2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Vár a Manófaktúra! - Karácsonyi rajzpályázat gyerekeknek

A Manófaktúra egy olyan hely, ahol nemcsak egymásra, hanem környezetükre is figyelnek. Vidám hangulatban telnek a mindennapok, karácsonyi készülődéssel, közös zenéléssel, kézműveskedéssel, barkácsolással és játékkal.

Fontos azonban, hogy a Manófaktúrában nem szeretik a szemetelést és a pazarlást, nem etetik feleslegesen a kukakoboldokat sem. Mindent, amit a szemetesbe dobnának megvizsgálják, összedugják a fejüket és megpróbálnak a hulladékból is valami szép, új ajándékot készíteni.

A Manófaktúra december 18-án a veszprémi Hangvillába költözik, hogy a tudatos karácsonyi készülődésre tanítsa a város összes gyerekét. Az egész napos ingyenes családi programon kreatív kézműves foglalkozásokkal, közös zenéléssel és a Hahó Együttes koncertjével várják az érdeklődőket.

Meglepetéssel készülnek azoknak a manó tanoncoknak, akik már most elkezdenek a karácsonyi időszakra készülődni! Várják a vehir.hu-val közös rajzpályázatukra, hogy hogyan is néz ki a helyi gyermekek Manófaktúrája! A feladat: Rajzold le, kik dolgoznak ott, milyen ajándékok készülnek, hogyan zenélnek együtt Manófaktúra dolgozói és, hogy hogyan, milyen jó cselekedetekkel vigyáznak a környezetükre!

A szervezők várják az elkészült rajzokat, az alkotó nevét és korát december 15-ig, a hybridcycle@hybridcycle.hu e-mail címre. A legjobban sikerült műveket pedig a Manófaktúra ajándékaival jutalmazzák a rendezvényen december 18-án!

További részletek a Manófaktúra programjairól a Facebook-eseményben olvashatók.

vehir.hu

További cikkek

Véget ért a giga gyűjtőpontok körútja: íme az akció mérlege
Véget ért a giga gyűjtőpontok körútja: íme az akció mérlege
Májussal véget ért a Circular Living Concept (CLC) projekt három hónapos hulladékgyűjtő akciója, aminek keretében a Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség alkotta csapat három olyan hulladéktípust gyűjtött, amelyeknek alapvetően kiemelkedően magas a környezetterhelő hatása.
Utolsó állomásához érkezett a vándorló szelektív gyűjtőpont
Utolsó állomásához érkezett a vándorló szelektív gyűjtőpont
Győr, Pannonhalma, Mosonmagyaróvár és Kapuvár után a körút utolsó helyszínére, Csornára látogatott a Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle közös hulladékgyűjtő akciójának részét ó képező öko-kiállítás.
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Újabb két várost vettek be az óriás szelektív gyűjtőpontok: ide költözött a különleges öko-kiállítás
Újabb két várost vettek be az óriás szelektív gyűjtőpontok: ide költözött a különleges öko-kiállítás
Régi vasaló, elromlott fülhallgató, flakonok, tönkrement hosszabbító, törött porszívócső, repedt vödör és több tucat zsák régi ruha és háztartási textil is került a CLC kültéri gyűjtőpontjaiba - mondta el az akciót szervező csapat az első hónap zárása után.
A veszprémi családokat várja a Manófaktúra a Hangvillában
A veszprémi családokat várja a Manófaktúra a Hangvillában
December 18-án a veszprémi Hangvillába költözik a Manófaktúra, hogy a tudatos karácsonyi készülődésre tanítsa a város összes gyerekét. Az egész napos ingyenes családi programon kreatív kézműves foglalkozásokkal, közös zenéléssel és a Hahó Együttes koncertjével várják az érdeklődőket.