Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-7°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-7°C

Hornyák: nem dőlhetünk a kardunkba

2022. november 7. 15:30 // Forrás: MTI
A csapatkapitány Hornyák Dóra úgy fogalmazott, a magyar női kézilabda-válogatott tagjai nem dőlhetnek a kardjukba, amiért meglepően simán, 21-18-ra kikaptak Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Ljubljanában.

"Tegnap este összeültünk a csapattal beszélgetni, és próbáltuk megfejteni, mi lehet a probléma, mi lehet az oka, hogy nem tudjuk kihozni magunkból azt, amire egyénileg képesek lennénk" - nyilatkozta hétfőn az MTI-nek a Debrecen balátlövője.

Kapcsolódó cikk
Háromgólos magyar vereség a horvátoktól
A magyar női kézilabda-válogatott meglepően simán, 21-18-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Ljubljanában.

Mint elárulta: megállapították, hogy van bennük egyfajta görcs, egy gát, egy olyan érzés, ami miatt nem tudnak felszabadultak lenni.

"Nem tudjuk az okát, miért van ez, de keressük a megoldást. Talán azért, mert ez már nem egy utánpótlás, hanem egy felnőtt világverseny, vagy azért, mert nagy rajtunk a nyomás, a teher" - mondta Hornyák.

Mint kifejtette, mindenki reménykedett benne, hogy tudják folytatni, amit Svájc ellen az utolsó 12 percben elkezdtek pénteken, a 33-28-ra megnyert első csoportmeccsen.

Hornyák Dóra csapatkapitány a női kézilabda Európa-bajnokság A csoportjának szünnapján tartott sajtóbeszélgetésen a magyar válogatott ljubljanai szálláshelyén 2022. november 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt Hornyák Dóra csapatkapitány a női kézilabda Európa-bajnokság A csoportjának szünnapján tartott sajtóbeszélgetésen a magyar válogatott ljubljanai szálláshelyén 2022. november 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

"Mindenki úgy ment fel a pályára, hogy képesek vagyunk megnyerni a meccset, de az első 11 percben nem lőttünk gólt, és null-öttel kezdtünk, onnantól kezdve pedig nagyon nehéz volt. Futottunk az eredmény után, és elsősorban lelkileg őröltek fel bennünket" - mondta a védekező-specialista.

Hozzáfűzte, próbáltak pozitívak maradni, amennyire ebben a helyzetben lehet, és igyekeznek mindent megtenni kedden 20.30-tól a címvédő Norvégia ellen.

"Nem dőlhetünk a kardunkba, mert abból semmi jó nem sülne ki. Ha így folytatjuk, a norvégok nekünk esnek, és 15 góllal kikapunk, ami a lelkünknek még rosszabb lenne" - szögezte le.

Hornyák elárulta, csapatkapitányként neki is van szerepe a problémák megoldásában, de Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, Pigniczki Krisztina másodedző és Kovács Magdolna mentáltréner is sokat segít.

"Mentálisan elkezdtünk egy folyamatot, de nem fog menni egyik napról a másikra. Nagyon az út elején vagyunk, mert mentáltrénerrel dolgozni nem olyan megszokott dolog a magyar kézilabdában, mint más országokban" - árulta el.

A kapus Szemerey Zsófia úgy értékelt, 21 kapott góllal nyerniük kellett volna, bár a horvátok nagyon lelassították a támadójátékukat, és ha akartak, tudtak volna még többet lőni, mert nagyon okosan játszottak. Hozzátette, próbálta támogatni a többieket, és nagyon reménykedett, hogy az első Európa-bajnoki mérkőzésén meg tudja ismételni, amit a románok elleni edzőmeccsen nyújtott, de sajnos neki sem úgy sikerült a játék, ahogy szerette volna.

Szemerey Zsófi kapus a női kézilabda Európa-bajnokság A csoportjának szünnapján tartott sajtóbeszélgetésen a magyar válogatott ljubljanai szálláshelyén 2022. november 7-én. MTI/Czeglédi ZsoltSzemerey Zsófi kapus a női kézilabda Európa-bajnokság A csoportjának szünnapján tartott sajtóbeszélgetésen a magyar válogatott ljubljanai szálláshelyén 2022. november 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

"Mindig nagyon nehéz egy kapusnak, pláne akkor, amikor véd, és úgy érzi, ezzel tudna adni egy löketet a csapatnak, de látja, hogy elöl kimaradnak a helyzetek. Ilyenkor úgy érzem, rajtam is plusz teher van, mert még többet kell nyújtanom, hogy még jobban tudjam segíteni a csapatot" - nyilatkozta Szemerey, aki 15 lövésből ötöt hárított.

Hangsúlyozta, a mérkőzés utáni este még lehet búslakodni, akkor még lehet gondolkozni, mik voltak a hibák, mert ha nem gondolkoznak rajta és nem találják meg az okát, nem is tudják kijavítani. A következő napot viszont mindig tiszta lappal kell kezdeni, és már a következő mérkőzésre kell összpontosítani.

"Nem engedhetjük meg, hogy több napig sirassuk magunkat" - szögezte le.

A Mosonmagyaróvár kapusa elmondta, már a Svájc elleni találkozó után is lehetett érezni, hiába nyertek, nem tudnak igazán örülni a sikernek, mert érezték, hogy nem jó játékkal győztek. Bár megjegyezte, egy csapatnak az mutatja meg az erősségét, ha rossz játékkal is tud nyerni.

"Tegnap kikaptunk, ez még lejjebb vitt minket, viszont szerintem innen már csak felfelé vezethet az út. Tegnap megbeszéltünk és letisztáztunk magunk között, min kellene változtatunk, és ha ezeken valóbban változtatunk, akkor holnap nem lehet probléma" - magyarázta.

A magyarok a vereségük ellenére biztosan továbbjutnak a csoportkörből a középdöntőbe, ahol a Svédország, Dánia, Szlovénia, Szerbia négyesből továbblépő három csapattal találkoznak.

vehir.hu
további cikkek
Golovin: az volt a cél, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk női kézilabda-válogatott Golovin: az volt a cél, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Kamerun 39-20-as szombati legyőzésekor az volt a magyar női kézilabda-válogatott célja, hogy ott folytassa, ahol a Paraguay elleni nyitókörös találkozón abbahagyta a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság helsingborgi csoportjában. tegnap 23:02 Kamerun legyőzésével középdöntős a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Kamerun legyőzésével középdöntős a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott biztosította helyét a középdöntőben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon azzal, hogy 39-20-ra legyőzte Kamerunt szombaton a csoportkör második fordulójában, Helsingborgban. tegnap 22:05 Golovin Vlagyimir: Kamerun ellen is a saját játékunkkal foglalkozunk női kézilabda-válogatott Golovin Vlagyimir: Kamerun ellen is a saját játékunkkal foglalkozunk A Kamerun elleni szombati mérkőzésen is saját játékára fókuszál majd a magyar válogatott a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörében - jelentette ki Golovin Vlagyimir. 2023. december 1. 22:18 Simon Petra szerint önbizalomnövelő a különbség női kézilabda-válogatott Simon Petra szerint önbizalomnövelő a különbség Simon Petra szerint önbizalomnövelő a magyar válogatott számára, hogy 35-12-re kerekedett Paraguay legjobbjai fölé a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön. 2023. november 30. 23:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.