Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Szemsérülést szenvedett, kihagyja a vb-t a magyar válogatott irányítója

2023. január 4. 14:21 // Forrás: MTI
Szemsérülést szenvedett Juhász Ádám, a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosa, így kihagyni kényszerül a jövő szerdán kezdődő, olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.

A magyar szövetség szerdai hírlevelében Erdélyi Gábor csapatorvos kifejtette: az irányító a nemzeti csapat edzésén, az egyéni bemelegítés során, egy szerencsétlen mozdulatot követően szenvedett szemsérülést. Hozzátette: a játékos az esetet követően a lehető leghamarabb kórházba került, ahol a szakorvosi vizsgálatok megállapították, hogy "a jobb szemén felületes, a bal szemén súlyosabb, bevérzéses sérülést szenvedett külső behatás miatt".

"Az előttünk álló napokban állandó kórházi megfigyelés alatt áll majd, a sérülés további lefolyásáról a következő időszak, illetve a folyamatos vizsgálatok alapján lehet majd biztosabbat mondani. Sajnos a játékos a világbajnokságon nem vehet részt" - közölte a szakember.

Chema Rodríguez, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya (szemben, b) a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án - MTI/Kovács Tamás Chema Rodríguez, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya (szemben, b) a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén Telkiben 2023. január 3-án - MTI/Kovács Tamás

Juhász kiesésével a magyar válogatott Chema Rodriguez szövetségi kapitány irányítása mellett 19 fővel folytatja a vb-felkészülést.

Az együttes a torna előtt kétszer is megmérkőzik Szlovéniával, csütörtökön idegenben, majd szombaton Nagykanizsán, kedden pedig utazik Svédországba. A magyar együttes jövő csütörtökön a Koreai Köztársasággal, szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával játszik a D csoportban, amelynek a svédországi Kristianstad ad otthont. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A tornára 18, közülük egy találkozóra 16 játékos nevezhető.

A magyar válogatott 19 fős kerete:

kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Tatabánya), Palasics Kristóf (NEKA)
jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Pedro Rodríguez Álvarez (Tatabánya)
jobbátlövők: Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zorán (Telekom Veszprém)
irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német)
beállók: Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Szöllősi Szabolcs (Dabas)
balátlövők: Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Bodó Richárd (Pick Szeged), Szita Zoltán (Pick Szeged)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Kovacsics Péter (Ferencváros)

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.