2023. június 8.
//
Medárd névnap

Chema Rodríguez: a csapat megmutatta a karakterét

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott megmutatta a karakterét, amikor bravúros hajrával 28-27-re győzött Szlovénia vendégeként a csütörtökön Ljutomerben rendezett felkészülési mérkőzésen.

"Remek ellenféllel találkoztunk, ahogyan arra számítottunk is. Nehéz meccs volt, de a legvégéig nagyszerűen küzdöttünk, a csapat megmutatta a karakterét, hiszen négy-ötgólos hátrányban sem adta fel a harcot, képes volt megújulni, és végül fordítani tudott" - mondta a lefújás után a helyszínen a spanyol edző.

Kapcsolódó cikk
Egygólos magyar siker Szlovéniában
A magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros hajrával 28-27-re győzött Szlovénia vendégeként a csütörtökön Ljutomerben rendezett felkészülési mérkőzésen.

A magyarok kétszer vezettek az egész meccsen, 2-1-nél, majd az utolsó hat másodpercben, és a második félidőben voltak már ötgólos hátrányban is.

"Ma nem az eredmény volt a legfontosabb, de nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy játékosaink megmutatták a valós tudásukat és tehetségüket" - szögezte le Chema Rodríguez.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó (archív)Fotó: MKSZ/Kovács Anikó (archív)

Juhász Ádám szemsérülése és Hanusz Egon betegsége miatt Lékai Máté egyedül maradt az irányítóposzton, és amikor pihentették, Bodó Richárd vette át a szerepkörét. A szövetségi kapitány megjegyezte, nehéz dolog volt egy irányítóval játszani, sokat kellett emiatt variálni a csapaton, de a szegedi balátlövő jól megoldotta a feladatot.    

A magyar és a szlovén együttes szombaton 16 órától Nagykanizsán ismét megmérkőzik egymással. A spanyol edző elmondta, Hanusz szereplése továbbra is kérdéses, mert felsőlégúti megbetegedése volt magas lázzal, még fáradékony, és az a legfontosabb, hogy a világbajnokságra jó állapotban legyen.    

"Szombaton ugyanezt a hozzáállást szeretném látni" - szögezte le Rodríguez.    

A magyarok egy hét múlva a Koreai Köztársaság együttese ellen kezdik meg szereplésüket az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban, majd jövő szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával találkoznak. A középdöntőbe az első három helyezett jut.    

Bodó Richárd az MTI-nek elmondta, szeret balátlövőként játszani, és bár néha odakerül az irányító posztjára, ez a válogatottban most először fordult elő vele.   

"Néha nem éreztem komfortosan magamat, de próbáltam olyan játékot kitalálni, amiből lőni tudtam. Éreztem, hogy voltak hibáim, de próbáltam segíteni a csapatnak" - mesélte Bodó, aki csak a szerdai edzésen gyakorolt irányítóként.

Hozzátette, mindkét együttes fáradt volt, a magyarok azért, mert nagyon jól edzettek az elmúlt napokban, és nagy hangsúlyt fektettek a fizikális felkészülésre.    

"Úgy éreztem, a szlovén játékvezetők túlságosan sokat engedtek a hazaiaknak, ezért lett feszültebb a hangulat. Örülök, hogy a végén ki tudtuk használni a hazaiak fáradtságát" - nyilatkozta.

Hozzáfűzte, elégedett a magyar válogatott védekezésével, főleg az akarati tényezők miatt, és úgy látta, a meccs hajrájában megfelelően összeállt a védőfaluk, Székely Márton pedig jól támogatta csapattársait a kapuból.

"Elöl vannak nagyobb problémáink" - jegyezte meg Bodó, aki ezúttal mind az öt lövését gólra váltotta.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29