Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kapcsolódj be! Trash Art Meetup a Hangvillában november 25-én

2022. november 24. 13:10
A HybridCycle a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve rendezi meg művészet és fenntarthatóság fókuszú eseményét, a Trash Art Meetup-ot. November 25-én délelőtt 10 és este 6 óra között öt izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel, öt FlashTalks előadással, azaz 20 perces, rövid, mozgalmas előadással, öt kreatív workshop foglalkozásokkal, ahol a hulladék az alapanyag, illetve egész napos mozival várják az érdeklődőket Veszprémben, a Hangvillában.

A kerekasztal beszélgetéseken érintik a fenntartható művészet témakörét, alkotó és galerista szemszögből is. Neves magyar műgyűjtők olyan kérdéseket vitatnak meg a meetup alkalmával, hogy a műgyűjtésben lehet-e szempont a fenntartható művészet, illetve lehet-e műkereskedelmi értéke egy trash art műalkotásnak.  Emellett szó esik  az oktatási rendszerben dolgozók felelősségvállalásról és a fenntartható design fogalmáról is.

November 25-én művészekkel, szakemberekkel és ismert előadókkal járják körbe a művészet és a fenntarthatóság kapcsolatát vizsgáló témákat. A FlashTalks előadásokon többek között bemutatja Sárvári Zita a nagysikerű Youhu kiállítást, Herbert Anikó mesél a papír készítésről és a kombucha biobőr (bioműanyag) használatáról. A nap folyamán recycling, kézművés workshopokon keresztül ismerkedhetnek meg a résztvevők a kreatív újrahasznosítás lehetőségeiről, kipróbálhatják milyen technikákkal készülhet karácsonyfadísz, fülbevaló, párna vagy éppen kosár és kulcstartó hulladékokból. Kikapcsolódásképp a moziteremben több filmvetítéssel is készülnek a szervezők: Én Vagyok Greta; A jövő gyermekei.

A részletes program a HybridCycle oldalán található, ahol válogatni is lehet a különböző topikok közül. További információk a Facebook-eseményben. A rendezvény programjai ingyenesek!

vehir.hu
további cikkek
Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás HybridCycle Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás Veszprémből Vonyarcvashegyre költözik át a HybridCycle vándorkiállítása, ami az elmúlt három év művészeti projektjének az eredményeit hivatott bemutatni. A tárlatot a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban szeptember 22 és október 10. között ingyenesen tekinthetik meg a látogatók. 2023. szeptember 22. 9:45 Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész HybridCycle Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész Idén is folytatódott a Veszprém—Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Tiszta Balaton, tiszta művészet (TBTM) programsorozat, aminek egyik eredményes programeleme a művészeti rezidenciaprogram volt. Cikksorozatunkban bemutatjuk a HybridCycle 2023-as rezidenciaprogramban résztvevő művészeket és alkotásokat. 2023. szeptember 19. 9:58 Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken HybridCycle Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken A Hybridcyle csapata nyári workshop túrája egyik állmásaként augusztusban a Balatonfüredi Borhetekre látogatott. 2023. szeptember 14. 12:48 Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt HybridCycle Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt Harmadszorra ad otthont a HybridCycle kiállításának a Balaton Pláza. Nem szokványos helyszín, de épp ez a célja az említett fenntarthatósági ügynökségnek: felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra, méghozzá rendhagyó terekbe helyezett művészeti projekteken keresztül. A Wood Wide Web, Láthatatlan kapcsolódásaink című kiállítás szó szerint megkerülhetetlen. 2023. szeptember 7. 17:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.