Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Megjelent Fenyvesi Ottó útinaplója

2022. november 20. 9:47
Balkáni utazásáról írt könyvet Fenyvesi Ottó József Attila-díjas költő, író.

A költőt Gáspár Gábor, Korbély Barnabás, Kovács Endre, Molnár Sándor és Porga Gyula kísérték el a több országot átszelő utazásra. A kötetet szombaton mutatták be a Csikász Galériában, ahol a szerző elmondta: a csapatot Ivo Andrić Nobel-díjas szerző Híd a Drinán című regénye hozta össze, amelyben Andrić a boszniai Višegradnál négy és fél évszázaddal ezelőtt épült híd történetén keresztül dolgozza fel a település történetét. A közös olvasmányélvény sarkallta arra a hat férfit, hogy nekivágjanak az útnak. 

A kötetbemutatón az utazás egyik résztvevője, Porga Gyula polgármester is jelen volt, és örömét fejezte ki amiatt, hogy részese lehetett az útnak, mely során több ezer kilométert tettek meg. 

A Gáspár Gábor, Korbély Barnabás és Kovács Endre fotóival illusztrált kötet a Művészetek Háza gondozásában jelent meg.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.