2023. május 31.
//
Angéla névnap

Az újonc ellen is alulmaradt a Veszprém KK

A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának tizenkettedik fordulójában idénybeli tizenkettedik vereségét szenvedte el a Veszprém az újonc PHOENIX-MT Fót vendégeként.

Az újonc PHOENIX-MT Fót otthonában folytatta az NB I/B Piros csoportos bajnokság küzdelmeit a Veszprém Kosárlabda Klub. A tizenkettedik helyezett vendégeként kedvezőbb esélyekkel vághattak neki a találkozónak az eddig győzelem nélkül álló, de a közelmúltban két új játékossal erősítő és velük egyre jobban összeálló bakonyiak. A veszprémiek soraiba ráadásul visszatérhetett bokasérülése után Végh Mátyás is.

A hazaiak nyitották a pontok sorát Katona duplájával, amire Orgona egy hárompontossal felelt. Majd a bokasérülése után visszatérő fiatal Végh kezdett bele egy remek szériába a vendégek számára hét pontjával, amelyhez Szabó is csatlakozott így a negyed közepére hétpontos előnyre tett szert a Veszprém (5. perc: 4-13). Majd jött Orgona kettő plusz egy egységet érő játéka, és már tíz pont fölé nőt a különbség. Katona talált aztán be hosszabb hazai pontcsend után, majd Bus, Santiago és Varga révén elkezdtek felzárkózni, öt pontra is megközelítve a bakonyiakat, miközben a Kis és Horváth igyekezett tartani az előnyt. A negyed utolsó percének kezdetén Ratiani is betalált ezzel hét ponttal nyert az első felvonást a Veszprém (10. perc: 15-22).

Még mindig várat magára a veszprémiek első sikere (archív fotó)Még mindig várat magára a veszprémiek első sikere (archív fotó)

A második etap Bus labdaszerzésből szerzett ziccerével indult, ám jöttek Szabó jó büntetői és Madár duplája, és máris kilenc lett közte. Katona és Bus pontjaival zárkózott a Fót, ám Ratiani újra betalált. Utóbbi egy büntetőt is bedobott, majd Szabó triplájával már tíz volt közte. Erre Katona is dobott egy hármast, míg Végh kosarára Bonifert kettő plusz egy ponttal válaszolt (15. perc: 28-34). Ekkor jött Varga és Santiago egy-egy duplája, és már csak kétpontnyi volt a vendégelőny. Időt is kért Naményi Márk. Madár szerzett szép és fontos kosarat, majd Katona büntetői és Kis ziccere következett. Madár újabb szép kosárral jelentkezett, de Kis középtávolija sem volt csúnya lefordulásból. Majd Végh süllyesztett el egy triplát a sarokból, amire Varga két duplával is tudott válaszolni (20. perc: 40-45).

Bus kosarával indult a harmadik tíz perc, majd Varga büntetőivel már csak minimális volt a Veszprém előnye. Remek pillanatban érkezett pár támadással később Madár triplája, ám Bus egy közelivel felelni tudott. Madár erre még távolabbról is betalált, mint az előbb. Varga faulttal együtt is betalált, de a büntetője kimaradt. Szabó és Varga szép játéka végén, a fiatal játékos dobott ziccert, de Katona nem késlekedett a felelettel. Erre Horváth is dobott egy triplát, de Varga ezt sem hagyta válasz nélkül és összehozott magának egy három pontot érő akciót (26. perc: 53-56). A hazai csapattechnikait követően Szabó bedobta a büntetőt, Santiago duplájával azonban közeledett a Fót, sőt Katona révén egyenlített is (28. perc: 57-57). Előbbi két jó büntetőjével a vezetést is átvették a hazaiak. Madár jelentkezett ismét a fontos pillanatban, ezúttal egy kettessel. Varga talált be a negyed utolsó percének elején, ám Madár pontos büntetői egalizálták az állást. Azonban az utolsó szó Horváthé volt (30. perc: 63-61).

A negyedik negyedet Varga három duplája nyitotta, amire Madár hármasa érkezett csupán válaszként. Katona kosarával már hét ponttal vezetett a Fót. Madár sikeres büntetőivel próbált visszakapaszkodni a Veszprém, ám Bust faulttal együtt sem lehetett megállítani (35. perc: 74-66). Santiago pontos tempója után időt kért a vendég együttes, hiszen már tízzel vezettek a hazaiak, ám a fótiak légiósa újabb kosarakat szerzett (38. perc: 81-66). Szabó sikeres büntetőire Katona válaszolt. Végh jó büntetői után Santiago, majd ismét Végh talált be. Szabó még hozzátett három pontot a közöshöz, majd a másik oldalon Richter is bemutatkozott egy jó büntetővel. A vége tizenkétpontos fóti siker lett (40. perc: 87-75).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, alapszakasz, 12. forduló:
PHOENIX-MT FÓT–Veszprém Kosárlabda Klub 87-75 (15-22, 25-23, 23-16, 24-14)
Fót, PHOENIX Sportcsarnok. Vezette: Radnóti, Bagi, Téczely
Fót: Bus 13, Katona 27/3, Varga 23, Nagy, Horváth 2. Csere: Santiago 18, Bonifert 3, Bálint, Kékesi, Richter 1. Edző: Surmann Gábor
Veszprém: Kis 6, Madár 21/9, Végh 16/6, Szabó 14/3, Orgona 6/3. Csere: Horváth 5/3, Szeifert, Varga 2, Ratiani 5, Birkás. Edző: Naményi Márk

vehir.hu
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás, 2022/2023 2. 2023. június 6. 18:30 Budafok Budafok Veszprém KK
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás, 2022/2023 1. holnap 18:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Veszprém KK Budafok
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 3. 2023. május 14. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 91-94
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 2. 2023. május 10. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Nagykőrösi Sólymok KE 79-77
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 1. 2023. május 6. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 67-62
előző események betöltése

További cikkek

Hanga Ádám: elértem valamit, amit régóta kergetek
Hanga Ádám: elértem valamit, amit régóta kergetek
Hanga Ádám, a Real Madrid magyar válogatott kosárlabdázója vasárnap este csapatával legyőzte az Olimpiakoszt az Euroliga döntőjében, ezzel pedig ő lett az első magyar játékos, aki megnyerte a rangos európai sorozatot.
Kiharcolta az osztályozót a Veszprém KK!
Kiharcolta az osztályozót a Veszprém KK!
Végletekig kiélezett meccsen nyert vasárnap este a Nagykőrös vendégeként a Veszprém Kosárlabda Klub, amely így osztályozót játszhat az NB I/B piros csoportjában maradásért.
Egyenlített a Veszprém KK
Egyenlített a Veszprém KK
A Veszprém Kosárlabda Klub végletekig kiélezett csatában nyert a vendég Nagykőrösi Sólymok KE ellen az NB I/B Piros csoport playout szakaszának második fordulójának szerdai második mérkőzésén.
Hátrányba került a Veszprém KK
Hátrányba került a Veszprém KK
A Veszprém Kosárlabda Klub a harmadik negyed közepén még huszonegy ponttal vezetett, ám végül alulmaradt a Nagykőrös vendégeként szombaton a playout második fordulójának első mérkőzésén.
„Pótvizsgára” kényszerül a Veszprém KK
„Pótvizsgára” kényszerül a Veszprém KK
A Veszprém Kosárlabda Klub kikapott a Fót vendégeként az NB I/B piros csoport playout első fordulójának harmadik, szombati találkozóján. A Pest vármegyeiek bennmaradtak, a bakonyiak a Nagykőrössel játszanak a piros csoportos tagságért.