Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
-1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
-1°C

Hamarosan megkezdődhet az út építése az állatvédelmi kompetenciaközponthoz

2022. december 20. 14:28
Az önkormányzat kisajátítás révén jut hozzá azokhoz az ingatlanokhoz, amelyekre a külső körgyűrű északi szakasza mellett épülő állatvédelmi kompetenciaközponthoz vezető út épülhet.

A külső-körgyűrű északi szakasza mellett, a Lidl áruház és a büntetés-végrehajtási intézet közötti területen létesülő központ feladatairól korábban ezt írtuk:

A komplexum alapvető és fő feladata lesz a gazdátlan állatok befogadása, igényeik szerinti megfelelő ellátása a végső cél eléréséig, az örökbefogadás lebonyolításáig. A központ egyrészről állatmenhelyként is funkcionál majd, XXI. századi, élhető körülményeket teremtve a gazdára váró állatoknak és a velük foglalkozó szakembereknek. Mellette viszont szabadidőközpont és oktatási intézmény szerepe is lesz. A létesítmény mellett kutyafuttatót is kialakítanak, valamint óvodás és iskolás csoportoknak lehetősége lesz eljönni és egész fiatal korban megismerni azt a felelősségteljes magatartást, amit egy állattartónak tudnia kell.

A központ építése a tervek szerint haladt, a hozzá vezető út kivitelezése azonban még nem kezdődhetett meg, a nyomvonalon található telkek ugyanis több szereplő magántulajdonában voltak, ami jelentősen lassította a folyamatot. Az önkormányzat végül kisajátítási eljárást indított.

Az állatvédelmi kompetenciaközpont látványterveAz állatvédelmi kompetenciaközpont látványterve

A folyamat lezárultával a kometenciaközpont beruházója, a Veszprémi Állatkert fogja az útépítést menedzselni. Az építkezésre 332 millió forint forrás áll rendelkezésre, a tervek szerint legkésőbb 2023. november 30. napjáig kell befejezni.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.