Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi tájfutó a világ élvonalában

2022. november 9. 7:37
A Veszprémi Honvéd SE (VHS) ifi korosztályba tartozó tehetsége, Máramarosi Rita parádésan szerepelt a juniorok tájfutók portugáliai világbajnokságon.

Idén rendhagyó módon, két részletben sikerült megrendezni a juniorok tájfutó világbajnokságát, ugyanis júliusban a bozóttüzek miatt hirdetett erdőjárási tilalom csak a JWOC városi sprint futamainak lebonyolítását tette lehetővé – tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől. A nyári magyar sikerek után november elején ismét nagy lelkesedéssel utazott a magyar válogatott az erdei megmérettetésre.

Első nap a középtávú versenyekre került sor, ahol Bujdosó Zoltán rendkívülinek számító világbajnoki aranyérme mellett a Veszprémi Honvéd tehetsége, Máramarosi Rita kimagasló teljesítményének örülhettünk. A Veszprémi Honvéd SE még ifi korosztályba tartozó sportolója 113 fős mezőnyben szerezte meg az igen előkelő negyedik helyezést.

Máramarosi Rita és Bujdosó ZoltánMáramarosi Rita és Bujdosó Zoltán

Szombaton is a technikailag nagy kihívást jelentő terep adott otthont a váltóversenynek, ahol a futókat csupasz sziklák, köves részek és nehezen olvasható bozótosok várták. A magyarok háromfős lánycsapatában Rita volt a befutó ember, aki hatalmas izgalmak közepette a második helyre hozta fel a váltót.

Zárószámként került sor a hosszútávú futamra a júliusban már megismert Carapito városa közelében. Rita ismét megmutatta kiváló formáját, a pálya során három átmenetet is megnyert, végül a 24. helyen zárt a népes nemzetközi mezőnyben.

vehir.hu
további cikkek
Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen tájfutás Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen A Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai nagyszerűen helytálltak a rövidtávú ob-n és országos rövidtávú váltóbajnokságon. 2023. szeptember 26. 14:55 Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.