Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megalakult a Veszprémi Állatmenhely és Kompetencia Központot működtető kuratórium

2022. március 4. 15:13
A Pumi Veszprémi Állatmenhely Alapítvány a létesítmény napi működését koordinálja majd.

Alig egy hónappal ezelőtt, február elején tették le az alapkövét annak az állatvédelmi és kompetencia központnak, mely országosan egyedülálló pilot-projektként jön létre Veszprémben. A komplexum alapvető és fő feladata lesz a gazdátlan állatok befogadása, igényeik szerinti megfelelő ellátása a végső cél eléréséig, az örökbefogadás lebonyolításáig. A központ egyrészről állatmenhelyként is funkcionál majd, XXI. századi, élhető körülményeket teremtve a gazdára váró állatoknak és a velük foglalkozó szakembereknek. Mellette viszont szabadidőközpont és oktatási intézmény szerepe is lesz. A létesítmény mellett kutyafuttatót is kialakítanak, valamint óvodás és iskolás csoportoknak lehetősége lesz eljönni és egész fiatal korban megismerni azt a felelősségteljes magatartást, amit egy állattartónak tudnia kell.

A létesítmény üzemeltetéséért és szakmai megvalósításáért a Veszprémi Állatkert felel majd, a napi feladatok koordinálásáért pedig az a kuratórium, mely péntek délelőtt alakult meg a megyeszékhelyen. A Pumi Veszprémi Állatmenhely Alapítvány kuratóriumában a veszprémi közélet ismert és neves személyiségei is helyet kaptak, többek közt Oberfrank Pál színházigazgató, vagy Vastag Csaba színművész, de ott van köztük az állatkert igazgatója, Török László és Marokházi Katalin, az állatkert nyugalmazott gondozója is.

A kormányzati támogatással létrejövő állatvédelmi központ létrehozása részben Ovádi Péter parlamenti képviselő és állatvédelemért felelős miniszteri biztosnak köszönhető, aki az alapítványi megalakulással kapcsolatban úgy fogalmazott: jó minőségű kuratóriumot sikerült összeállítani, hisz tagjai mint állatszerető emberek, akik sokat tudnak tenni azért, hogy a komplexum minden szempontból jól működjön. -Olyan tenni akaró emberekre volt szükség, akiknek fontos az állatvédelem ügye- mondta.

Török László az Északi-körgyűrűn, a Lidl áruház mögött létrejövő komplexum építésével kapcsolatban elmondta, hamarosan a beruházás látványos részéhez érkeznek, hisz a következő napokban kezdik el felépíteni az állatok elhelyezésére szolgáló kenneleket. – Hosszú és kemény munka áll mögöttünk, de még több feladat áll előttünk, hisz meg kell felelnünk azoknak a széleskörű elvárásoknak, -az állatok tartása, ellátása és örökbeadása-amelyek egy ilyen központ működtetéséhez szükségesek.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.