Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Teret a tehetségnek

2022. december 22. 11:36 // Forrás: Veszprémi Középiskolai Kollégium
Teret a tehetségnek címmel rendezte meg a Veszprémi Középiskolai Kollégium az ’És Te mit viszel magaddal’, alapítványi projekt évzáró gáláját, Némethné Takács Cecília intézményvezető-helyettes ötlete nyomán. Az EKF támogatással megvalósult projekt, a kollégium falain túlmutató pályázat kiírásával indult a tanév elején, amelyet Miklós Judit mestertanár állított össze. Képzőművészet, iparművészet, fotóművészet, irodalom és zene kategóriákban jelentkezhettek az érdeklődők.

Egy héttagú művészeti zsűri választotta ki a fellépőket és értékelte a beérkezett pályamunkákat. A legnépszerűbb a rajz – és képzőművészet volt, amelyet Horváth Henrietta és Gárdonyi Anikó felkészítő tanárok színvonalas tehetséggondozó munkáját dicsérte. A gyermekrajzok vetített képei néha megelevenedtek a zenés kisfilmben is.

Csík Richárd képzőművész és Pál Mária művésztanár értékelése alapján tíz diák vehette át a zsűri különdíját. Hét fotós munkája került a Talentum tárlat kiállításába. Gáspár Gábor ’Veszprém szeme’,  Kavecz Edina várpalotai pályázó részére, a legkoncepciózusabb alkotó díját adta át a gálán. Terjéki Levente Bendegúz, a legfiatalabb fotósként mutatkozott be. Iparművészet kategóriában a Waldorf Gimnázium diákjainak alkotásait állították ki. Fonott kosárkák, babák, kötés, kézi varrás mellett saját készítésű ruhák jelentek meg a tárlaton. Farmer újra hasznosításért, egy  trendi mini szoknya készítője, Szabó Eszter kapott különdíjat.

Az est hangulatát az előadók színpadra lépése tette ünnepivé. Völler Adél magánénektanár mentorálásának köszönhetően nagyon komoly fejlődésen mentek keresztül a kiválasztott énekesek.

’A tér hangja 2022’ megtisztelő címet Botos Luca nyerte el. A közönség díj – legnagyobb taps – Venczel Bálint előadását követte. Kiss Róza népdalcsokra, megjelenése varázslatot csempészett a színpadra. Prohászka Eszter megerősítést és további meghívást kapott a zenés kollégiumi bulikra. Venczel Zsófia fuvolajátékát, muzikalitását külön díjjal értékelte a zsűri. 

Botos LucaBotos Luca

Éltető Erzsébet költő és Somogyi Csaba költő értékelte az irodalom kategóriában benyújtott és elhangzott műveket. Sulák Zsanett a kollégiumi emlékeit örökítette meg, s a Kollégium Alapítvány külön díját kapta.

A tartalmas program végén, Fehér Csaba intézményvezető nyújtotta át a felkészítő tanároknak a jelképes ajándékokat és köszönte meg az önkéntes segítőknek az áldozatos munkát.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.