Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együtt alkotni a legkisebbekkel - avagy környezettudatosság játékos módon

2022. november 10. 7:45
A HybridCycle 2021-es iskolai fenntarthatósági programsorozat részeként szelektív gyűjtőket és látványos, halas kupakgyűjtő fal installációkat helyeztek el a Veszprémi Báthory István és a Deák Ferenc Általános Iskolában, illetve a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolában és a Rózsa Úti Általános Iskolában.

Kiegészítő edukatív programként balatoni strandokra szervezett fenntarthatóság szemléletű alkotó workshopokat, iskolai terepre hangolt foglalkozásait vitték el a gyerekeknek. Hiszik, hogy minél többet találkoznak a legkisebbek a környezettudatossággal, felnőttként annál tudatosabban fognak figyelni az őket körülvevő hulladék sorsára. A trash art foglalkozáson nagy érdeklődéssel hallgatták az előadást és lelkesen készítették el alkotásaikat a gyerekek azokból az alapanyagokból, amelyek egyébként a kukában végezték volna.

Tejes dobos újragondolása a Cholnoky Jenő Általános Iskolában.Tejes dobos újragondolása a Cholnoky Jenő Általános Iskolában.

Idén is folytatódik a szemléletformáló program Veszprém-Balaton régió általános iskoláiban. Tavalyhoz képest bővül a program: 2022-ben már tíz iskolát látogatnak meg kreatív, kézműves két tanórás újrahasznosító foglalkozásokkal. Az órákat környezeti nevelők és animátorok segítik. A 2-6. osztályosok kis használati tárgyakat, díszeket készíthetnek a visszagyűjtött alapanyagok felhasználásával.

2022-ben elsőként a várpalotai Vásárhelyi András Tagiskolában indult a környezettudatosságra nevelő foglalkozás.2022-ben elsőként a várpalotai Vásárhelyi András Tagiskolában indult a környezettudatosságra nevelő foglalkozás.

A résztvevő iskolákban a workshopon túl egy speciális, szelektív műanyag gyűjtőpontot, és egy kreatív kupakgyűjtő felületet is kihelyeznek, melyek informatív, edukatív felületei a helyes szelektív hulladékgyűjtésre ösztönzik a fiatalabb generációt.

A második állomás a zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola volt.A második állomás a zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola volt.

Az idei évet Várpalotán a Vásárhelyi András Tagiskolában és Zircen a Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában kezdték, de a következő hetekben ellátogatnak többek között Veszprémbe, Tótvázsonyba, Ajkára és Balatonfűzfőre is. A kreatív gyűjtés és workshop a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának felvezető programsorozataként valósul meg.

Nyitókép: A halas kupakgyűjtő fal elősegíti a játékos mégis tudatos gyűjtést a Deák Ferenc Általános Iskolában.

 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás HybridCycle Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás Veszprémből Vonyarcvashegyre költözik át a HybridCycle vándorkiállítása, ami az elmúlt három év művészeti projektjének az eredményeit hivatott bemutatni. A tárlatot a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban szeptember 22 és október 10. között ingyenesen tekinthetik meg a látogatók. 2023. szeptember 22. 9:45 Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész HybridCycle Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész Idén is folytatódott a Veszprém—Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Tiszta Balaton, tiszta művészet (TBTM) programsorozat, aminek egyik eredményes programeleme a művészeti rezidenciaprogram volt. Cikksorozatunkban bemutatjuk a HybridCycle 2023-as rezidenciaprogramban résztvevő művészeket és alkotásokat. 2023. szeptember 19. 9:58 Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken HybridCycle Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken A Hybridcyle csapata nyári workshop túrája egyik állmásaként augusztusban a Balatonfüredi Borhetekre látogatott. 2023. szeptember 14. 12:48 Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt HybridCycle Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt Harmadszorra ad otthont a HybridCycle kiállításának a Balaton Pláza. Nem szokványos helyszín, de épp ez a célja az említett fenntarthatósági ügynökségnek: felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra, méghozzá rendhagyó terekbe helyezett művészeti projekteken keresztül. A Wood Wide Web, Láthatatlan kapcsolódásaink című kiállítás szó szerint megkerülhetetlen. 2023. szeptember 7. 17:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.