2023. március 24.
//
Gábor névnap

Veszprémi tájfutó a világ élvonalában

A Veszprémi Honvéd SE (VHS) ifi korosztályba tartozó tehetsége, Máramarosi Rita parádésan szerepelt a juniorok tájfutók portugáliai világbajnokságon.

Idén rendhagyó módon, két részletben sikerült megrendezni a juniorok tájfutó világbajnokságát, ugyanis júliusban a bozóttüzek miatt hirdetett erdőjárási tilalom csak a JWOC városi sprint futamainak lebonyolítását tette lehetővé – tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől. A nyári magyar sikerek után november elején ismét nagy lelkesedéssel utazott a magyar válogatott az erdei megmérettetésre.

Első nap a középtávú versenyekre került sor, ahol Bujdosó Zoltán rendkívülinek számító világbajnoki aranyérme mellett a Veszprémi Honvéd tehetsége, Máramarosi Rita kimagasló teljesítményének örülhettünk. A Veszprémi Honvéd SE még ifi korosztályba tartozó sportolója 113 fős mezőnyben szerezte meg az igen előkelő negyedik helyezést.

Máramarosi Rita és Bujdosó ZoltánMáramarosi Rita és Bujdosó Zoltán

Szombaton is a technikailag nagy kihívást jelentő terep adott otthont a váltóversenynek, ahol a futókat csupasz sziklák, köves részek és nehezen olvasható bozótosok várták. A magyarok háromfős lánycsapatában Rita volt a befutó ember, aki hatalmas izgalmak közepette a második helyre hozta fel a váltót.

Zárószámként került sor a hosszútávú futamra a júliusban már megismert Carapito városa közelében. Rita ismét megmutatta kiváló formáját, a pálya során három átmenetet is megnyert, végül a 24. helyen zárt a népes nemzetközi mezőnyben.

vehir.hu