Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Kegyelmet és szeretetet kell továbbadnunk

2022. december 11. 14:00
A harmadik, az örömöt szimbolizáló gyertya is ég Veszprém adventi koszorúján.

A gyertyát advent harmadik hétvégéjén Závodi Zsuzsanna református lelkésznő és Brányi Mária gyújtotta meg közösen.

 

Ünnepi beszédében az alpolgármester úgy fogalmazott, bár eltelt egy év, ami alatt megannyi dolog történt, változatlan hittel vagyunk itt ismét, hogy együtt gyújtsuk meg újra a városi koszorú gyertyáját. Ilyenkor advent időszakának meghitt fényei a reményteli várakozással élő ember számára különös értelmet nyernek: a gyertyafény a világ világosságának jelképeként feloszlatja a külső sötétséget, miközben lelkünk is megtelik fénnyel.

Erre a fényre most talán még nagyobb szükségünk van, amely talán arra is képes lesz, hogy hamarosan egy reménnyel, szeretettel, hittel teli, háborúk és pusztítás nélküli jobb világra ébredjünk – persze, ehhez először képesnek kell lennünk arra, hogy a szeretetet befogadjuk és átadjuk másoknak is.

Závodi Zsuzsanna a társegyházak képviseletében arról beszélt, az advent köszöntése az angyalok köszöntése is, akik a sírókat, nevetőket, a közösségben élőket és a magányosokat egyaránt köszöntik, hogy békesség legyen a szívekben és egymás között is.

A lelkésznő felidézte, Johann Hinrich Wichern, az első adventi koszorú készítője még 24 gyertyát helyezett az általa alapított hamburgi gyermekotthon feldíszített szekérkerekére, melyek az isteni szeretet fényének növekedését jelzik közöttünk. Jézus nagy adventusa ma is jelképes, a négy adventi gyertya mind-mind üzenettel bír: utalnak arra, hogy „Jézus eljött közénk, hogy utat mutasson, hogy a kegyelmét és szeretetét valósággá, megmunkált élettérré alakítsa körülöttünk, és ezáltal mi magunk is a kegyelem emberei legyünk, a kegyelmet és a szeretetet adjuk tovább azok között, akik között megfordulunk. S még ma is, amikor egy kiszolgáltatott világban élünk, Jézus miatt elmondhatjuk, nem kell félnünk, mert az ő szeretete velünk van” – hangsúlyozta a lelkésznő, majd az alpolgármesterrel közösen meggyújtották a város koszorúján a harmadik gyertyát.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.