Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Chema Rodríguez: a csapat megmutatta a karakterét

2023. január 5. 21:19 // Forrás: MTI
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott megmutatta a karakterét, amikor bravúros hajrával 28-27-re győzött Szlovénia vendégeként a csütörtökön Ljutomerben rendezett felkészülési mérkőzésen.

"Remek ellenféllel találkoztunk, ahogyan arra számítottunk is. Nehéz meccs volt, de a legvégéig nagyszerűen küzdöttünk, a csapat megmutatta a karakterét, hiszen négy-ötgólos hátrányban sem adta fel a harcot, képes volt megújulni, és végül fordítani tudott" - mondta a lefújás után a helyszínen a spanyol edző.

Kapcsolódó cikk
Egygólos magyar siker Szlovéniában
A magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros hajrával 28-27-re győzött Szlovénia vendégeként a csütörtökön Ljutomerben rendezett felkészülési mérkőzésen.

A magyarok kétszer vezettek az egész meccsen, 2-1-nél, majd az utolsó hat másodpercben, és a második félidőben voltak már ötgólos hátrányban is.

"Ma nem az eredmény volt a legfontosabb, de nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy játékosaink megmutatták a valós tudásukat és tehetségüket" - szögezte le Chema Rodríguez.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó (archív)Fotó: MKSZ/Kovács Anikó (archív)

Juhász Ádám szemsérülése és Hanusz Egon betegsége miatt Lékai Máté egyedül maradt az irányítóposzton, és amikor pihentették, Bodó Richárd vette át a szerepkörét. A szövetségi kapitány megjegyezte, nehéz dolog volt egy irányítóval játszani, sokat kellett emiatt variálni a csapaton, de a szegedi balátlövő jól megoldotta a feladatot.    

A magyar és a szlovén együttes szombaton 16 órától Nagykanizsán ismét megmérkőzik egymással. A spanyol edző elmondta, Hanusz szereplése továbbra is kérdéses, mert felsőlégúti megbetegedése volt magas lázzal, még fáradékony, és az a legfontosabb, hogy a világbajnokságra jó állapotban legyen.    

"Szombaton ugyanezt a hozzáállást szeretném látni" - szögezte le Rodríguez.    

A magyarok egy hét múlva a Koreai Köztársaság együttese ellen kezdik meg szereplésüket az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban, majd jövő szombaton Izlanddal, január 16-án pedig Portugáliával találkoznak. A középdöntőbe az első három helyezett jut.    

Bodó Richárd az MTI-nek elmondta, szeret balátlövőként játszani, és bár néha odakerül az irányító posztjára, ez a válogatottban most először fordult elő vele.   

"Néha nem éreztem komfortosan magamat, de próbáltam olyan játékot kitalálni, amiből lőni tudtam. Éreztem, hogy voltak hibáim, de próbáltam segíteni a csapatnak" - mesélte Bodó, aki csak a szerdai edzésen gyakorolt irányítóként.

Hozzátette, mindkét együttes fáradt volt, a magyarok azért, mert nagyon jól edzettek az elmúlt napokban, és nagy hangsúlyt fektettek a fizikális felkészülésre.    

"Úgy éreztem, a szlovén játékvezetők túlságosan sokat engedtek a hazaiaknak, ezért lett feszültebb a hangulat. Örülök, hogy a végén ki tudtuk használni a hazaiak fáradtságát" - nyilatkozta.

Hozzáfűzte, elégedett a magyar válogatott védekezésével, főleg az akarati tényezők miatt, és úgy látta, a meccs hajrájában megfelelően összeállt a védőfaluk, Székely Márton pedig jól támogatta csapattársait a kapuból.

"Elöl vannak nagyobb problémáink" - jegyezte meg Bodó, aki ezúttal mind az öt lövését gólra váltotta.

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.