Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C

Kegyelmet és szeretetet kell továbbadnunk

2022. december 11. 14:00
A harmadik, az örömöt szimbolizáló gyertya is ég Veszprém adventi koszorúján.

A gyertyát advent harmadik hétvégéjén Závodi Zsuzsanna református lelkésznő és Brányi Mária gyújtotta meg közösen.

 

Ünnepi beszédében az alpolgármester úgy fogalmazott, bár eltelt egy év, ami alatt megannyi dolog történt, változatlan hittel vagyunk itt ismét, hogy együtt gyújtsuk meg újra a városi koszorú gyertyáját. Ilyenkor advent időszakának meghitt fényei a reményteli várakozással élő ember számára különös értelmet nyernek: a gyertyafény a világ világosságának jelképeként feloszlatja a külső sötétséget, miközben lelkünk is megtelik fénnyel.

Erre a fényre most talán még nagyobb szükségünk van, amely talán arra is képes lesz, hogy hamarosan egy reménnyel, szeretettel, hittel teli, háborúk és pusztítás nélküli jobb világra ébredjünk – persze, ehhez először képesnek kell lennünk arra, hogy a szeretetet befogadjuk és átadjuk másoknak is.

Závodi Zsuzsanna a társegyházak képviseletében arról beszélt, az advent köszöntése az angyalok köszöntése is, akik a sírókat, nevetőket, a közösségben élőket és a magányosokat egyaránt köszöntik, hogy békesség legyen a szívekben és egymás között is.

A lelkésznő felidézte, Johann Hinrich Wichern, az első adventi koszorú készítője még 24 gyertyát helyezett az általa alapított hamburgi gyermekotthon feldíszített szekérkerekére, melyek az isteni szeretet fényének növekedését jelzik közöttünk. Jézus nagy adventusa ma is jelképes, a négy adventi gyertya mind-mind üzenettel bír: utalnak arra, hogy „Jézus eljött közénk, hogy utat mutasson, hogy a kegyelmét és szeretetét valósággá, megmunkált élettérré alakítsa körülöttünk, és ezáltal mi magunk is a kegyelem emberei legyünk, a kegyelmet és a szeretetet adjuk tovább azok között, akik között megfordulunk. S még ma is, amikor egy kiszolgáltatott világban élünk, Jézus miatt elmondhatjuk, nem kell félnünk, mert az ő szeretete velünk van” – hangsúlyozta a lelkésznő, majd az alpolgármesterrel közösen meggyújtották a város koszorúján a harmadik gyertyát.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.