2023. március 22.
//
Beáta névnap

Győzött a Hogy ne győzzünk

2022. november 15. 11:01
Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című rövidfilmje nyerte el a PannonFíling fődíját.

Nagykorúvá vált a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó: szombaton 18. alkalommal rendezték meg a rövidfilmes rendezvényt az Expresszóban, ahol négy blokkban tizennyolc alkotást vetítettek le.

Az idei Pannonfíling szakmai zsűrije Szelestey Bianka rendező, forgatókönyvíró, akinek Hajszálrepedés című rövidfilmje a 75. cannes-i filmfesztiválon versenyzett, Képíró Dorottya, a 17. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó győztes filmjének alkotója és Zugschwert Szabolcs, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program projektkoordinációs vezetője voltak.

A találkozó fődíját Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című kisfilmje nyerte el. 

A második helyet Hárshegyi Vivien Felhők felett című alkotásának ítélte oda a zsűri, melyben "a főszereplő ráeszmél, hogy mélyebb érzéseket kezd táplálni egy fiú iránt, ám retteg a szerelembe eséstől a múltjában történt tapasztalatok miatt."

A harmadik helyen Karácsony Péter Vasárnapi emberrablás című filmje végzett, amiben elrabolnak egy újságírót, hogy móresre tanítsák, a verőlegény azonban váratlan hívást kap a szüleitől. 

A zsűri különféle különdíjakat is kiosztott. A legeredetibb humorért Nagy Márton Így Gyújtottam Fel a Barátnőmet a Harmadik Randinkon, a legeredetibb dokumentumfilmért László Gábor Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk című alkotását jutalmazták, míg az Esszencia-díjat Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című munkája kapta.

A közönség is szavazhatott a kedvenceire. A nézők ítélete egybecsengett a szakmai zsűriével: Karácsony Péter Vasárnapi emberrablás és Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című műveire érkezett a legtöbb voks.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.
Elvitte a fődíjakat a Nyugaton a helyzet változatlan
Elvitte a fődíjakat a Nyugaton a helyzet változatlan
Edward Berger Nyugaton a helyzet változatlan című első világháborús drámája kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján.
Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs
Goda Krisztina: Anyukám szava a mai napig parancs
Goda Krisztina többek között a Kaméleon, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem rendezője; nemrég Gárdonyi Géza művéből, az Ida regényéből készített tévéfilmet, melynek egyik forgatási helyszíne Veszprém volt. A Balázs Béla-díjas rendezőnek sikeres filmjei nagy ismertséget hoztak számára, a bulvár világa viszont teljes mértékben elkerülte. Többek között arról kérdeztük, miként lehet ma érvényesülni a szakmában…
Történetek a redők mélyéről – szerelmes levél Kaunashoz
Történetek a redők mélyéről – szerelmes levél Kaunashoz
Európa tavalyi kulturális fővárosa, a litván Kaunas EKF-projektjében elkészült Klostės című filmet vetítették kedden a Pannon Egyetem E épületében.
Elindult a Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál veszprémi rendezvénye
Elindult a Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál veszprémi rendezvénye
A négynapos fesztiválon hat dokumentumfilmet nézhetnek meg, akik a Cinema Citybe látogatnak. A csütörtöki nyitónap után még pénteken, szombaton és vasárnap is várják az érdeklődőket.