ahol minden mérkőzésre 16 játékos nevezhető - pénteken Svájc, vasárnap Horvátország, jövő kedden pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele a ljubljanai csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. Ott Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia közül a három továbbjutóval találkozhat a magyar együttes. A magyar szövetség által meghatározott célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig női kézilabda-válogatott Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a debreceni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tornagyőztesként kvótát szerezni. 2024. április 15. 21:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.