Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzött a Hogy ne győzzünk

2022. november 15. 11:01
Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című rövidfilmje nyerte el a PannonFíling fődíját.

Nagykorúvá vált a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó: szombaton 18. alkalommal rendezték meg a rövidfilmes rendezvényt az Expresszóban, ahol négy blokkban tizennyolc alkotást vetítettek le.

Az idei Pannonfíling szakmai zsűrije Szelestey Bianka rendező, forgatókönyvíró, akinek Hajszálrepedés című rövidfilmje a 75. cannes-i filmfesztiválon versenyzett, Képíró Dorottya, a 17. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó győztes filmjének alkotója és Zugschwert Szabolcs, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program projektkoordinációs vezetője voltak.

A találkozó fődíját Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című kisfilmje nyerte el. 

A második helyet Hárshegyi Vivien Felhők felett című alkotásának ítélte oda a zsűri, melyben "a főszereplő ráeszmél, hogy mélyebb érzéseket kezd táplálni egy fiú iránt, ám retteg a szerelembe eséstől a múltjában történt tapasztalatok miatt."

A harmadik helyen Karácsony Péter Vasárnapi emberrablás című filmje végzett, amiben elrabolnak egy újságírót, hogy móresre tanítsák, a verőlegény azonban váratlan hívást kap a szüleitől. 

A zsűri különféle különdíjakat is kiosztott. A legeredetibb humorért Nagy Márton Így Gyújtottam Fel a Barátnőmet a Harmadik Randinkon, a legeredetibb dokumentumfilmért László Gábor Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk című alkotását jutalmazták, míg az Esszencia-díjat Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című munkája kapta.

A közönség is szavazhatott a kedvenceire. A nézők ítélete egybecsengett a szakmai zsűriével: Karácsony Péter Vasárnapi emberrablás és Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című műveire érkezett a legtöbb voks.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.