2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Túl van a műtéten, kilenc hónapos kihagyás vár Háfra Noémire

2022. november 7. 20:27
MTI
Túl van a műtéten, és várhatóan kilenc hónap múlva térhet vissza a kézilabdapályára Háfra Noémi.

A dán Odense magyar válogatott átlövője még október 15-én, a Brest Bretagne elleni találkozón szenvedett súlyos térdsérülést: a múlt keddi műtét során amellett, hogy helyreállították az elszakadt keresztszalagját, régebbi sérüléseit is kezelték, visszavarrták a letörött porcot, és kitisztították a térdét.

A rehabilitációt is Dániában fogom végezni, és bár az orvosok azt mondták, kilenc hónap múlva játszhatok, én erre nem gondolok, mert akkor csak visszafelé számolnám a napokat. Nem határoztam meg magamnak visszatérési időpontot, majd az orvosok és a gyógytornászok megmondják, ha a térdem és én is játékra képes állapotban vagyunk

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornának hétfőn a kézilabdázó.

Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív fotó)Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív fotó)

Háfra szerint az elmúlt években főleg mentálisan kellett fejlődnie, tanulnia, most azonban arra lesz majd szüksége, hogy testileg megtanulja magát kezelni. Meglátása szerint ha ez a két dolog összeérik, akkor "nagyon jó állapotú játékos" lehet belőle.

"Ehhez azonban türelem, kitartás és szorgalom kell majd" - tette hozzá.

A 24 éves jobbátlövőnek a szezon végéig van kölcsönszerződése a dán együttesnél, és bár még nem beszéltek a jövőről, szívesen maradna a klubnál a visszatérését követően is. Megjegyezte, rosszkor jött a sérülés, mert pont kezdte felvenni a ritmust, kezdett beilleszkedni, így "nem szeretné annyiban hagyni" a kinti pályafutását.

A női válogatott Európa-bajnoki szereplésével kapcsolatban azt mondta, nem lát be a színfalak mögé, így nem tudja, mi történhetett a vasárnapi, horvátok elleni mérkőzésen, azt azonban látja, hogy a játékosok minden tőlük telhetőt megtesznek a sikerért. Meglátása szerint arra lenne szüksége a csapatnak, hogy nyomás nélkül, felszabadultan játsszon, erre pedig a norvégok elleni utolsó csoportmérkőzésen meglesz minden esélye.

vehir.hu

További cikkek

A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember
A kapitány szerint Vámos volt a nyerőember
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Vámos Petra a kritikus pillanatokban nagyon komoly teljesítményt nyújtott a magyar női kézilabda-válogatottban, amely kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a vb-re
A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, mivel 34-28-ra legyőzte Izlandot a selejtező szerdai visszavágóján, Érden.
Egy jobbszélsővel lép pályára Izlandon a magyar válogatott
Egy jobbszélsővel lép pályára Izlandon a magyar válogatott
Egy jobbszélsővel várja az Izland elleni világbajnoki selejtezős párharc szombati idegenbeli találkozóját a magyar női kézilabda-válogatott.
Golovin: nagyon sokat kell javulnunk
Golovin: nagyon sokat kell javulnunk
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak nagyon sokat kell javulnia az egy hónappal ezelőtti teljesítményéhez képest, ha magabiztosan akar továbbjutni Izlanddal szemben az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.
Női kézilabda vb-selejtező: változások a válogatott keretében
Női kézilabda vb-selejtező: változások a válogatott keretében
Faluvégi Dorottya és Szöllősi-Zácsik Szandra betegség miatt kénytelen kihagyni a női kézilabda-válogatott izlandiak elleni világbajnoki selejtezőjét.