2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Nem tudtak javítani a kosarasok

2022. december 10. 21:24
veszpremkosar.hu
A Veszprém Kosárlabda Klub hazai környezetben maradt alul húsz ponttal a DEAC U23-as alakulata ellen szombaton az NB I/B Piros csoportban.

A tabella ötödik helyén 8-4-es mérleggel álló DEAC U23 csapatát fogadta szombaton az első győzelme megszerzéséért harcoló Veszprém Kosárlabda Klub. Habár a hazai együttes eredményein még kevésbé, a mutatott játékán azonban egyre inkább látszott az elmúlt mérkőzéseken a hétről hétre elvégzett kemény munka. Mindezt alapul véve volt bizakodásra oka a veszprémi drukkereknek, ugyanakkor az esélyeket jelentősen csökkentette, hogy kisebb húzódás miatt Madár András, míg betegség miatt Birkás András sem volt bevethető ezen a találkozón.

Kis szép betörésével indult a találkozó, ám Balázsi egyből egyenlített, majd Neuwirth triplájával már a vendégek vezettek, pláne, hogy utóbbi ismét betalált kintről. Kenéz egy jó büntetője után Szabó ment el a gyűrűig, és faulttal együtt betalált, majd a vonalról sem hibázott. Neuwirth erre újabb hárompontost szerzett. Szabó ekkor parádés megoldással tört be, majd Orgonával megjátszott elzárás-leválás végén a veszprémi magasember kettő plusz egy pontot tett hozzá a közöshöz. Erre Kovács, majd ismét Orgona volt eredményes (5. perc: 12-14). Szabó egyenlített nem sokkal később, de Gáspár szép pozíciós játékával, majd Balázsi faulttal együtt szerzett kosarával már ismét a debreceniek vezettek. Ratiani állt be az időkérés után, és szerzett egy duplát, ám ekkor Pollák talált be kintről. Horváth is becsatlakozott a pontgyártásba, ám Pollák újabb hárompontost dobott. Példáját Kovács is követte (10. perc: 18-27).

Fotó: Ulrich Tamás – veszpremkosar.huFotó: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

A második negyed Kis egy jó büntetőjével és Gáspár zsákolásával indult. Szabó kettő plusz egy pontot érő játékával igyekezett zárkózni a Veszprém, ám Balázsi is betalált a másik oldalon a fault ellenében. Horváthtal szemben labdát szereztek, ám a másik oldalon ő blokkolt, visszaszerezve így a labdát. Kosár azonban nem született az akcióból, nem úgy a másik oldalon, ahol Gáspár centerezett jól, és még egy bónusz büntetőt is bedobott. Ratiani szerzett két pontot, de Gáspár is így tett. Ekkor Szabó talált be kintről. Gáspár remeklése folyatódott a palánk közelében, zsinórban négy pontot szerzett, amikor Ratiani is betalált újra. Gáspár és Hőgye pontjaival tovább nőtt a távolság (15. perc: 29-44). Gáspár szép megoldására Kis válaszolt szintén remek centerezés után, ám Hőgye elsüllyesztett egy triplát. Orgona szintén betalált a palánk közeléből, de Gáspár tovább termelte a vendégpontokat. Ságodi kosaraival nőtt tovább a távolság, amire Orgona tudott végül felelni a félidő utolsó percébe lépve. A játékrész érdemi része Várszegi hármasával zárult (20. perc: 36-57).

