Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újra Veszprémben a legígéretesebb magyar előadók showcase fesztiválja

2022. november 1. 9:05 // Forrás: VEB 2023
November 29. és 30. között Veszprémben mutatja be a hazai könnyűzenei színtér legaktuálisabb arcait a Music Hungary Konferencia & Showcase, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával partnerségben.

Idén már másodszor rendezik meg a feltörekvő előadókat bemutató ingyenes showcase fesztiválját, amely három veszprémi helyszínen, több mint húsz nagyszerű produkciót mutat majd be, köztük ajsa luna, kristoaf, Brenka, Ekhoe, Hegedűs Józsi és a KACAJ.

2022. november 29. és 30. között a veszprémi Hangvillában rendezik meg a Music Hungary Konferenciát, rengeteg különféle zeneipari tartalmú előadással és kerekasztal beszélgetéssel. A tavalyi esemény sikereire alapozva, és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa zenei programjának alapértékeit képviselve idén is szerves része a konferenciának a showcase fesztivál, amelynek elsődleges célja, hogy itt találkozzanak a hazai zenei színtér szakemberei és a legaktuálisabb magyar előadók. A tavalyi showcase sikerét leginkább abban lehet mérni, hogy több, a fesztiválon fellépő előadó is látható volt a nyári fesztiválok line-upjában. A fesztiválra idén jelentkezni is lehetett, a 25-ös mezőnyből 20 előadót egy 6 fős kurátori csapat javasolt a programba, a nyílt pályázatra jelentkezők közül pedig 5 előadónak biztosítottak helyet.

A lineupban szerepel Hundred Sins, az egyik legizgalmasabb hazai producer, akinek több, mint 200.000 havi hallgatója van már Spotifyon és a showcase fesztiválon szintén fellépő kristoaffal közös melodráma című daluk nyolc hete toplistás a Petőfi Rádión. A kurátorok célja volt, hogy minél diverzebb listát állítsanak össze, így érkezik az egyik legjelentősebb nemzetközi metálfesztiválon, a Wacken Open Air-en fellépő RED SWAMP, a tavalyi év egyik legcsodálatosabb magyar számát jegyző folk-pop előadó, Hegedűs Józsi, vagy a kolozsvári Musspell, akik a Papírkutyás fellépésük előtt néhány héttel a showcase-en tavaly fellépő Deva előtt játszanak majd az Akvárium NagyHalljában. Külön öröm, hogy idén is képviselteti magát az egyik legmeghatározóbb, újhullámos zenei kollektíva, az On The Low, ráadásul olyan előadókat hoznak a Terembe, mint a trapet a punkpop felől megközelítő Filo, vagy az újgenerációs hip-hop egyik legnépszerűbb előadója, az ország minden pontján klubokat megtöltő Ekhoe. 

Ha már zenei kollektíváknál tartunk, fontos kiemelni az Expresszó színpadát megnyitó hari_drama-t, amiről Mushu Israel a következőt nyilatkozta: „A hari_drama nem zenekar, hanem egy szabadművészeti kollektíva, amelynek jelenleg is több, modulációs formációja van, ami azt jelenti, hogy a tagok bármilyen elrendezésben alkothatnak egymással együtt és egymástól függetlenül, egyesített név és szellemiség alatt. A lényeg az, hogy aki jófej és aki ráér, az összeáll király dolgokat teremteni. A jelszó: Tudatosságot minden helyzetbe. Mindig van jobb ötlet." A showcase-n fellép a jazz- és népzenei szcéna ismert zenészeiből álló Uljana Quartet, a hazai jazz egyik legizgalmasabb, legfrissebb fiatal hangja, a Nagy Emma Quintet, vagy a debüt lemezét a háromszoros Grammy-díjas producer és hangmérnökkel készítő LAIHO. Itt lesz Magyarország egyetlen katalán rumbát játszó zenekara is a MazsiMó-GipsyMó, ha pedig valaki önfeledt tombolásra vágyik, ne hagyja ki Django Reinhardt-féle cigány jazz és a Balkán vad bulijainak szellemiségének fúziójaként született Hét Hat Club, vagy a népzenei hagyományokat alternatív rockkal és rappel vegyítő KACAJ koncertjét.

A showcase fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre, koncertjei ingyenesen látogathatóak, míg a Music Hungary Konferencia jegyei az alábbi linken elérhetőek: https://tixa.hu/10musichungarykonferencia  
 

vehir.hu
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.