Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt

2023. szeptember 7. 17:15
Harmadszorra ad otthont a HybridCycle kiállításának a Balaton Pláza. Nem szokványos helyszín, de épp ez a célja az említett fenntarthatósági ügynökségnek: felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra, méghozzá rendhagyó terekbe helyezett művészeti projekteken keresztül. A Wood Wide Web, Láthatatlan kapcsolódásaink című kiállítás szó szerint megkerülhetetlen.

Szerda délután nyílt a kiállítás, a megnyitón Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott: az Európa Kulturális Fővárosa program nem véletlen állt a kezdeményezés mellé, hiszen a projekt sikerének egyik kulcsa, hogy különböző korosztályoknak, különböző érdeklődésű embereknek tud élményt nyújtani. Ilyen a szóban forgó kiállítás is, ami komoly munka eredménye, és csakúgy, mint az EKF-projektben, a kiállítás alap üzenetében is a fenntarthatóság az egyik meghatározó elem.

Porga hozzátette: öröm, hogy a vásárolni indulók vagy a várakozó emberek szó szerint szembe találkozhatnak a kultúrával. Ez szemléletformáló jelleggel bír, folytatta Porga, majd hozzátette: bízik abban, hogy a fiatal kortárs alkotóknak is sokat számít pályafutásukban ez a mérföldkő.

Erdélyi Szabolcs, a HybridCycle Kft. tulajdonosa is felszólalt. Egykor azzal a céllal született meg a Tiszta Balaton, tiszta művészet koncepció, hogy a fiatalok a művészetükön keresztül reflektálhassanak a környezettudatosságra, a jövőnkre, a fenntarthatóságra. Ezzel a lakosság szemléletformálásához is kapcsolódnának. A kiállítás tehát azt mutatja, hogyan közelítenek a jövőhöz a fiatal kortárs alkotók és mennyire látják élhetőnek a világot. Az alkotás Köveskálhoz kötődik, a Káli-medence inspiratív környezetéhez.

A HybridCycle a nyílt kulturális tér kialakításával, egy jelenleg üresen álló üzlethelyiséget izgalmas galériává alakítva, ingyenes művészeti programot kínál tehát a pláza látogatóinak. Az eddigi megszokott kiállítási környezetből egy új, impulzívabb helyszínre költöztetve a művészetet, a fiatal alkotókat és balaton-felvidéki projektjeiket bemutató tárlat új színfoltja lehet Veszprém hétköznapjainak.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás HybridCycle Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás Veszprémből Vonyarcvashegyre költözik át a HybridCycle vándorkiállítása, ami az elmúlt három év művészeti projektjének az eredményeit hivatott bemutatni. A tárlatot a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban szeptember 22 és október 10. között ingyenesen tekinthetik meg a látogatók. 2023. szeptember 22. 9:45 Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész HybridCycle Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész Idén is folytatódott a Veszprém—Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Tiszta Balaton, tiszta művészet (TBTM) programsorozat, aminek egyik eredményes programeleme a művészeti rezidenciaprogram volt. Cikksorozatunkban bemutatjuk a HybridCycle 2023-as rezidenciaprogramban résztvevő művészeket és alkotásokat. 2023. szeptember 19. 9:58 Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken HybridCycle Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken A Hybridcyle csapata nyári workshop túrája egyik állmásaként augusztusban a Balatonfüredi Borhetekre látogatott. 2023. szeptember 14. 12:48 Balatones: bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei HybridCycle Balatones: bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei Idén is folytatódott a Veszprém—Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Tiszta Balaton, tiszta művészet (TBTM) programsorozat, aminek egyik eredményes programeleme a művészeti rezidenciaprogram volt. Cikksorozatunkban bemutatjuk a HybridCycle 2023-as rezidenciaprogramban résztvevő művészeket és alkotásokat.   2023. augusztus 16. 10:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.