Kenéz triplájával indult a harmadik etap, ám Orgona is betalált kintről, majd Kis szerzett szép kosarat. Gáspár találata után Ratiani mehetett büntetőzni, is mindkétszer pontos volt. Fábián duplája után a georgiai játékos is szerzett két pontot, de Gáspár is betalált, akárcsak Orgona és Neuwirth. Kenéz és Neuwirth újabb kosarai után Naményi edző időt kért (25. perc: 47-72). A megbeszélés után Horváth dobott be egy középtávolit, majd Végh tört be eredményesen. Ezt Szabó kettő plusz egy pontot érő játéka követte. Neuwirth kettese akasztotta meg a hazai felzárkózási kísérletet, majd Kenéz dobott bravúros kosarat faulttal együtt (28. perc: 54-77). Orgona szép kosárral válaszolt, amire Hőgye dobott egy hármast. Orgona blokkolt egy nagyot, majd Ratiani is szerelt egy akcióval később. Horváth sikeres büntetőire Gáspár felelt, majd Orgona szerzett kettő plusz egy pontot. Neuwirth kosara zárta a harmadik negyedet (30. perc: 63-84).

Gáspár kettesével kezdődött a záró felvonás, majd Ratiani dobott be egy büntetőt. Előbbi ismét betalált, majd Orgona is, méghozzá fault ellenére. Pollák büntetői után Kis is összehozott egy kettő plusz egy pontot érő játékot. Várszegi és Kis szereztek újabb szép kosarakat, majd Pollák jutott el könnyen ziccerig. Orgona és Magyari duplái után Horváth dobott be egy hármast a sarokból (35. perc: 76-96). Szabó büntetője után Hőgye dobott egy kintit, majd kapott technikait reklamálásért. Kis és Ratiani is egy-egy büntetőjét értékesítette, majd Polák hátmögötti passzából Hegedüs dobott egy duplát. Válaszul Ratiani hármasa érkezett, és Kis is betalált kintről. Erre Várszegi is elsüllyesztett egy triplát. A veszprémieknél beálló fiatal Ráskai hármasa nagy ovációt váltott ki a szurkolókból és a csapattársakból egyaránt. Erre Ságodi és Kis is dobott egy-egy hármast. Hegedüs ziccere volt a meccs utolsó kosara (40. perc: 91-111).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, alapszakasz, 13. forduló:
Veszprém Kosárlabda Klub–DEAC U23 91-111 (18-27, 18-30, 27-27, 28-27)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 210 néző. Vezette: Esztergályos, Csák, Tóth
Veszprém: Kis 21/6, Horváth 9/3, Végh 3, Szabó 19/3, Orgona 23/3
Csere: Ráskai 3/3, Szeifert, Varga, Ratiani 13/3
Edző: Naményi Márk
DEAC U23: Balázsi 6, Fábián 2, Kenéz 9/3, Neuwirth 17/9, Gáspár 28
Csere: Pollák 10/6, Magyari 2, Ságodi 7/3, Hegedüs 4, Várszegi 8/6, Kovács 5/3, Hőgye 13/9
Edző: Andjelko Mandic

Edzői értékelések

Naményi Márk: – Sajnos a mai napon nélkülöznünk kellett két játékost. Azt gondolom, hogy emiatt nem játszottunk úgy, ahogy egyébként teljes csapattal tudtunk volna, nagyon hiányzott a rotáció. Ennek ellenére a srácok mindent megtettek azért, hogy értékelhető meccset tudjunk játszani. Reméljük, hogy minél előbb visszatérnek a hiányzók, és teljes csapattal tudunk pályára lépni.

Andjelko Mandic: – Látványos, sok pontot hozó mérkőzést játszottunk. Őszintén megvallva, egy kicsit féltem ettől a meccstől, hogy a nyeretlen hazaiak ellen lazán fogjuk elkezdeni a találkozót, de szerencsére nem így történt. A védekezéssel kicsit elégedetlen vagyok, de száztíz pontot dobtunk. A hazaiak tall ballt, mi inkább small ballt játszottunk. Örülök a győzelemnek, amellyel befejeztük az alapszakasz első felét kilenc-négyes mérleggel, amely jobb, mint amire számítottunk. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a további meccsekhez.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 26. 2023. április 2. 18:00 Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok DEAC U23 Veszprém KK
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 25. 2023. március 25. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Fót 74-93
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 24. 2023. március 19. 17:00 Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok BKG Veszprém KK 123-74
ksoárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 23. 2023. március 11. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Salgótarján 82-96
előző események betöltése