Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Könnyek között búcsúztak az ország karácsonyfájától

2022. november 27. 20:39
A közel húsz méter magas, nyolctonnás ezüstfenyő egy idős házaspár családi házának kertjét díszítette több mint negyven esztendőn keresztül.

Közel fél évszázad eltelt már, mióta egy apci házaspár elültetett egy csemetét a kertjük udvarán. A kis ezüstfenyő meghálálta a törődést: akkorára nőtt, hogy a naptári évben az ország karácsonyfájaként pompázhat a budapesti Kossuth téren.

Cseh Mihályné a Tények megkeresésére elmondta, természetesen a szívükhöz nőtt a fa, hiányozni fog számukra, de az elmúlt időszakban már többször is aggódtak, hogy egy esetleges vihar kidöntheti. Ezért végül a felajánlás mellett döntöttek.

Férje, Mihály könnyek között nyilatkozott a csatornának. Úgy nyilatkozott, nagy öröm számára, hogy a döntéshozók teljesítették a kívánságát: a fenyőjük így méltó helyre kerülhetett, sokan megcsodálhatják.

Az ezüstfenyő a katasztrófavédelem, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg az elmúlt héten a Kossuth térre, amelyet vízkereszt napjáig, január 6-ig díszíthet majd.

Az ország karácsonyfája - Forrás: Szentkirályi Alexandra / FacebookAz ország karácsonyfája - Forrás: Szentkirályi Alexandra / Facebook

A lebontását követően a faanyagot tüzelőként hasznosítják, amelyet a rászorulóknak ajándékoznak.

Az elmúlt évben Veszprém megyéből, Nemesvámosról érkezett az ország karácsonyfája a Parlament elé.

Kapcsolódó cikk
Nemesvámosi fenyőfa lesz idén az ország karácsonyfája
A körülbelül 18 méter magas fa egy nemesvámosi család udvarában állt eddig, akik személyesen ajánlották fel a Parlamentnek, hogy idén díszítse ez a fenyőfa a Kossuth-teret. A fenyőfát vasárnap vágták ki és szállították a fővárosba.
Simon Dani
további cikkek
A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.