2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Sikeres szereplés az utánpótlás olimpián

Nagyszerűen szerepeltek a veszprémi Centrum SE szumósai az Érden rendezett utánpótlás olimpián.

A közelmúltban Érden rendezték meg az iskolás korosztály kiemelt eseményét, az idei szumó utánpótlás olimpiát, amely egyben a 2022-es évad záró viadalaként szerepelt a szumó szakszövetség versenynaptárában.

Mint azt a veszprémi Centrum SE elnökétől, Janku Ferenctől megtudtuk, a rendezők azt kérték az egyesületektől, hogy a legjobbjaikkal érkezzenek a megmérettetésre, így tényleg izgalmas és látványos küzdelmeket láthattak az érdeklődők.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

A Centrum SE sportolói kiváló küzdelem mellett szép eredményeket értek el. Csejtei Kincső, Csejtei Zoárd, Takó Levente és Szalay Adrián első helyezett, Nagy Dominik második helyezett, valamint Katona Martin, Pálinkás Gábor és Jámbor Levente harmadik helyezettként zárta a versenyt, míg az újoncként bemutatkozó Takó András – a legnépesebb súlycsoportban – az ötödik helyen végzett.

Szakály László a verseny főbírája, nemzetközi bíró, Csejtei Kincső és Szalay Adrián küzdelmeit méltatta és Adriánt képzeletbeli különdíjban is részesítette, miszerint a fiatal sportoló küzdelmei az egész hazai mezőnyből kiemelkednek azzal, hogy a japán szumó tradícióknak tökéletesen megfelelnek.

vehir.hu

További cikkek

Vajlupau: Csak az első félidejét nyertük meg az összecsapásnak!
Vajlupau: Csak az első félidejét nyertük meg az összecsapásnak!
Csütörtökön este (18.45) folytatódik a történelmi párharc: a tizenhárom gólos előnyt kialakító Telekom Veszprém az OTP Bank-Pick Szegedet fogadja az arénában a kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának visszavágóján.
Szoboszlai cselsorozata lett az elmúlt játéknap legszebb megmozdulása
Szoboszlai cselsorozata lett az elmúlt játéknap legszebb megmozdulása
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Szoboszlai Dominik cselsorozatát választotta az Eb-selejtezők hétfői játéknapján a legszebb megmozdulásának.
Idén is nagy sikert aratott a „Suli-futsal”
Idén is nagy sikert aratott a „Suli-futsal”
Izgalmas mérkőzésekkel zárult Veszprém iskolai futsal-bajnoksága: az I. és II. korcsoportban a Szilágyi, míg a legidősebbek között a Báthory iskola csapata diadalmaskodott.
Szilágyisok kísérték a válogatott labdarúgókat
Szilágyisok kísérték a válogatott labdarúgókat
A veszprémi Szilágyi Erzsébet Általános iskola tanulói kísérték be a válogatott labdarúgókat a Magyarország–Bulgária Eb-selejtező mérkőzésre.
Rossi: ez egy hosszú sorozatnak első lépése volt
Rossi: ez egy hosszú sorozatnak első lépése volt
Marco Rossi szövetségi kapitány nem álmodott ilyen jó Eb-selejtezős rajtról, mint amit a bolgárok 3-0-s legyőzésekor produkált a magyar labdarúgó-válogatott.