Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás

2023. szeptember 22. 9:45 // Forrás: HybridCycle
Veszprémből Vonyarcvashegyre költözik át a HybridCycle vándorkiállítása, ami az elmúlt három év művészeti projektjének az eredményeit hivatott bemutatni. A tárlatot a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban szeptember 22 és október 10. között ingyenesen tekinthetik meg a látogatók.

A HybridCycle 2021-től a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve Tiszta Balaton, tiszta művészet hívószóra egy sokrétű fenntarthatóság és művészet fókuszú programsorozatot indított el Magyarországon, a balatoni régióban. Célja, hogy művészetileg is értéket teremtsen és az elkészülő alkotásokon keresztül felhívja a figyelmet a fenntarthatóság, környezetvédelem és az újrahasznosítás jelentőségére, lokális és globális kérdéseire.

A projekt részét képező rezidenciaprogramot (Artist in Residence) a HybridCycle a Hybridart Managementtel közösen hívta életre, melynek keretében a művészek háromhetes időszakokat tölthettek az alkotóházban, ami a kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgált.

A rezidenciaprogram otthona, a festői Káli-medenceA rezidenciaprogram otthona, a festői Káli-medence

Az elmúlt három év Artist in Residence program művészeit és alkotásait hivatott bemutatni a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” elnevezésű záró kiállítássorozat.

A tárlat nyitóhelyszíne a veszprémi Balaton Pláza volt, ahol nagy látogatottságot ért el a két üzlethelyiségből kialakított pop-up galéria. A kiállítás szeptember 6-tól két héten keresztül volt látogatható szeptember 20-ig.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere beszédet mond a szeptember 6-i kiállításmegnyitónPorga Gyula, Veszprém polgármestere beszédet mond a szeptember 6-i kiállításmegnyitón

„A harmadik év végére egy izgalmas kiállítási anyag állt össze, amit különleges helyszínekre vihetünk az ősz folyamán. Belföldön például a balatonfüredi Anna Grand Hotel, külföldön pedig a kassai Divadlo Thália Színház is otthont ad majd a tárlatnak.” – emelte ki a HybridCycle csapata.

A Tiszta Balaton tiszta művészet projekt zárókiállítása Veszprém után további öt belföldi helyszínre látogat el, amik között ott lesz a 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Pécs városa is. A tárlat külföldi sorozata pedig négy helyszínből áll össze, amik közül az első – a fent említett – kassai helyszín.

A belföldi sorozat második állomása a Vonyarcvashegyi Művelődési Ház szeptember 22 és október 10 között fogadja a tárlatot, amit a nagyközönség szerdától péntekig 13-17 óráig tekinthet meg.

A kiállításról szóló további információkról a HybridCycle közösségi oldalain tájékozódhat.

vehir.hu
további cikkek
Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész HybridCycle Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész Idén is folytatódott a Veszprém—Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Tiszta Balaton, tiszta művészet (TBTM) programsorozat, aminek egyik eredményes programeleme a művészeti rezidenciaprogram volt. Cikksorozatunkban bemutatjuk a HybridCycle 2023-as rezidenciaprogramban résztvevő művészeket és alkotásokat. 2023. szeptember 19. 9:58 Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken HybridCycle Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken A Hybridcyle csapata nyári workshop túrája egyik állmásaként augusztusban a Balatonfüredi Borhetekre látogatott. 2023. szeptember 14. 12:48 Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt HybridCycle Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt Harmadszorra ad otthont a HybridCycle kiállításának a Balaton Pláza. Nem szokványos helyszín, de épp ez a célja az említett fenntarthatósági ügynökségnek: felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra, méghozzá rendhagyó terekbe helyezett művészeti projekteken keresztül. A Wood Wide Web, Láthatatlan kapcsolódásaink című kiállítás szó szerint megkerülhetetlen. 2023. szeptember 7. 17:15 Balatones: bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei HybridCycle Balatones: bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei Idén is folytatódott a Veszprém—Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Tiszta Balaton, tiszta művészet (TBTM) programsorozat, aminek egyik eredményes programeleme a művészeti rezidenciaprogram volt. Cikksorozatunkban bemutatjuk a HybridCycle 2023-as rezidenciaprogramban résztvevő művészeket és alkotásokat.   2023. augusztus 16. 10:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.