Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin

2022. december 1. 10:03 // Forrás: mikulasrally.hu
December első hétvégéjén rendezik meg az idei Mikulás-ralit. A Nagylőtér és a Kislőtér mellé hosszú kihagyás után visszatér a Gyártelep gyorsasági. Mindhárom szakaszt kétszer kell teljesítenie az indulóknak.

Az óriási szurkolótáborral rendelkező Bútor-Tagai kettős fél évvel a nyári Székesfehérvár-Veszprém-rali, majd egy évvel nagy esése után, újra az ominózus pályán áll rajthoz álmai autójával. A többszörös magyar bajnok ismét örömautózásra készül a Citroën C3 WRC-vel. 

2022-ben eddig kétszer láthattunk a Mecsek-ralin és Veszprémben. Most újra ezeken a pályákon lesztek éles bevetésen.

Igen, mindkét versenyt nagyon élveztük, most indult a téli kis kétversenyes sorozatunk. A Santa Domenica Rally Show-n voltunk, sikerült megnyernünk, jó kis bemelegítés volt a Mikulás-ralira. Pénteken érkezünk a tesztre. Már a pénteki nap is fontos a számukra, hiszen az ENEOS promóciójának nyertesei ülhetnek be a WRC-be navigálni. Majd indul a szokásos menetrend, szombaton tréning, vasárnap verseny, ahol ismét nagyon jó pályákon versenyzünk. A versenykiírás szerint pont a két kedvencem, a Nagylőtér és a Kislőtér szerepel, sőt Királyszentistván is benne van, amit szintén nagyon szeretek. Mindhárom pálya nagyon közel áll hozzám, és mindegyiket várom. 

Az autóval volt teendő? Hogy áll?

Az autó százszázalékos, teljesen fel van készítve, minden ugyanolyan, mint a Veszprém-ralin volt, annyi csak, hogy puhább keverékű gumikkal megyünk, mert az időjárás és a hőmérséklet ezt kívánja. 

Mindenképpen szeretnénk gondmentesen, de gyorsan menni. Egyáltalán nem fogok spórolni, megyek a látványra és a tempóra is, remélem nagyon sok ember lesz, és tudunk önfeledten autózni.

Az idei évben kitűzött terveiteket teljesítettétek?

2022-es célunk a pécsi és a veszprémi verseny és most a santa-domenicai is jól sikerült, mindet nagyon élveztük, így várom a záró futamot is, ami inkább „hobbistább” jellegű. Az előző megmérettetéseken se vívtunk élethalál harcot, próbáltunk látványosan és biztonságosan menni, de ez a mostani még inkább alkalmasabb erre. Tavaly sajnos nem tudtunk a Mikulás Rallye-n indulni, mert az előtte lévő teszten felborultam, és utána egy komolyabb újjáépítési procedúra zajlott. Nagyon sajnáltam, hiányzott, de remélem az idén ez sokkal gördülékenyebb lesz, és simán meg tudjuk ugrani a feladatot. A Santa Domenica Rallye show-n Makai Gergővel mentem, ő volt az alkalmi navigátorom, de a Mikulás-ralin visszaáll a régi rend, Tagai Robi fog navigálni.

Mikulás-rali 2022 időterv, útvonal, program

December 4., vasárnap

GY1 GY4 Nagylőtér 08:33 11:55
GY2 GY5 Gyártelep 09:11 12:33
GY3 GY6 Kislőtér 09:49 13:11
Díjkiosztó 17:30

További részletek az esemény hivatalos oldalán.

vehir.hu
további cikkek
Klausz Kristóf nagy csatában, harmadszor nyert a Mikulás-ralin Mikulás-rali Klausz Kristóf nagy csatában, harmadszor nyert a Mikulás-ralin Hatalmas hajrával nagy hátrányt ledolgozva szerezte meg a győzelmet Klausz Kristóf és Papp Tamás a Mikulás-ralin, így a skodás pilóta karrierje során harmadszor tudta a buliversenyt megnyerni. A második helyen Erik Cais, míg a harmadikon Német Gábor zárt, a korábban vezető ifj. Fekete László a negyedik helyen ért célba.  2023. december 10. 18:45 Kettős céllal indul a Mikulás-ralin Ranga Péter Mikulás-rali Kettős céllal indul a Mikulás-ralin Ranga Péter Idén már a 27. alkalommal rendezik meg a Veszprém környéki murvás pályákon a Mikulás-ralit. A decemberi 8. és 10. közötti seregszemle első nevezői között volt Ranga Péter és Czakó Janek is, ami nem meglepő, hiszen a baranyai pilóta kétszer diadalmaskodott már a veszprémi murvás versenyen. 2023. november 30. 22:18 Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin autósport Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin Bútor Róbert nyerte az idei Mikulás-ralit, miután nagy csatában legyőzte Klausz Kristófot, a harmadik helyet magabiztosan szerezte meg László Martin. 2022. december 4. 16:05 Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás-ralit autósport Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás-ralit Mind az öt szakaszt megnyerve zárt a veszprémi Mikulás-rali élén Klausz Kristóf és Csányi Botond. 2021. november 28. 17:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.