Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Művészettel az elesettekért

2022. december 11. 12:05
A Jónak lenni jó! mozgalomhoz kapcsolódva tartotta meg hagyományos gyertyafényes adventi koncertjét a Zonta Club Veszprém szombat este a Pannon Egyetem aulájában.

A klub történetében immár régi tradíciónak számít az adventi gyertyafényes koncert: a mostani már a 25. alkalom volt, amelyet ezúttal különleges módon a a Rotary és Lions Clubok támogatásával szerveztek meg a közmédia Jónak lenni jó! kampányához kapcsolódva. A cél mindhárom klub esetében azonos: önkéntes munkával segíteni a hátrányos helyzetben, illetve a fogyatékkal élőket, valamint felkarolni a művészetet, így a jegybevételből befolyt összeggel is egy ennek a kritériumnak megfelelő szervezetet támogattak: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét.

Az eseményen részt vevő Porga Gyula polgármester szerint ugyanakkor a klub nemcsak egyszer, a támogatottaknak ad, hanem háromszorosan is: a jelenlévőknek egy szép élményt, valamint példát és reményt is, hogy lehet máshogy cselekedni, lehet szebb a világ. Erre a reményre pedig nagyon nagy szükségünk van, amikor a környezetünkben csupa nehézséggel nézünk szembe.

Mégis, Veszprémben ez a mostani, reménnyel teli várakozási idő nemcsak a karácsonyra utal, de más szempontból is várjuk a jövőt, hiszen alig néhány hét, és kezdetét veszi a régió Európa Kulturális Fővárosa programja, amely biztosítja, hogy ebben a nehéz időszakban is több jusson nekünk a jóból – vélekedett a városvezető.

A gyertyafényes adventi koncerten a hagyományoknak megfelelően a Kováts Péter vezette Mendelssohn Kamarazenekar muzsikált, valamint közreműködött a Magyar Rádió Gyermekkórusa.

A múlt héten egyébként egy másik akciót is hirdetett a Zonta: a Veszprémi Művész Céh tagjai állították ki alkotásaikat a Petőfi Színházban, két művet pedig a megyében élő vakok és gyengén látók számára ajánlottak fel a művészek. A tárlat december 15-ig még megtekinthető a teátrum aulájában.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. tegnap 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. tegnap 14:28 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36 A Z generáció újra népszerűvé teszi a könyvtárat A Z generáció újra népszerűvé teszi a könyvtárat Miközben sokáig arról lehetett hallani, hogy hanyatlóban a kultúra, a fiatalok nem olvasnak, a legújabb trendek épp az ellenkezőjéről számolnak be: New Yorkban olvasóbulikat rendeznek, a TikTok-nak köszönhetően öt-tíz éve megjelent regények kerülnek fel az eladási listák élére, most pedig a Z generáció a könyvtárakat célozza meg. 2024. február 16. 18:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.