2023. május 30.
//
Zsanett, Janka névnap

Sipos: ha fejben rendben leszünk, meglepetést okozhatunk

A beálló Sipos Adrián szerint amennyiben a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai százszázalékosan összpontosítanak, akkor meglepetést okozhatnak a társházigazda Svédország ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, szerdán Göteborgban.

"Ha fejben mindenki rendben lesz és százszázalékosan összpontosít, akkor nemcsak meglepetést tudunk okozni, hanem úgy jöhetünk le a pályáról, ahogyan szeretnénk" - nyilatkozta az MTI-nek kedden este a Telekom Veszprém játékosa.

Hozzátette, bizonyára telt ház lesz a 12 ezres csarnokban, és az Európa-bajnok, illetve világbajnoki ezüstérmes hazaiak biztosan jó teljesítménnyel fognak előrukkolni, hiszen remek játékosaik vannak.

"A saját játékunkra kell koncentrálnunk, akkor szoros meccset játszhatunk, és remélem, győzni is tudunk" - szögezte le Sipos.

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot pedig 30-28-ra legyőzték a csoportkörben, Portugáliától viszont 27-20-ra kikaptak, így két pontot hoztak magukkal a középdöntőbe. Hétfő este a portugálok elleni találkozón a védekező-specialistát már a 48. másodpercben végleg kiállították, mert kézzel eltalálta ellenfele arcát.

Sipos Adriánt kiállítják a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkőzés 48. másodpercében a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án. MTI/Kovács Tamás Sipos Adriánt kiállítják a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkőzés 48. másodpercében a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án. MTI/Kovács Tamás

Mint elmondta, rossz szándékú megnyilvánulást nem nagyon tapasztalt a csapattársai részéről a korai piros lapja miatt, de nagyon rossz volt számára kívülről nézni a meccset, hiszen a lelátóról semmilyen módon, egy szóval sem tudott segíteni a többieknek.

"Ezt megélni az egyik legborzalmasabb dolog, nagyon bánom és nagyon sajnálom, de próbáltam már a meccs után egyből lezárni, miután megvolt a megbeszélésünk az edzőkkel. Ezt nem lehet egyik napról a másikra kiheverni, viszont muszáj kiheverni, hiszen profi sportolók vagyunk, és nagyon jól tudjuk, hogy szerdán egy újabb nagyon fontos mérkőzés vár ránk" - magyarázta.

Hozzáfűzte, inkább támadásban voltak nagyobb problémái a csapatnak hétfőn, hiszen nagyon nehezen tudtak gólokat szerezni. Megjegyezte, a kapus Székely Mártonon kívül mintha fejben nem lettek volna ott megfelelően.

Játékosok a magyar kézilabda-válogatott edzésén egy nappal a csapat középdöntős szereplésének kezdete előtt a göteborgi Valhalla sportcsarnokban 2023. január 17-én. MTI/Kovács TamásJátékosok a magyar kézilabda-válogatott edzésén egy nappal a csapat középdöntős szereplésének kezdete előtt a göteborgi Valhalla sportcsarnokban 2023. január 17-én. MTI/Kovács Tamás

"Kívülről úgy láttam, még a szerencse sem volt mellettünk, mert a kipattanó labdák is a portugálokhoz kerültek. Bármennyire szerettük volna, nem tudtuk visszahozni a meccset" - mondta.

Sipos megjegyezte, hogy a magyarok a közelmúltban játszottak nehéz meccseket nagyon jó ellenfelekkel szemben, amelyeken sikerrel jártak. Példaként az Izland elleni vb-találkozót és a szlovénokkal szembeni felkészülési mérkőzést említette.

A magyar válogatott pénteken 18 órától Brazília, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen játszik. A középdöntőből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29