Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vámos számára lélekemelő volt a győzelem

2022. november 16. 20:40 // Forrás: MTI
Vámos Petra úgy fogalmazott, lélekemelő volt számára, hogy a magyar női kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte a társházigazda Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó játéknapján, szerdán Ljubljanában.

"Örülök, hogy előre tudtunk lépni, és megnyertük a kulcsfontosságú fordulópontokat a meccs folyamán. Lélekemelő a mai győzelem, és a 11. hely ellenére rengeteg pozitívummal és tapasztalattal térünk haza" - nyilatkozta az MTI-nek a lefújás után a Debrecen irányítója. "Úgy mentünk neki, hogy szeretnénk egy jó meccset játszani, szeretnénk végre felszabadultan játszani, és továbbvinni azt a vonalat, amin elindultunk a norvég meccsel, hogy megtudjuk, kőkemény védekezéssel és viszonylag hatékony támadójátékkal mire lehetünk képesek."

Kapcsolódó cikk
A szlovénok legyőzésével 11. lett a magyar válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott a 11. helyen végzett az Európa-bajnokságon, mivel 29-25-re legyőzte a társházigazda Szlovéniát a középdöntő utolsó játéknapján, szerdán Ljubljanában.

Hozzáfűzte, talán az Európa-bajnokság során kijöttek azok a hibák, amelyekre a későbbiekben fokozottan kell figyelniük, ha a legerősebb ellenfeleket is le szeretnék győzni. Példaként a beálló körüli védekezést említette.

"Nem kezdtük a legjobban a tornát, azt éreztem, nem vagyunk a kellő fordulatszámon és valami hiányzott belőlünk. Ennek meg kell találnunk az okát. Fájó belegondolni, mi lett volna, ha a horvát meccsen úgy játszunk, mint ma" - magyarázta Vámos, aki négy gólt lőtt szerdán.

A mérkőzés legjobb játékosának választott Vámos Petra ünnepel csapattársaival a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzése után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án. A magyar válogatott 29-25-re győzött, így a 11. helyen végzett az Eb-n. MTI/Czeglédi ZsoltA mérkőzés legjobb játékosának választott Vámos Petra ünnepel csapattársaival a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzése után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 16-án. A magyar válogatott 29-25-re győzött, így a 11. helyen végzett az Eb-n. MTI/Czeglédi Zsolt

Mint elmondta, felemás érzései vannak, de még bőven van mint tanulniuk, és érzése szerint most hatalmasat léptek afelé, hogy a későbbiekben szebb eredményeket érjenek el.    

"A horvát meccs még eléggé bennem van. Azzal a két ponttal, a mostani két ponttal, és ha a dánok ellen egy picit tovább bírjuk, és egy kicsi szerencsénk van, akkor egy nagyon szép eredmény is kerekedhetett volna ebből a tornából" - nyilatkozta.

Az irányító rávilágított, nagy pozitívum, hogy ki tudtak lépni a horvát meccs utáni apátiából, és a csapat napokon belül olyan arcát mutatta, ami totális ellenkezője az előtte látottaknak.

A csapatkapitány Hornyák Dóra megjegyezte, nagyon örülnek, hogy győzelemmel zártak, mert mindenki úgy érezte a skandináv csapatok elleni három találkozó után, hogy valamelyik meccsen érdemeltek volna egy-két pontot, és bíztak benne, hogy a sors megadja nekik, hogy legalább még egy meccset meg tudjanak nyerni.    

"Nagyon jól játszottunk. Az elejét túlizgultuk, nem azt csináltuk, amit kellett volna, de fel tudtunk állni és csapatként dolgoztunk, volt tartásunk" - mondta a DVSC balátlövője.    

Mint kifejtette, ha úgy, vagy csak nyolcvan százalékban úgy játsszák le a horvátok elleni meccset, ahogy a következő három-négy találkozót, akkor megnyerhették volna, és teljesen más lelkiállapotban állnak neki a középdöntőnek.    

"Sikerült magunkat összeszednünk az elvesztett horvát meccs után, és ez most ennyire volt elég. Négy jó csapattal játszottunk négy jó mérkőzést, ebből kell építkeznünk. Ezen a tornán is meccsről meccsre fejlődtünk valamennyit. Talán ezt sokan még nem látták, de a csapat belülről érezte" - szögezte le Hornyák.    

A magyarok két győzelemmel és négy vereséggel zárták a tornát: a csoportkörben 33-28-ra nyertek Svájc ellen, Horvátországtól 21-18-ra, a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol Dániától 29-27-es, Svédországtól pedig 30-25-ös vereséget szenvedtek. Már hétfőn eldőlt, hogy a magyar szövetség által meghatározott célt, a nyolc közé kerülést nem tudják teljesíteni, és végül 11. lett a csapat.

vehir.hu
további cikkek
Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. 2024. április 20. 17:12 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.